MSI KT3 ultra a 166fsb

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Rakosni(CZ)ek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rakosni(CZ)ek »

No nevim co k tomu rict ....
Snad jen ze to je nejaka blbost ne ? Pokud vim tak MSI KT3 Ultra2 podporuje 166 FSB standartne ne ? ?
MSI KT3 Ultra-ARU, Palomino 1800+@1783,FSB 155, 512DDR, 80+160 GB,MSI GF 6600GT, všecko ve vodě (HomeMade)
MSI K8N Neo2, A64 3000+, 2x 512GEIL, MSI 6600GT, ...
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

To vím taky, že KT3 Ultra2 podporuje 166FBS. Já chtěl zprovoznit ty jumpery. 8-)
(166FBS mám stabilní.)
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne stř 2. čer 2004, 19:41, celkem upraveno 1 x.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Rakosni(CZ)ek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

-HNY- píše:To vím taky, že KT3 Ultra2 podporuje 166FBS. Já chtěl zprovoznit ty jumpery. 8-)
Tak to nevim proc ? ? ? ?
EDIT // .. proc chces Jumperama nastavovat to co muzes nastavit v Biosu ? ?
MSI KT3 Ultra-ARU, Palomino 1800+@1783,FSB 155, 512DDR, 80+160 GB,MSI GF 6600GT, všecko ve vodě (HomeMade)
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

předpokládal jsem, že když dám CLEAR Cmos a jumpery budou pevně nastaveny, tak bude CPU běžet pořád stejně (ulehčí mi to nastavování).
Aspoň jsem zastrašující příklad, pro ty co by to náhodpu chtěly zkusit.

Ještě bych chtěl sehnat popis na co byly ostatní Jumpery (předpokládám tovární testování nebo co :?: )

Jinak všem co mají KT3Ultra vzkazu, že to nemají zkoušet.

RADŠI sem někdo napište, kde se dá najít parametry PLL chipů.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Dahlik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dahlik »

lidi jenom tak pro zajimavost, sem ukradl strejdovi predevcirem Thorton 2000+ a ze ho dam do svoji pro me docela prastary MSI KT3 Ultra ktera mi nechtela jet s mojim XP palomino 1900 vic nez na 139...tim padem sem ji rovnou odepsal a myslel sem ze je to deskou...takze ten Thorton mi ted jede na 198x10,5 pri 1,7v na ty moji shitozni KT3 Ultra :)))) ja sem nestacil valit voci :) az pri fsb 200 zacnou winy hazet chyby ale nabehnou az do 203 fsb :) pak uz to asi nedava naka delicka protoze se zacnou delat chyby na disku tak asi moc mhz na PCI a IDE radici...myslite ze by melo cenu koupit lepsi desku? protoze na nForce mi ten procak jel i na 205x10 a dal uz sem se docela bal jit protoze ze standartni 133 na 205 uz je docela kotel...myslite ze mam jit este vejs a koupit novou desku? stoji to vubec za to? pameti na to mam...
Dahlik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dahlik »

no a este jeden dotaz...von na tom kt3ultra byl jenom passiv tak sem dal nakej aktiv od titanu ale vono to i s nim pri ty 198fsb pri full loadu hreje na 39 stupnu...je to v poho? nebo cim to mam dystak chladit? a este jedna vec: myslite ze ma cenu abych se hrabal v tom unlocku ty cache? ma to vubec cenu? nebo mi to prida +- naky procento na vykonu? dekuju kdybyste nekdo kdo se v tom vyzna prosim nak odpovedeli...ja sem v tom uplny maslo nak ty thortony vubec neznam...
Dahlik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dahlik »

sakra me tak este napada jeden dotaz, vazne se omlouvam ze to pisu na trikrat :) mam tu desku uz strasne dlouho...a je tam porad ten starej BIOS...ma cenu abych ho flashnul? muze to necemu pomoct s tim pretaktovanim ze bych se dostal o neco vys treba? toho flashe se docela bojim :)
Rakosni(CZ)ek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ja tam mam nejnovejsi ... fleshovani u MSI je uplne f poho, stahnes si co mas, prectes readme.txt a neni co posr*t :) (ale stat se muze vsecko) :oops:
Je to vcelku jednoduche hodis akorat ten bios+nejaky dalsi veci na disketu, ti to zni nabootuje a ty pak jenom nasledujes prikazy ... nic slozityho

