Pár dotazů ohledně Linuxu. Prosím poraďte
- Parkmanek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pár dotazů ohledně Linuxu. Prosím poraďte
Zdravím měl bych pár dotazů ohledně Linuxu (Mandrake 10.0). Jsem v oblasti linuxu úplným nováčkem takže se možná budu ptát na úplný triviality.
1. Při startu se mi ukazuje chyba typu : Spouštím rozhraní eth0: [selhalo]
2. Dá se nějak nastavit aby mi Linux naběhl rovnou do grafického rozhraní např. do nějaký tabulky tam já se přihlásil?
3. Jak nastavit obnovovací frekvenci monitoru?
4. Jak rozchodit 5.1 zvuk (ALC 650 - Nforce 2 - K7N2 delta-L)?
5. Jak vůbec probíhají instalace všech ovladačů?
Díky moc za pomoc
1. Při startu se mi ukazuje chyba typu : Spouštím rozhraní eth0: [selhalo]
2. Dá se nějak nastavit aby mi Linux naběhl rovnou do grafického rozhraní např. do nějaký tabulky tam já se přihlásil?
3. Jak nastavit obnovovací frekvenci monitoru?
4. Jak rozchodit 5.1 zvuk (ALC 650 - Nforce 2 - K7N2 delta-L)?
5. Jak vůbec probíhají instalace všech ovladačů?
Díky moc za pomoc
Nr.1:ASUS A6JE, Intel Core 2 Duo, Ati Radeon X1450, 1GB PC2 667Mhz RAM,100GB 5400ot./min., WIN XP HOME
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

Ja sem teda taky uplna tlama
1. hlasi to chybu gdyz neni pripojenej kabel nebo zadnej komp v siti
2.a3. de to pri instalaci (teda v RH to de) a nebo je tam nastaveni (ale to nevim jak se menuje
)
4. ovladac a melo by to jet
5. vecinu by melo stacit jenom spustit jako ve woknach a jedou
2.a3. de to pri instalaci (teda v RH to de) a nebo je tam nastaveni (ale to nevim jak se menuje
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co to plácáš ??Dr Meduza píše:Ja sem teda taky uplna tlama![]()
2.a3. de to pri instalaci (teda v RH to de) a nebo je tam nastaveni (ale to nevim jak se menuje)
1) hlásí to chybu, protože je blbě nastavená síťovka (nebo tam vůbec není
2) Dá, v nějakým tom konfiguračním nástroji Mandraku. Osobně Mandrake neznám, takže tohle ti přesně nepovím...
3) Tady by měl pomoct taky ten konfigurační nástroj.
4) Chce to ovladače v jádře. Nevím, jestli jsou už defaultně v distribučním jádře, kdyby ne, budeš si je tam muset zakompilovat.
5) Ovladače (na rozdíl od Windows) se vůbec neinstalujou nějakým spuštěním, jak říká Medůza (:evil:), ale jsou buďto obsaženy v jádře, nebo k němu připojeny jako moduly. Většina ovladačů je už součástí zdrojových kódů jádra a je tam taky konfigurační nástroj, ve kterém si nakonfiguruješ, co přesně potřebuješ a pak spustíš kompilaci. Ke kompilaci jádra bylo na Netu napsáno už mnoho článků a návodů, tady je například jeden z nich : http://www.root.cz/clanek/538
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- thool
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

Re: Pár dotazů ohledně Linuxu. Prosím poraďte
mandrake control center/bootParkmanek píše: 2. Dá se nějak nastavit aby mi Linux naběhl rovnou do grafického rozhraní např. do nějaký tabulky tam já se přihlásil?
ta 3. ...keby som mal mandrake pred sebou tak ti hned poviem...musis si dat "start menu" a tam mas nieco ako nastavenia a tam je monitor...na 100% nieco take tam je, ale uz si presne nepametam tu cestu
- Wiruss
- Středně pokročilý

- andrejkn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tú zvukovku tak ľahko nerozchodíš. A keď ano, tak ti pôjde možno len stereo. SB Live je dosť stará a rozšírená karta a niesú na ňu schopné ovládače v Linuxe. A zvukové servery v Linuxe sú tiež na h.... Do linuxu jedine SB 16. Ak by predsa len niekto vedel o nejakom schopnom ovládači a
nejakom mixéri (ktorý pridá naraz hlasitosť všetkých šiestich kanálov) a nejako rozkóduje stereo do 5.1 tak nech sem hodí link.
nejakom mixéri (ktorý pridá naraz hlasitosť všetkých šiestich kanálov) a nejako rozkóduje stereo do 5.1 tak nech sem hodí link.
My PC: Intel CeleronD 2400MHz@2650MHz, 533MHzFSB,512 MB DDR 333MHz, MB ASUS P4GE-MX, ATX 300W, HD Maxtor 60GB, SB Live @ homemade amplifier 5x10W+20W,AC97 on board, Asus CD-RW 52x24x52,Toshiba DVD-Rom 52/16, Benq DVD-RW
- zombux
- Odborník PCT