HDD REPAIR

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
adam82
Začátečník
Začátečník

HDD REPAIR

Příspěvek od adam82 »

Známemu padol v práci comp na ktorom boli dosť dôležité dáta. Po resete ale už nenabehol vôbec. Na disku bol Win 98 a FAT32. Ked mi ho prinieso skúšal som rôzne programy ale nic sa mi nepodarilo opravit. Pouzival som viacero programov s Hirrens Boot CD, Get DataBack For Fat32, Norton, ..., ..., ...
Žiadny z programov nenašiel žiadne particie ani nič iné, nedokázali ani určit aké veľké klastre boli na disku či iné informácie. Keď som ich nastavil tak, aby sa vykašlali na tabulku a išly priamo čítat dáta tak sa zasekli hneď na zaciatku (väčšinou došli na niejaky 5 sektor a zasekli sa). Ak som im dal citat až vzdialenejšie časti disku (asi od 500 MB hore) bol výsledok stále rovnaký - teda nič.
Disk je WD Caviar - 20 GB
A ked som ho dal do môjho pc tak bios ho v pohode videl a po nabootovani sa aj nainštaloval, ibaže jediné miesto kde som ho videl bol správca hardwaru. (ani správca diskov - ktorý vidí aj nenaformátované disky)

Inac tie data s tohodisku si zalohovali, ibaže iba do ineho adresara na tom istom HDD :-D :sad: :?
Ak niekoho napadá niečo čo by sa ešte dalo spraviť budem za každú radu vdačný.
MB MSI KT6V-LSR -A, AMD SEMPRON 2400+@22250MHz (11x205), 512 MB DDRAM 333@410MHz 2.5-3-3-7 (Infineon),
ATI Radeon 9600XT @560/680
2x HDD Seagate Baracuda 7200 rpm 80 GB,
Maxtor 7200 rpm 40 GB, SB LIVE 24 bit,
MSI X52P CDRW/DVD COMBO , Monitor Philips 19" 109E5
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

no tak to si dobre po.ral!!
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12056

a vyskusaj toto,mne to pomohlo raz v nudzi :) a aj mnohym inym...
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... c&start=20

ale to ze si donho uz takto zasahoval dost znizuje sancu na zachranu dat!
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“