S tim pretaktovanim ti to asi nepomuze, ale v tech novejsich biosech je i podpora novejsich prcaku, takze ti to urcite zlepsi stabilitu ....
Dahlik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dahlik »

hele este mam takovej dotaz :) dys to prefleshuju neni mozny aby se stalo ze mi to treba s timhle mym pretaktovanim zacalo padat? protoze uz sem cetl o dost lidech co se jim po prefleshnuti biosu dost posral celej system :) a ja vlastne nemam zadnej poradne duvod to flashovat...jenom to ze mi do cpu nejde pustit vic nez 1,7 v a to me docela sere protoze kdybych to prikrmil tak bych myslim mohl jit este vo fous vejs...
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Dahlik píše:hele este mam takovej dotaz :) dys to prefleshuju neni mozny aby se stalo ze mi to treba s timhle mym pretaktovanim zacalo padat? protoze uz sem cetl o dost lidech co se jim po prefleshnuti biosu dost posral celej system :) a ja vlastne nemam zadnej poradne duvod to flashovat...jenom to ze mi do cpu nejde pustit vic nez 1,7 v a to me docela sere protoze kdybych to prikrmil tak bych myslim mohl jit este vo fous vejs...
Víš co je to průrazný napětí pro 13um technologii???
Pokud ne, tak věř, že by to nedopadlo moc dobře s vyšším napětím.
Ten pasív co je (byl) na desce je úplně v poho, já jedu při 176FBS, pon několika hodinách v Prime95 nestoupne teplota procáku přes 50°C a chipsetu 37°C a v normálním celodenním provozu jede bez seknutí 38°C CPU/32°C chipset. Jo a pro úplnost dodávám, že nejvýš jsem to provozoval na 192FBS 2 hodiny Prime-stable, nadýl zkoušení nebyl čas :) .
Normální provoz oken, palení CD, ... od 193FBS vejš se náhodně objevovali artefakty v 2D a grafikou to nebylo... chtělo by to udělat vmod chipsetu, ale do něho se mi nechce, protože budu kupovat novej board. Jestli seš rozumnej kup si taky něco novýho třeba MSI KT6 deltu nebo MSI KT880.
Dahlik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dahlik »

jo? a proc mam teda na druhym pocitaci bartona 2500+ na 1,80pri 205x11 ?? a taky je 13mikronovej :) ten passiv co je na desce neni v pohode ani nahodou...pri prime95 a fsb 198 mi to davalo cca 50 stupnu na chipsetu...a to mam cheiftec case a vzadu ma 3x8cm a 12cm ve zdroji...a prave na tu desku sem se ptal jestli ma cenu abych kupoval novou...protoze kuli 3procentum narustu vykonu nebudu kupovat novou desku a necham si klidne tuhle...jinak kdybych kupoval koupim abita s nforce2...pri 198x11 mi to v pohode jede a v 3dmarku mi to spadne a vyhodi chyby...myslim ze vyssi vcore na cpu by pomohlo a chipsetu jak by smet...s teplotou naprosto no problem chladim zalmanem takze nevidim duvod proc bych to nemohl nakrmit aspon 1,75v...co si o tom myslite nekdo jinej? :)
Dahlik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dahlik »

