Poraďte: nejtišší chlazení

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
runa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Poraďte: nejtišší chlazení

Příspěvek od runa »

Zdravim,

asi tady budu pusobit jako totalni magor, ale co se da delat ;o)

Potrebuju poradit s vyberem chlazeni do meho PC. Asi budu muset koupit vse nove, protoze momentalne pouzivam vsechny vetracky v PC, co byly dodany (procesoru BOX, k cipsetu, i suplikum v HDD). Dela to ale naprosto neuveritelnej kraval. Myslim, ze nejhorsi je ten na cipsetu.

Jde mne o to, abych PC co nejvice ztisil. Potrebuji chladit Pentium 4 (2,4GHz), cipset (4cm vetrak), a dva pevne disky v suplicich (taky 4cm) - tam se mne vetracky uz zadrely, takze jsem je vyhodil uplne a ted jsou ty HDD naprosto neuvertilne prehraty (coz se dalo cekat ;o))
Na grafice mam nastesti pasivni chlazeni ;o)

Procesor nemam pretaktovany a ani ho nehodlam pretaktovavat.

Poradi mi nekdo, co mam koupit? S tim, ze nechci nejake blikajici a svitici nesmysly... Jde mi o to, aby to proste bylo co nejtissi.

A taky ne nejake extremni ceny - jsem student, takze se netopim v penezich ;o)

Diky za kazdou radu...
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Poraďte: nejtišší chlazení

Příspěvek od SleepY.664 »

runa píše:Zdravim,

asi tady budu pusobit jako totalni magor, ale co se da delat ;o)

Potrebuju poradit s vyberem chlazeni do meho PC. Asi budu muset koupit vse nove, protoze momentalne pouzivam vsechny vetracky v PC, co byly dodany (procesoru BOX, k cipsetu, i suplikum v HDD). Dela to ale naprosto neuveritelnej kraval. Myslim, ze nejhorsi je ten na cipsetu.

Jde mne o to, abych PC co nejvice ztisil. Potrebuji chladit Pentium 4 (2,4GHz), cipset (4cm vetrak), a dva pevne disky v suplicich (taky 4cm) - tam se mne vetracky uz zadrely, takze jsem je vyhodil uplne a ted jsou ty HDD naprosto neuvertilne prehraty (coz se dalo cekat ;o))
Na grafice mam nastesti pasivni chlazeni ;o)

Procesor nemam pretaktovany a ani ho nehodlam pretaktovavat.

Poradi mi nekdo, co mam koupit? S tim, ze nechci nejake blikajici a svitici nesmysly... Jde mi o to, aby to proste bylo co nejtissi.

A taky ne nejake extremni ceny - jsem student, takze se netopim v penezich ;o)

Diky za kazdou radu...
no, možná vodou, ale to asi slyšet nechceš... :roll:

Základem je dobrá cirkulace v bedně - s použitím tichých větráků, běžně se vepředu ddole nasává, vzadu nahoře vysává. - napiš jakou máš case, lidi tady na fóru určitě neco vymyslej, jinak jestli chceš tichý větráky, tak ber ty s kluznejma ložiskama (kuličkový dělaj trochu větší hluk, ale zase víc vysržej... život je otázkou priorit :wink: ).
Opravdu potřebuješ disky v šuplíkách? to se - právě kvůli teplotě moc nedoporučuje....
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Tak já bych ti poradil výrobky firmy Artic Cooling asi tak jak to mám já... :twisted:

PS: najdeš to v podpisu :-)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ja bych doporucil nexuse... AC uz sem par mel/mam a vsem malinko chrci loziska...

sou ty disky v supliku nutny? asi jo...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jestli mají šuplíky větráčky, možná by je šlo vypnout... mám v šuplíku pěkně vostrou barracudu co se dost hřeje, ale nevadí to.
ignorelist: kremrole a dezoláti
runa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od runa »

V šuplíku ty disky asi budou muset bohužel zůstat :(

Takže říkáte, že to nevadí, když se disky tak hřejou?
No zatím to jede v pohodě (větráky v šuplech už mám zadřený a vypojený) a zatím to funguje, ale kdykoliv ty šuple vytáhnu, tak se z té teploty trošku zděsím :wink:

Takže ty HDD zatím řešit nebudu - priorita je teď co nejtišší 4x4 větráček na chipset a pak ten CPU.

Jinak vývody ani přívody tepla nijak řešený nemám - zatím to nějak funguje ;o)
Mám bigtower, takže se to tam možná nějak rozprostře :)
runa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od runa »

zombux píše:jestli mají šuplíky větráčky, možná by je šlo vypnout... mám v šuplíku pěkně vostrou barracudu co se dost hřeje, ale nevadí to.
já mám právě dvě barracudy v šuplu, co jsou navíc hned nad sebou - kabely dál nějak nedosahnou ;o( a ještě o to horší, že hned pod nima je DVD-ROM, takže to teplo prostě nemá kama pryč ;o(
takže to není moc ideální stav (resp. vím, že je to dost špatnej stav ;o))

a možná tam zanedlouho navíc přibude třetí HDD v šuplu a to zase ještě hned přímo nad ty dva...

jujda, v zimě si z toho PC asi udělám vytápění pokoje ;o)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

runa píše:V šuplíku ty disky asi budou muset bohužel zůstat :(

Takže říkáte, že to nevadí, když se disky tak hřejou?
No zatím to jede v pohodě (větráky v šuplech už mám zadřený a vypojený) a zatím to funguje, ale kdykoliv ty šuple vytáhnu, tak se z té teploty trošku zděsím :wink:

Takže ty HDD zatím řešit nebudu - priorita je teď co nejtišší 4x4 větráček na chipset a pak ten CPU.

Jinak vývody ani přívody tepla nijak řešený nemám - zatím to nějak funguje ;o)
Mám bigtower, takže se to tam možná nějak rozprostře :)
no tak to teda vadi ze hrejou... nad 50 uz je to krize... tichy 4x4 nesezenes tam musis py chladice prerobit pokud chces ticho... hezky to mel udelany treba jafido.. :)
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

runa píše:
zombux píše:jestli mají šuplíky větráčky, možná by je šlo vypnout... mám v šuplíku pěkně vostrou barracudu co se dost hřeje, ale nevadí to.
já mám právě dvě barracudy v šuplu, co jsou navíc hned nad sebou - kabely dál nějak nedosahnou ;o( a ještě o to horší, že hned pod nima je DVD-ROM, takže to teplo prostě nemá kama pryč ;o(
takže to není moc ideální stav (resp. vím, že je to dost špatnej stav ;o))

a možná tam zanedlouho navíc přibude třetí HDD v šuplu a to zase ještě hned přímo nad ty dva...

jujda, v zimě si z toho PC asi udělám vytápění pokoje ;o)
Jestli máš bigtower, tak neblbni a využij jeho největší výhodu - prostor. Kup si delší IDE káble, to přece není žádný problém. Dosáhnou kabely od zdroje? Jestli jo, tak ty disky rozmísti tak, aby mezi sebou aspoň měly mezery. Jestli se přehřívají, tak ti to teď možná nevadí, ale až odejdou, tak ti to vadit bude.
Veterán
runa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od runa »

No, ja uz tam moc prostoru nemam :sad:
Mam 6 pozic, kde mam 2x suplik, 1x DVD-ROM, 1xDVD-RW a ctecku pametovejch karet a USB porty...
Takze mam volnou jednu pozici a tam brzo prijde treti disk...

Dival jsem se, kama bych do case privedl a odvedl vzduch, ale vzadu mam vsechny pozice na karty plny, takze tam vetrak asi nedam...
Jediny misto, kama muzu privest vzduch, je predni strana bedny uplne dole...

Ty HDD asi budou vazne potreba chladit, protoze jsem si ted nainstaloval speedfan, a pokud to nelze, tak jeden HDD ma teplotu 65°C a druhej 61°C...

No nic, zitra jdu asi koupit novy vetracky do suplu, protoze to je vazne krize...

Zrovna zkusim vymenit ten vetracek na cipsetu, jestli se to trosku ztisi ;o)
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

Jsetliže ti jde jen o klid, tak ten větráček z čiposetu odmontuj. Nikde jsem si nevšimnul, jakou máš desku, ale na většině desek si s pasivem vystačíš, obzvlášť když nechceš taktovat. Zalman dělá na chipset chladič, kterej vydrží i slušný OC, tak když budeš mít chuť do něčeho investovat tak třeba ten. Nebo si trošku zabastli a udělej si ten pasiv sám třeba z nějakýho pasivu na PI. Ty disky se vážně dost hřejou, ale s těma šuplíkama toho moc nevymyslíš, malý větráčky prostě tichý nejsou, budeš muset něco ukutit.
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“