Naskočí špatnej násobič

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

promecon píše:POzri na ocinside.de. tam to jedam odkaz wait a moment please

Uz ma neserte, je tu thread odo mna dratovanie cpu resp. socketu.
Tam to vsetko je. Pytal som sa aj na samozrejmosti takze tam musi bejt vsechno
Tak kamaráde, koukej zklidnit hormony, tohle ti tady trpět nebudeme !!!
Už seš na blacklistu a jestli nezměníš svoje chování, tak brzo skončíš jak na OC.
Ber to jako poslední varování.
Bathory
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

LeedeR píše:
JJ píše:no, podla mna to co robis sa neoplati.Je lepsie taktovat na strop FSB, ako nahodit sialene vysoky nasobic a fsb na 100MHz...vyzsie fsb=vyzsia priepustnost pameti a to je dolezite :wink:
Asis tu část nepochopil - to 21,5*100 nebylo chtěný, prostě naskočilo něco jinýho než by mělo.
Ale myslim, že to má souvislost s tim, že ty kombinace jsou dělaný pro defaultní násobič 11, ne můj 12,5, kdy mi potom naskočí jiná kombinace kvůli jiným už spojeným pinům. Nebo se pletu?
Pokud ti deska umi menit nasobic v nizsi sade, tak by melo stacit spojit akorat ten BP_FID4 pro vyssi sadu a budes moci menit nasobic primo z biosu ne ?
Takhle se ti podle me zkombinoval nasobic nastaveny v biosu s tim jednim dratkem cos tam prdnul a vylezlo z toho neco jineho.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
LeedeR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LeedeR »

Nene, to je taky věc kterou nechápu. Logicky by to tak být mělo, když je odemčenej, že by stačil jen převod do vyšší řady, když tam ale dám jen drátek na tady to přehození, naskočí mi znova ten šílenej násobič a měnit to nejde. V biosu ne, jakákoliv změna vede k nenajetí.
Přišel jsem ale na jednu věc, jel mi v pohodě násobič 16,5, ikdyž jsem drátoval 15tku - podle obrázku by to sedělo - drátky 12,5lky + drátek 15tky = 16,5...asi budu muset předrátovat výchozí násobič na těch 11 :(

edit: 12,5+6/13 mi dává 21, což bude právě ten 2600+ co mi nabíhá při 100FSB
MSI KT3 Ultra; AMD Athlon XP (T-bred B0) 2000+ @ 2600+; 170x12,5; 1,8V; 1*512MB Brand =) DDR 333, 2-2-2-5; MSI G4 MX440 275/405 @ 320/466 MHz
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

LeedeR píše:Nene, to je taky věc kterou nechápu. Logicky by to tak být mělo, když je odemčenej, že by stačil jen převod do vyšší řady, když tam ale dám jen drátek na tady to přehození, naskočí mi znova ten šílenej násobič a měnit to nejde. V biosu ne, jakákoliv změna vede k nenajetí.
Přišel jsem ale na jednu věc, jel mi v pohodě násobič 16,5, ikdyž jsem drátoval 15tku - podle obrázku by to sedělo - drátky 12,5lky + drátek 15tky = 16,5...asi budu muset předrátovat výchozí násobič na těch 11 :(

edit: 12,5+6/13 mi dává 21, což bude právě ten 2600+ co mi nabíhá při 100FSB
A nezkousel si to zadratovat podle toho navodu ve FAQ: http://www.ocinside.de/html/workshop/pi ... inmod.html , tam se spojuji vsechny BP_FID piny, bud s vcc nebo se zemi.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
LeedeR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LeedeR »

Jiri Drak píše: A nezkousel si to zadratovat podle toho navodu ve FAQ: http://www.ocinside.de/html/workshop/pi ... inmod.html , tam se spojuji vsechny BP_FID piny, bud s vcc nebo se zemi.
nezkoušel, ale budu muset, tohle jsem myslel, tímto přenastavím tou zemí a VCC těch 12,5...dám na ocinside, obloukem se mu vyhýbám, poněvadž jejich návod na změnu napětí mi nefungoval.
Dík, zkusim to...jen by tímto mohl někdo udělat návod na to drátování i pro jiný defaultní násobiče, nebo je to fakt jen můj problém?? :D
MSI KT3 Ultra; AMD Athlon XP (T-bred B0) 2000+ @ 2600+; 170x12,5; 1,8V; 1*512MB Brand =) DDR 333, 2-2-2-5; MSI G4 MX440 275/405 @ 320/466 MHz
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“