a este jeden dotaz...ale jak pises ty tak to asi uz nedava deska...pri fsb 200 uz mi to nabehne ale pri inicializaci IDE zarizeni sou po obrazovce takovy carky ruzny a tak...to uz asi nedava chipset tak vysiky fsb co? asi bych si ani flashem biosu urcite nepomohl?
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Dahlik píše:jo? a proc mam teda na druhym pocitaci bartona 2500+ na 1,80pri 205x11 ?? a taky je 13mikronovej :)
viz poslední odstavec: http://www.svethardware.cz/art_doc-7A44 ... B78C3.html
Dahlik píše:ten passiv co je na desce neni v pohode ani nahodou...pri prime95 a fsb 198 mi to davalo cca 50 stupnu na chipsetu...:)
50°C ničemu nevadí, jakou máš verzi BIOSu??? mě s tou původní topil jak sviňa i jižní most už na 133.
Dahlik píše:jinak kdybych kupoval koupim abita s nforce2...pri 198x11 mi to v pohode jede a v 3dmarku mi to spadne a vyhodi chyby... chladím zalmanem takze nevidim duvod proc bych to nemohl nakrmit aspon 1,75v...co si o tom myslite nekdo jinej? :)
Ty chyby budou způsobený ovladačema grafiky, pokud to jinak jede 12hodin 100% Prime stable :wink:
Dahlik píše:a este jeden dotaz...ale jak pises ty tak to asi uz nedava deska...pri fsb 200 uz mi to nabehne ale pri inicializaci IDE zarizeni sou po obrazovce takovy carky ruzny a tak...to uz asi nedava chipset tak vysiky fsb co? asi bych si ani flashem biosu urcite nepomohl?
Jo mě to dělá to samý, flash tomu nepomůže, já mám na svým boardu PLL chip co aktivuje správnou děličku od 198 vejš, ale stejně na to že ta deska byla původně stavěná pro 133FBS s KT266 chipsetem je to úspěch :up:

Jinak otázky dávejte SHITovi, ten zná MSIčka snad nejlíp ze všech tady na fóru
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dahlik píše:a este jeden dotaz...ale jak pises ty tak to asi uz nedava deska...pri fsb 200 uz mi to nabehne ale pri inicializaci IDE zarizeni sou po obrazovce takovy carky ruzny a tak...to uz asi nedava chipset tak vysiky fsb co? asi bych si ani flashem biosu urcite nepomohl?
Nediv se. PCI/AGP se zdá o čertech. Tady asi nový bios opravdu nepomůže. :sad:
Dahlik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dahlik »

jj me to bylo hned jasny ze na pci a agp musej bejt strasny frekvence...dys uz to ta desne od 166fsb vejs neumi nijak vic podelit...takze uz s tim asi nic nenadelam co? vejs uz to asi nepude? a mam teda vubec flashovat ten bios? nechci aby se mi to po flashi nejak skurvilo ze by treba fsb nesla pres 170 a podobny veci ktery sem tady nekde uz videl :) btw ten clanek na svet hadrvare o tom vcore...moc nechapu proc 1,80v rikaj extremni napeti...kouknete na taktovani bartonu a 1,80 pouziva pro bartona kde kdo a dost lidi i vic...
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

jj me to bylo hned jasny ze na pci a agp musej bejt strasny frekvence...dys uz to ta desne od 166fsb vejs neumi nijak vic podelit...takze uz s tim asi nic nenadelam co? vejs uz to asi nepude? a mam teda vubec flashovat ten bios? nechci aby se mi to po flashi nejak skurvilo
Jestli seš z Brna a pokurvíš Flashování tak mi to můžeš donést a já obstarám přeFlashování v programátoru.
Dahlik píše::) btw ten clanek na svet hadrvare o tom vcore...moc nechapu proc 1,80v rikaj extremni napeti...kouknete na taktovani bartonu a 1,80 pouziva pro bartona kde kdo a dost lidi i vic...
Pokud se vejdeš při 100% zatížení CPU pod 45°C tak je to v pohodě.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“