Problémy s Epox 8RDA3+

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Matrix_DC
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matrix_DC »

Zdravim panove, jestli vidite muj podpis tak vite, ze mam take EPOX 8RDA3+ a ten problem co mate vy jsem mel taktez, prvni problem byl ze se prehrivali civky u procesoru. (Reseni: poslal jsem desku na reklamaci). Deska se mi vratila a zdalo se ze vse jede v poradku. Nainstaloval jsem system WinXP Corp. SP1 a vypadalo to, ze vse pojede v pohode, ale ejhle, zacal byt problem se zvukem. To podotykam, ze jsem jel na zvukovku z desky. Tak jsem zacal patrat a zjistil jsem ze v tomhle problemu nejsem sam, tak jsem zacal hledat ovladace, protoze jsem nekde zaslechl, ze by to mohlo byt ovladacema. Nasel jsem takovych ovladacu jako nikdy jindy...instaloval jsem dokonce i odinstaloval, ale porad tam ten problem byl, skripani vrneni mam namysli zvuk. karty. Delalo mi to hlavne u her, budu konkretni u OFP, kdyz jsem ji spustil tak to cele zacalo...no prtoste hruzaaa :evil: a zaverem toho vseho byla modra obrazovka error a znami RESET Takhle jsem to vydrzel 2 dny .. Nasral jsem se a sel si koupit jinou zvukovou kartu..konkretne SB Live 5.1 rikam si super vse pojede jak ma.... looool a co se nestalo... bylo to to same v blede modrym... Ke vsemu jeste jsem skousel Prime 95 a jak zde nekdo psal hned jak jsem ho spustil totalni zamrz pomohl zase znamy RESET Tak jsem se zacal stourat v Biosu, zmena napeti FSB atd atd, az pak jsem tam prisel na polozku ted bohuzel nevim presne jak se jmenuje, ale mam dojem ze THROTLING CPU...ble ble tam si nastavujete pri kolika % se ma zastavit a ja to mel na 70% tak jsem to vypnul DISABLE skocil do oken spustil Prime 95 a vse jelo tak jak ma...az na tu zvukovou kartu... To jsem vyresil spusobem, ze jsem smazal XPcka a nainstaloval W2K a ted jedu jak pomasle, zadny problem.... Ale ted jsem se dozvedel ze jsou na svete nove nForce drivery 2.45, ktery by meli opravovat prave tu chybu se zvukem. ALe uz jsem si rekl, ze na to seru, kdyz uz mi to chodi, tak tam nebudeu vracet z5 XPcka..:-))) A ta deska je fakt super....... :-D
jago
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jago »

Chceš říct, že po výměně desky už cívky netopí?
AMD XP 1700+/2600+ (200x11) DUT3C JIUHB; Epox 8RDA3+; OCZ 512/433 dual ch.; Sparkle GF4 Ti4200 128 345/620; Hercules DigiFire 7.1; WD 80GB, SG 120GB; DVD RW LG 4165B, DVD RW LG 4165B; Enermax 465W; SELTZ 20II(CPU,GPU,NB)+radiátor eRTY81.
Matrix_DC
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matrix_DC »

jago píše:Chceš říct, že po výměně desky už cívky netopí?
Nerikam, ze netopi hrejou jako u kazde desky, ale uz je to v normalu. To znamena, ze uz na nich normalka udrzim ruku, driv pred reklamaci tomu tak nebylo. Byli tak rozpalene, ze se jsem tam nemohl vubec udrzet prst. :lol: Ted jede vse OK a vuuubec si na tuhle desku nemuzu stezovat, fakt jede vyborne. Mimochodem jsem se koukal jakou mam revizy a to na krabici, kde bylo napsano 1.x Tak nevim.. 8-)
malakay
Nováček
Nováček

Příspěvek od malakay »

