//edit zombux - a ne že tady budete flamovat. ME vs XP už jsme si užili dost
Proč jsou počítače nestabilní?
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
v dobe kdy jsem si koupil sve prvni AMD (duron 750MHz, predtim byl Intel) nebyla pro me jina moznost nez ME....z nejakeho duvodu HW odmitl spolupracovat s 95 uplne (chyba behem instalace) a s 98 po prvnim restartu (100% uspesnost...nainstaluju 98 poprve vjedu do WIN v poho...nainstaluju jakykoliv driver restart a pote jiz bluescreen a podobne....jindy zase seknuti pri bootovani, restart nebo neco podobne co nebylo zrovna to co jsem si pral...) jediny WIN ktery me v te dobe jel bez chybicky byly prave ME a to az do doby kdy jsem si poridil XPcka... takze i kdyz existuje mnoho odpurcu ME existuje tez mnoho lidi pro ktere ME byly zachranou...stejne jako pro me...
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- george111
- Nováček

-
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Brblos
- Nováček

-
...
Podla mna je to najma hardwarom,brasko si kupil komp a skoro vsetko mu bud sekalo alebo mrzlo.Vymenili sme dosku za Asusa a teraz si hra dva mesiace bez BSOTD a neseka.Mne sa to este nestalo ze by som mal BSOTD ale radsej si zaklopem :-)Ked su dobre zladene komponenty, tak ide vsetko.
Abit BH7-E; P4 2,8@3,55; Primecooler HypercoolAlCu;2x256RAM PQI@190;HItachi 80Gb;take srandy ako DVD+DVD R/RW;Sapphire Radeon 9600SE 128;EurocaseML5412...
- kolecko
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
BSoD
Modru som nevidel take 2 roky.
Az do minulej soboty. Ja blbec, chcel som hrat FarCry a musel som taktovat masinu. Tak som to trochu prepiskol a behom dvoch hodin hrania bola trikrat modra obrazovka. Tak som znizil takty grafiky a vsetko OK.
Cize v mojom pripade platilo, ze nestabilitu sposobil user.
Az do minulej soboty. Ja blbec, chcel som hrat FarCry a musel som taktovat masinu. Tak som to trochu prepiskol a behom dvoch hodin hrania bola trikrat modra obrazovka. Tak som znizil takty grafiky a vsetko OK.
Cize v mojom pripade platilo, ze nestabilitu sposobil user.
PC2 A63800X2+@2400 - ASrock NF6G-DVI - 2x512DDR2GoodRam - WD 1600AAJS, PowerColor1950ProSCS3(HeatPipe) - Nec7173A - SeasonicS12/380W - 19"LCD ViewsonicVG930m
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Macek_TM
- Nováček

-
- no-X
- Středně pokročilý

Ten výběr mi připadá dost neúplný, protože za nestabilitou stojí z naprosté většiny ovladače (pokud je HW alespoň trochu slušný). Sice je to čím dál lepší, ale pořád podle mě největší úlohu hrajou drivery. I když WHQL certifikace tomu dost pomáhá, samotný XP taky...
Poslední BSOD mi dělaly drivery na ATi TV Wonder PCI. Instalace, restart, blue-screen
.
Jinak co se Xpéček týče, tak toho spíš víc zachrání, než samy pokazí (muj názor), takže házet vše na OS jen proto, že OS zobrazuje chybový hlášky je pěkná...
Poslední BSOD mi dělaly drivery na ATi TV Wonder PCI. Instalace, restart, blue-screen
Jinak co se Xpéček týče, tak toho spíš víc zachrání, než samy pokazí (muj názor), takže házet vše na OS jen proto, že OS zobrazuje chybový hlášky je pěkná...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Tonik
-
nechapu
Nektere kusy HW nebo jejich kombinace zbusobuji padani, jine ne. Tak si vyberu ty bezchybne a uz mi to kvuli HW padat nebude. Pak si vyladim OS a uz mi budou padat jen spatne napsane aplikace. Fakt nechapu smysl tehle ankety.
- PhaNtom_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Podle mě má na tom největší podíl systém .
Záplaty,záplaty a tak pořád dokola.
procesor: Core i3-3220 deska: Msi B75MA-P45 paměť: 8 GB A-DATA XPG DDR3 1600 grafika: Radeon HD7770 1GB DDR5 hardisk: Seagate 250 GB + Samsung Sp.F3 1000 GB zvukovka: On Board Ps: Zalman ZM450-GS monitor: LCD 22" Hyundai *** NB : HP 655 \ Asus K55VD
- Shit
- Odborník PCT

