ten router nieje len routerpedro píše:Tak jsem si to obědnal u AutoContu za cenu kolem 1200 s DPH. Ještě poslední otázka, i když je už an ni pozděbudu moct hrát po sítí (multiplayer) přes ten router (CounterStrike, StraCraft)
???
Internet = 1 linka zapojená do 4 kompů !!!
Moderátor: Don
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a co to s tím má jako společnýho?JanoF píše:ten router nieje len routerale aj switch cize bez obav si zahras
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- pedro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pedro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pedro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pedro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pedro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

na tych cd byvaju len manualy a nejake video co ti ma "spestrit" den, takze ak toto nie je nejakou vynimkou, tak niepedro píše:Ještě jsem se chtěl zeptat jestli musím ten software co je na tom CD nainstalovat všude- na všechny kompy, které jsou do toho routeru zapojeny !!
Naposledy upravil(a) johny128 dne pon 12. črc 2004, 17:50, celkem upraveno 1 x.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jaký software zase? co jako bys chtěl z toho CD kam instalovat, na CD je snad jen uživatelská příručka, kterou si koukej přečíst radši než se vyptávat na každou ptákovinu, router prostě zapojíš a hotovo - nikam se nic neinstaluje
Edit: JJ mě předběhl
Edit: JJ mě předběhl
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- pedro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bajgy
- Středně pokročilý

no abych se trochu zastal pedra, tak nejaky software na tom CD opravdu je. Je to jakysi wizard, ktery ma pomoci s tim nejjednodussim nastavovanim routeru bez toho aby bylo potreba otevirat stranky s nastavenim v prohlizeci. Nekteri lidi totiz opravdu nejsou schopni do internetoveho prohlizece zapsat http://192.168.2.1pavel.minarik píše:jaký software zase? co jako bys chtěl z toho CD kam instalovat, na CD je snad jen uživatelská příručka, kterou si koukej přečíst radši než se vyptávat na každou ptákovinu, router prostě zapojíš a hotovo - nikam se nic neinstaluje
Toshiba Tecra A6
- pedro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to doma zapojil a nainstaloval ten software co k tomu je (router setup), pak jsem ještě nastavil na všech kompech získat adresu IP automaticky + získat adresu DNS automaticky a bez dalšího nastavení v tom admin (http://...) jede vše OK. Zdá se mi to vcelku divné !!:? Nedokáže teďka ten ISP poznat že to tam mám ??
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pedro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Měl bych dotaz:
U nás ve městě respektive ve sídlišti je internet připojen takto:
Centrální server je umístěn někde na střeše jakéhosi paneláku a odtud vedou linky k jednotlivým panelákovým vchodům. Odtud ze vchodu přes switch (prej) už přímo do bytů. Ještě předtím než jsem si koupil ten router a měl tu linku připojenou přímo do komplu jsem mohl hrát s kamarádem od vedlejšího panelového vchodu po síti (LAN, Multiplayer), ale tedka už to nejde pouze můžu hrát jenom s lidmi co jsou napojení na ten router (kompy u nás doma). Otázka tedy zní jestli je to pouze nastavením toho routeru a nebo mám prostě smůlu
U nás ve městě respektive ve sídlišti je internet připojen takto:
Centrální server je umístěn někde na střeše jakéhosi paneláku a odtud vedou linky k jednotlivým panelákovým vchodům. Odtud ze vchodu přes switch (prej) už přímo do bytů. Ještě předtím než jsem si koupil ten router a měl tu linku připojenou přímo do komplu jsem mohl hrát s kamarádem od vedlejšího panelového vchodu po síti (LAN, Multiplayer), ale tedka už to nejde pouze můžu hrát jenom s lidmi co jsou napojení na ten router (kompy u nás doma). Otázka tedy zní jestli je to pouze nastavením toho routeru a nebo mám prostě smůlu
- Bajgy
- Středně pokročilý

Je to nastavenim toho routeru..aby pocitace, ktere za nim nejsou schovane vedely co se za nim deje... musis provest takzvane promapovani.
K tomu potrebujes vedet na jakych portech behaji ty hry, ktere chces zpristupnit tomu kamaradovi a taky jakou IP adresu ma herni server uvnitr vasi LAN.
K tomu potrebujes vedet na jakych portech behaji ty hry, ktere chces zpristupnit tomu kamaradovi a taky jakou IP adresu ma herni server uvnitr vasi LAN.
Toshiba Tecra A6
- johny128
- Začátečník

presne tak, snad teraz nejdem mimo, ale ide o tzv port forwarding, nastavis urcity rozsah portov a ked pride poziadavka na tieto porty zvonka tak ich nevybavuje router ale automaticky preposiala na urcitu ip za routerom, v tomto pripade asi tvoje pc.
Ak nevies ako zistit tie porty, tak sa este pripoj priamo, pusti tu hru, zacni hrat a mrkni napr keria PF, tam uvidis na ktorych portoch to pracuje
Ak nevies ako zistit tie porty, tak sa este pripoj priamo, pusti tu hru, zacni hrat a mrkni napr keria PF, tam uvidis na ktorych portoch to pracuje
- pedro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pedro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: