Athlon XP-M 2600+ vs. XP 2500+ vs XP 2500+ PASS 3200+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Athlon XP-M 2600+ vs. XP 2500+ vs XP 2500+ PASS 3200+

Příspěvek od J X P »

Prosím o radu. Chci si koupit nový procesor a stále se nemůžu rozhodnout který vybrat.

V čem bude fungovat: Soltek SL75FRN3L, Kingmax 400 DDR, ostatní není podstatné.

Co očekávám:
  1. Overclocking minimálně na 3200+
  2. Stabilní chod
  3. bezpečná voltáž
Rozhoduji se:
1. XP-M mobile - výborné možnosti taktování a nízká voltáž - 3.100 Kč
2. Athlon XP2500+ revize AXDA2500KV4D - nižší cena - 2.160 Kč
3. Athlon XP2500+ pass 3200+ - testovaná monost přetaktování na 3200+ z pctuning shopu, cena je vyšší - 2.870 Kč
4. Athlon XP2500+ BOX - záruka 3 roky - 2.364 Kč

No a teď babo raď. Co když mi nebude XP-M fungovat, když mám paměť jen DDR 400, testovaný athlon 2500 na 3200 je jistota, ale je zase dost drahý, je ta uvedená revize dobrá, nebo na přetaktování není tento údaj podstatný, bude v boxu procesor, který se dá v pohodě přetaktovat atd.

Prosím poraďte, nejvíce se kloním k XP-M, ale když ho pak nebudu schopen přetaktit bude mi jeho potenciál k ničemu.

Předem díkyza vaše názory, prošel jsem si mnoho příspěvků, ale stejně si nejsem jistý volbou, s overclockingem se teprve seznamuji, ale člověk vždycky něco dělá poprvé, že :-)
Naposledy upravil(a) J X P dne pon 12. črc 2004, 20:49, celkem upraveno 1 x.
---
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

AXDA2500D(ti tam chybi)KV4D je oznaceni pro kazdou 2500+.

S XP-M by nemel byt na te desce problem, mozna nebude umet (bez dratovani) nasobic nad 12.5, ale to ti asi trapit nebude.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

No to označení mi opisoval borec přímo v obchodě. Mají kromě revize AXDA2500KV4D ještě AQYHA0409XPMW. Která je lepší, nebo kde se dá najít nějaký přehled nejlepších revizí. Nebo je to naprosto individuální a nezáleží na revizi. Jinak teď jsem zjistil, že ve Foxu je už XP-M na skladě nemají, kde bych ho mohl případně sehnat ? Jinak v biosu můžu měnit násobiče i výše než je 12.5, ale je otázka zda bude fungovat, proč by měla mít ta deska to omezení ? Plánoval jsem to taktnout na 13x200, což jak usuzuji by mělo fungovat, ale nevím. Musel bych přidat volty i pamětem na tomto nastavení ?

P.S. já vím, asi se to tady řeší pořád, jenže .... Díky za trpělivost :oops:
---
Tomáš Vavřík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomáš Vavřík »

ja osobně bych šel taky do mobile XP =HAIL TO XP-M :twisted:
register
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od register »

pokud chces vysoky frekvence urcite XP-M, jinak obyc 2500+ to ze by nesel na 3200+ povazuji za krajne nepravdepodobne
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

John_P píše:No to označení mi opisoval borec přímo v obchodě. Mají kromě revize AXDA2500KV4D ještě AQYHA0409XPMW. Která je lepší, nebo kde se dá najít nějaký přehled nejlepších revizí. Nebo je to naprosto individuální a nezáleží na revizi. Jinak teď jsem zjistil, že ve Foxu je už XP-M na skladě nemají, kde bych ho mohl případně sehnat ? Jinak v biosu můžu měnit násobiče i výše než je 12.5, ale je otázka zda bude fungovat, proč by měla mít ta deska to omezení ? Plánoval jsem to taktnout na 13x200, což jak usuzuji by mělo fungovat, ale nevím. Musel bych přidat volty i pamětem na tomto nastavení ?

P.S. já vím, asi se to tady řeší pořád, jenže .... Díky za trpělivost :oops:
AQYHA0409XPMW je jen druha cast oznaceni toho CPU :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

register píše:pokud chces vysoky frekvence urcite XP-M, jinak obyc 2500+ to ze by nesel na 3200+ povazuji za krajne nepravdepodobne
Mne to taky nejde. Jen teda se smrticim vcore 1.825 (1.8 real) a zas tak silenej nejsem, abych to do nej poustel (boxac, vedro) . Na default jen 186FSB.

Jinak sel bych ted do toho mobile..moznosti oc jsou nekde uplne jinde..taky dokaze fachat pri vyssich teplotach
show must go on..
register
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od register »

shadow píše:Mne to taky nejde. Jen teda se smrticim vcore 1.825 (1.8 real) a zas tak silenej nejsem, abych to do nej poustel (boxac, vedro) . Na default jen 186FSB.
to si mel hodne velkou smulu na spatny kousek
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Kup si XP-M 2600+. Ve Fox jej maj za 3600,-Kč. Dostaneš z něj minim. 2,4 GHz a budeš-li mít štěstí a mrazák, tak 2,6-2,7 GHz.

