Proč jsou počítače nestabilní?
- joro
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Proč jsou počítače nestabilní?
Dnes už asi Windows jsou v tom nevinně. Říká se, že za velkou část BSOD (Blue Screen Of Death) mohly ve skutečnosti komponenty (nejvíce údajně zdroje). Nebo je to celé trochu jinak a na vině jsou čipové sady a nekvalitní komponenty? Jde vůbec jejich kvalita nahoru nebo dolů?
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Možná trochu záleží na konkrétním uživateli. Slyšel jsem spoustu keců na Win ME a já jsem je provozoval na P150@200,64MB RAM a pak P4 1400 256MB RAM úplně v pohodě bez nějakého výskytu BSOD
.Teď mam XP SP1 a modré okno jsem viděl naposledy před týdnem, když jsem nainstaloval Splintera a zkoušel ho hrát na max. detaily.
Dneska spíš záleží na pamětech nebo necitlivém výběru komponent.
Dneska spíš záleží na pamětech nebo necitlivém výběru komponent.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podla mna najvacsiu vinu nesu prave nekvalitne komponenti........ a samozrejme nikedi aj zle kombinacie komponentov ( ked je chybi treba hladat az pri realnej praci..... po postaveny PC ) ....
Dost vela chyb nesie aj neodbornost, zauzivane predstavy a praca samotnych pouzivatelov....., ktory pri PC pracuju...... ( dost velky podiel maju prave tieto chybi................. skoro sa to vyrovnava s tou prvou skupinov..... pretoze pocet pocitacov sice stupa...., ale pouzivatelia zostavaju stale na skoro rovnakej urovni.... , ale len malo ludi zaujima ako pocitac naozaj pracuje..... vacsinou sa totis pouziva len na jednoucelovu pracu.... )
Dost vela chyb nesie aj neodbornost, zauzivane predstavy a praca samotnych pouzivatelov....., ktory pri PC pracuju...... ( dost velky podiel maju prave tieto chybi................. skoro sa to vyrovnava s tou prvou skupinov..... pretoze pocet pocitacov sice stupa...., ale pouzivatelia zostavaju stale na skoro rovnakej urovni.... , ale len malo ludi zaujima ako pocitac naozaj pracuje..... vacsinou sa totis pouziva len na jednoucelovu pracu.... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- zombux
- Odborník PCT

- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
- zombux
- Odborník PCT

- Dony
- Středně pokročilý

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Lucifer
- Začátečník

Ja ne, doma jsem modrou smrt nevidel ani nepamatuji - ale v praci jich par kazdy tyden "rozdejchavam" - no jo, mam na starosti hromadku PC s prehistorickymi WinNT4
...ty NT4 za to taky az tak nemuzou, pocitadla jsou veskrze stare sunky ala. P-II 400-4GB HDD... (mam na stole pekny vyrad spatnych disku-holt mechanicka vec.) a svoje nadela i ruzny pofiderni soft, teda - sw ktery neni zrovna urcen-odladen na NT4.
Proste pri slusnych komponentech a softu jsou aspon "NT family" wokna celkem stabilni a spolehlivy system...
...ty NT4 za to taky az tak nemuzou, pocitadla jsou veskrze stare sunky ala. P-II 400-4GB HDD... (mam na stole pekny vyrad spatnych disku-holt mechanicka vec.) a svoje nadela i ruzny pofiderni soft, teda - sw ktery neni zrovna urcen-odladen na NT4.
Proste pri slusnych komponentech a softu jsou aspon "NT family" wokna celkem stabilni a spolehlivy system...
Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo bylo a neníSentenced píše:Tady má nekdo nestabilní PC ???
Moje pracovní PC. PIII 667MHz+ABIT BE-6 II+ v win98 po zapnutí IDE RAID na decse je ATA 33 RAID má ATU66 a nějakej pokrok tam byl valilo to jak ďábel
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
na vine je bud user nebo prodejce... nestabilita stoji z 90% na podceneni neceho v PC... volba slabyho zdroje, spatny nastaveni biosu na "smrtelnych" kombinacich, smrtelny kombinace (za vsechny ASUS A7V600 a ASUS 9600), cpani starych komponent (2500+ S kt266) a vubec shit znacky (grafiky a pameti, desky....) jako manli atd... pak taky podeceneni chlazeni (P4 bez vetracku na odtah vzadu atd...)... proste suxxx 
- jens
-
nestabilita
Na volbě komponent záleží opravdu hodně, někdy jsou v tom taky ovladače.
Ale nezanedbatelnou část BSOD (já ho mám černé se žlutým písmem)
můžou WIN. Už jsem ho dlouho neviděl ale zaškubnutí a nestabilitu mám snad jednou za 2 dny. Hry můžu hrát bez problémů X hodin a nic. A potom dlouho vypaluju kopíruju nebo instaluju hodně programů nebo vysypávám 12 GB z koše a už je to v ....
Ale nezanedbatelnou část BSOD (já ho mám černé se žlutým písmem)
můžou WIN. Už jsem ho dlouho neviděl ale zaškubnutí a nestabilitu mám snad jednou za 2 dny. Hry můžu hrát bez problémů X hodin a nic. A potom dlouho vypaluju kopíruju nebo instaluju hodně programů nebo vysypávám 12 GB z koše a už je to v ....
- TheRoot
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Moznosti
Myslim, ze by nebylo od veci pridat moznost ostatni - nekdy to muze bejt treba na pametech, disku, radici, vsem moznym.... Ja mel jeden system nestabilni kvuli tomu, ze sem tam mel uz nakej ten rok starej, 15GB disk a mel vo*ebany napajeni, obcas nemel kontakt a system padnul, ted sem to priletoval a je to OK =)
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Sentenced píše:Tady má nekdo nestabilní PC ???
Ale hlavně, že to máme na co svést že
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Myslím že pokud se to sladí vše na 100% "software a hardware"
tak to občas stejně někdy řachne ne?Co bychom tady pak řešili?
např.Tak už mi to rok nespadlo
a mě jen půl
Fakt je ten že neznám člověka kterej by řekl mě to jede 3 měsíce bez kolapsu
Nepočítám sekretářky co spouštěj v dosu furt jeden a týž program 365dní v roce
tak to občas stejně někdy řachne ne?Co bychom tady pak řešili?
např.Tak už mi to rok nespadlo
Fakt je ten že neznám člověka kterej by řekl mě to jede 3 měsíce bez kolapsu
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
me uz tak 2 mesice bzi servDzin píše:Myslím že pokud se to sladí vše na 100% "software a hardware"
tak to občas stejně někdy řachne ne?Co bychom tady pak řešili?![]()
např.Tak už mi to rok nespadloa mě jen půl
![]()
Fakt je ten že neznám člověka kterej by řekl mě to jede 3 měsíce bez kolapsu![]()
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Mě už skoro3měsíce win Me,ale radši to tu neříkám protože pár lidí je tu na ně alergickýchICE píše:me uz tak 2 mesice bzi servDzin píše:Myslím že pokud se to sladí vše na 100% "software a hardware"
tak to občas stejně někdy řachne ne?Co bychom tady pak řešili?![]()
např.Tak už mi to rok nespadloa mě jen půl
![]()
Fakt je ten že neznám člověka kterej by řekl mě to jede 3 měsíce bez kolapsu![]()
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Win ME josu ty nejlepší Win hned po XP pro multimediální využití doma!!!Dzin píše:Mě už skoro3měsíce win Me,ale radši to tu neříkám protože pár lidí je tu na ně alergických
- george111
- Nováček

-
Win Me, tak ty jsem BOHUŽEL poznal osobně. Všichni lidi který jsem do teď znal se mnou souhlasili že to jsou dost blbý Wokna. Pořád se jenom koušou, prostě XP je XP. Kdybych si měl vybrat mezi DOSem a WinME tak bych asi dlouho neváhal a vzal DOS. To je můj názor na WinME. Pro multimediální využití s tím souhlasim, ale že se někomu ME skoro 3 měsíce nekousl tak to je úspěch (pokud je to pravda).karf píše:Win ME josu ty nejlepší Win hned po XP pro multimediální využití doma!!!Dzin píše:Mě už skoro3měsíce win Me,ale radši to tu neříkám protože pár lidí je tu na ně alergických