Re: nechapu
Jj.Tonik píše:Nektere kusy HW nebo jejich kombinace zbusobuji padani, jine ne. Tak si vyberu ty bezchybne a uz mi to kvuli HW padat nebude. Pak si vyladim OS a uz mi budou padat jen spatne napsane aplikace. Fakt nechapu smysl tehle ankety.
- James IV
-
- Borec
- Začátečník

-
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
kazdej podle svyho gusta... kdyz nekdo nema zaplaty, leze po pecku s Explorerem a necha si ten system kazit, pak se mu to zpomaluje... ja za posledni rok nepozoruju na svym PC zpomaleni... taky mas moznost mit z tech bezne pouzitelnyh linuxe, nebo MAC OS...Hoof píše:TAkitsto aj podla mojho nazoru operacny system brzdi a tym sa sa vsetko v compe spomaluje
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To, že se systém zpomaluje je vina jak systému tak uživatele, pokud se o ten systém uživatel aspoň trochu stará, tak k žádnýmu zpomalení nedojde. A co se týká celkové stability systému, pak nejméně stabilní je komponenta mezi klávesnicí a židlí
, ale jsou i výjimky
.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Prvotní nestabilita je způsobena tím, že ten mezi židlí a klávesnicí jde do obchodu koupit nějakou NONAME komponentu a strčí to do NONAME stroje a pak se diví, že to blbne, ikdyž vśechny komponenty jsou 100% funkční. Pak to de reklamovat nadá (seřve) prodejce, který předtím varoval, že se jedná o NONAME a že si za nestabilitu může sám.
No jak vidíte ukázkový připad chyby někde mezi židlí a klávesnicí
No jak vidíte ukázkový připad chyby někde mezi židlí a klávesnicí
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- mhl
- Středně pokročilý

-
no pockej...uz vidim jak mne prodejce bude upozornovat na to ze je to noname popr nejaky laciny shit..vetsine je to jedno...dyt se staci podivat co nabizej za sestavy-HNY- píše:Pak to de reklamovat nadá (seřve) prodejce, který předtím varoval, že se jedná o NONAME a že si za nestabilitu může sám.
...samozrejme existuji i vyjimky ale tech je malo
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Treba já teďka dělám u známýho v bazaru v létě brigádu a z nepochopitelných důvodů výrazně klesly tržby (já v tom mám prsty protoźe moc pomlouvám a málo chválím zboží). Např. v pultě se válela 2 měsíce výprodejová Manlina GF4MX440 64MB@GF4MX 420SE 64MB SDR za 750 s DPH a já všem tvrdil jakej je to SHIT, že pokud chcou grafiku na hry tak si mají koupit něco od 4,5K nahoru (třeba R9600PRO nebo FX5700), a dopadlo to tak, že odešli a urćitě si pak koupili nékde úplně to samý za 1200 a víc z doporućením źe je to dělo na SUPER MODERNÍ HRY. Pak došel nějakej chlap chtěl zvýšit u PIII500 ze 128MB na 256MB RAM a známej mu k tomu doporučil koupit si k tomu ještě tu kartu, a tak si ji koupil protoźe já nebyl na blízku a nemohl říct jak je to strašnej SHIT.m.h.l píše:no pockej...uz vidim jak mne prodejce bude upozornovat na to ze je to noname popr nejaky laciny shit..vetsine je to jedno...dyt se staci podivat co nabizej za sestavy-HNY- píše:Pak to de reklamovat nadá (seřve) prodejce, který předtím varoval, že se jedná o NONAME a že si za nestabilitu může sám....nejhorsi kombinace je 64bit grafika + tiskárna zdarma
...samozrejme existuji i vyjimky ale tech je malo
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.