Za tu cenu se to dá snést.
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mobilní Bartony

Příspěvek od liquidfunk »

J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Jenže ani tam ho nemají, bohužel :-(.

rozhodnutí tedy proběhlo, objednal jsem si XP-M 2600+. Všem vám děkuji, protože ještě ráno jsem byl téměěř na 100% rozhodnutý pro neboxovaného athlona, ale když jsem viděl tak jednoznačný "hlas lidu" jsem svoje rozhodnutí přehodnotil. Aspoň vyždímu ze stávajícího PC co půjde a další uprgrade bude aspoň mnohem zásadnější ;-).

Určitě se tady uvidíme až budu tento procesor přetaktovávat (trochu se bojím, ale snad to zvládnu ;-)).

Takže všem díky, ovšem tímto diskuse na téma Mobilní Athlon jistě nemusí skončit, jistě sem přijde mnoho dalších nerozhodných, kteří budou také na pochybách co koupit. :wink:
---
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

register píše:
shadow píše:Mne to taky nejde. Jen teda se smrticim vcore 1.825 (1.8 real) a zas tak silenej nejsem, abych to do nej poustel (boxac, vedro) . Na default jen 186FSB.
mno, tady me ta smula zase tak moc netoci.. :)
show must go on..
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Athlon XP-M 2600+ vs. XP 2500+ vs XP 2500+ PASS 3200+

Příspěvek od KOFis »

John_P píše:Prosím o radu. Chci si koupit nový procesor a stále se nemůžu rozhodnout který vybrat.

V čem bude fungovat: Soltek SL75FRN3L, Kingmax 400 DDR, ostatní není podstatné.

Co očekávám:
  1. Overclocking minimálně na 3200+
  2. Stabilní chod
  3. bezpečná voltáž
Rozhoduji se:
1. XP-M mobile - výborné možnosti taktování a nízká voltáž - 3.100 Kč
2. Athlon XP2500+ revize AXDA2500KV4D - nižší cena - 2.160 Kč
3. Athlon XP2500+ pass 3200+ - testovaná monost přetaktování na 3200+ z pctuning shopu, cena je vyšší - 2.870 Kč
4. Athlon XP2500+ BOX - záruka 3 roky - 2.364 Kč

No a teď babo raď. Co když mi nebude XP-M fungovat, když mám paměť jen DDR 400, testovaný athlon 2500 na 3200 je jistota, ale je zase dost drahý, je ta uvedená revize dobrá, nebo na přetaktování není tento údaj podstatný, bude v boxu procesor, který se dá v pohodě přetaktovat atd.

Prosím poraďte, nejvíce se kloním k XP-M, ale když ho pak nebudu schopen přetaktit bude mi jeho potenciál k ničemu.

Předem díkyza vaše názory, prošel jsem si mnoho příspěvků, ale stejně si nejsem jistý volbou, s overclockingem se teprve seznamuji, ale člověk vždycky něco dělá poprvé, že :-)
dyt je to rozdil kolem 500kč v těch cenách ... omfg proč to tak řešíš? :lol:
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

???? Cena ale nebyla jediné hledisko. Šlo především o využití a pokud něco nevyužiju, nechci to ani platit. To je právě ta logika :-D. Jinak jsem ale už psal, že rozhodnutí padlo, takže take it easy ;-)
---
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

John_P píše:???? Cena ale nebyla jediné hledisko. Šlo především o využití a pokud něco nevyužiju, nechci to ani platit. To je právě ta logika :-D. Jinak jsem ale už psal, že rozhodnutí padlo, takže take it easy ;-)
Jak tak koukám na tvuj podpis, s nForce3 to nejspis kompatibilni nebude :wink:
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Huh, malá chybka, samá čísla. Má to být nForce2 ;-) už to jdu opravit.
---
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

register píše:
no myslim ze zase tak velkou smulu ne, je malo Bartiku co jedou na default 1,65 na 3200, aspon posledni dobou co to tak pozoruju ...
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

tak už je XP-M 2600+ doma :-). S deskou v popisu funguje bez problémů, možnost nastavení napětí od velmi nízkých hodnot a nastavení násobiče až nad 20 takže vše je OK. Trochu jsem měl obavy jak se bude chovat, ale nezklamal. Teď mne čeká OC procedura, tak doufám, že budu spokojený i po něm. ;-) Hledal jsem default nastavení pro FSB a multiplikátor, takže pro ostatní, kteří by ho snad neznali FSB 133, multilikátor 15, napětí 1,45V.
---
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

J X P píše:tak už je XP-M 2600+ doma :-). S deskou v popisu funguje bez problémů, možnost nastavení napětí od velmi nízkých hodnot a nastavení násobiče až nad 20 takže vše je OK. Trochu jsem měl obavy jak se bude chovat, ale nezklamal. Teď mne čeká OC procedura, tak doufám, že budu spokojený i po něm. ;-) Hledal jsem default nastavení pro FSB a multiplikátor, takže pro ostatní, kteří by ho snad neznali FSB 133, multilikátor 15, napětí 1,45V.
no tak testy sem :))

jinak 1.45V na desktop deskach nedas , proc? protoze maj jinej DIP takze ti to bude davat min 1.575 :wink:
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

K!ll3r píše: no tak testy sem :))
jinak 1.45V na desktop deskach nedas , proc? protoze maj jinej DIP takze ti to bude davat min 1.575 :wink:
Testy budou, ale teď jsem 2 dny po sobě šel spát ve 3.00 a vstával v 7.00 a mám trochu deficit, takže asi až o víkendu.

Deska Soltek SL75FRN3L má možnost nastavení napětí Vcore i na míň než je 1.45V (to jen pro info) ;-)
---
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“