USB write protected
Moderátor: L4mka
- JErik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
USB write protected
Dostal sa mi do ruk USB kluc "Seitec USB Bar" 126MB. Pri akejkolvek snahe sa neda nan zapisovat ani formatovat, vzdy sa vypise hlaska "Disk is write protected!". Citat z neho ide (samozrejle len to co tam bolo do vzniknutia chyby nakopirovane. So switchom ktory kontroluje "Read/Write" funkciu sa od zakupenia kluca ani nepohlo, takze v tom chyba nebude. Moja otazka znie ci sa da nejakym sposobom odstranit "Write protection" v tomto pripade? Predpokladam, ze chyba je softwarova, no mozno sa mylim...Existuje nejaka utilita (najlepsie pod WinXP) ktora by nekontroloval "Write protection" a jednoducho by kluc vymazala/naformatovala znova?
- Dony
- Středně pokročilý

- JErik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Asi som to nezdoraznil poriadne. S prepinacom (switchom) sa od zakupenia nic nerobilo, takze je stale v polohe ktora umoznuje zapis na kluc. Kluc fungoval na 100%, tj. write/read. Az od jedneho okamihu (ktory mi nie je znamy, lebo som pri tom nebol) prestala funkcia write fungovat, takze mozem len citat co tam je nahrate.
Asi by bolo treba nejakym sposobom resetnut kluc, ale neviem ako. Od vyrobcu na prilozenom CD nebol ziadny soft, utilita. Akurat na formatovanie ale to tiez nefunguje. Moze sa kluc trebars nejako vyskratovat?
Asi by bolo treba nejakym sposobom resetnut kluc, ale neviem ako. Od vyrobcu na prilozenom CD nebol ziadny soft, utilita. Akurat na formatovanie ale to tiez nefunguje. Moze sa kluc trebars nejako vyskratovat?
- Dony
- Středně pokročilý

- JErik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme ano. Aj som to rozobral a pozrel ci to nie je nahodou odlomene. Vsetko v poriadku. Ako som sa dozvedel, asi to niekto vytiahol z kompu pocas toho ako svietila dioda (nic sa nezapisovalo, iba bol kluc namountovany). Kamos mi radil pouzit pristroj na napalovanie pamati BIOSu ale ten nemam po ruke. Chcel som to vyriesit nejakym softom ale tiez som nic nenasiel. 
- Dony
- Středně pokročilý

- JErik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tady je to videt...