Tak jako já osobně žádné problémy s EP-8rda3+ a XP 2500+ nemám jen se mi mírně hřejí součástky na desce ale nijak mi to hlavu netrhá mám to teď nataktované na 3200+ na frekvenci 175mhz a Cpu ratio nějakých 12.5
s voltáží CPU 1.7v a zatím natom funguji celý den a jede to ,co jsem četl nahoře tak myslím že problém může být v konfiguraci mám radeona 9200 a vše mi jede s GF2 440 jsem měl problémy již dříve ,tyto karty jsou úplně k ničemu DOPORUCUJI RADEONA 9100 nebo 9200 (9100 se lépe taktuje)

V případě nejakého dotazu napište na simek.home@worldonline.cz
:)
marty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marty »

Me po vymene desky kdy to nejelo stabilne ani na 2500+ (casty zamrzavani) to bezi bez chyb. V prodejne mi rekli, ze pry jen vymenily posledni bios ale jak sem se dival na seriove cislo tak mam i novou desku. Asi ta ma puvodni byla fakt spatna. Na 3200+ ted jedu pri 1.7V bez problemu. Zadny zamrzavani se uz nekona ani kdyz mam cely den spusteny SETI. Trosku to ale topi ale tech 53stupnu pri otevrenym case je myslim jeste v poradku. Civky mi netopi, zato chipset hreje ze se na nem neda udrzet ruka. chtelo by to ventilatorek.
Mam ale jiny problem. Deska obsahuje jak vite 2 integrovane sitove karty 10/100 Mbit. Se zadnou nemuzu docilit rychlost prenosu (FTP po siti mezi 2 pocitaci) vice jak 3500kbit. Upozornuji ze obe mam nastaveny na 100 full duplex tak i protejsi pocitac. Na mem starsim pocitaci se sitovou kartou do PCI to bezelo i pres 10 000kbites rychlost uvadim z TotalComanderu. Majitele techto zakladnich desek muzete zkusit jak to bezi Vam? Nerad bych tam pridaval dalsi sitovou kartu.
MB: Gigabyte DS4 P965 | CPU: INTEL Core 2 Duo E64002.13GHz @ 3,04GHz (AC Freezer 7 Pro) | RAM: GEIL 2GB (2x1GB, 2x2GB) 800MHz Ultra (4-4-4-12) |GPU: ATI Radeon X1950PRO | HDD: 2xWD 320, 250 KS 16M Cache SATA II, 1xSeagate 160GB/8MB SATA | DVD±RW: LG 4165 ,Teac W552 | Skystar 2TV | CASE: TT Swing VB6000BNS | PSU: Point of View Black Diamond 500W | REPRO: GENIUS SW 5.1HT | MONITOR: Sony SDM-X93
Smoog
Nováček
Nováček

Příspěvek od Smoog »

Taky mam tuhle desku a mam nasledujici problem..
Na pc delam video,kdyz rekompresuju MPG2 (100% zatizeny procesor),je vse ok.. Zkousel jsem i Prime95 asi 14h v kuse a taky vse ok.. Problem ovsem nastane kdyz pri kompresi tj.zatizeni cpu dam palit dvd,nebo opacne v dalsi jine mechanice dvd grabuju na hdd.. vcelku casto mi to vytuhne.. System mam WinXP Pro SP1, ovladace NV 2.45.
Myslel jsem ze je to poklesem napeti pro procesor,kdyz je zatizen 100% napeti klesne,a kdyz k tomu jeste pustim dvd mechaniku klesne jeste vic.Tak jsem napeti CPU zvysil jeste o rad ale taky to nepomohlo.. CPU mam sice nataktovany ale na stejne frekvenci(vlastne i o malinko vyssi) bezel na jine desce s chipsetem KT333 naprosto ok,tam mi fungovala bez spadnuti i komprese + paleni a na teto prosel 14h testem prime95.. Nenapada vas neco?
Stalo se mi i to ze pc zatuhl jen pri pustene kompresi a pouhem vlozeni dvd disku do mechaniky..
ASUS A7V880, Barton 2500@3450(2380Mhz),chladic Taisol ,4x256MB PC400 PQI,Canyon FX5900XT+Arctic Cooling Silencer 3 (420/810),160GB SEAGATE,Toshiba M1802,Case step 107,Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF) ,17" Samsung 793DF
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“