Jakou tiskárnu při dnešních poměrech?

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Boin
Začátečník
Začátečník

Jakou tiskárnu při dnešních poměrech?

Příspěvek od Boin »

Do budoucna bych si chtěl koupit novou tiskárnu a nikdy jsem je moc nesledoval, tak mě zajímá co je +- nejvýhodnější koupě.
Hlavně aby byly provozní náklady nízké.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jakou tiskárnu při dnešních poměrech?

Příspěvek od Spectral »

Boin píše:Hlavně aby byly provozní náklady nízké.
V tom případě laserovka. Jestli ti stačí černobílý tisk, tak není co řešit. Co na tom chceš tisknout?
Veterán
Boin
Začátečník
Začátečník

Re: Jakou tiskárnu při dnešních poměrech?

Příspěvek od Boin »

Spectral píše:
Boin píše:Hlavně aby byly provozní náklady nízké.
V tom případě laserovka. Jestli ti stačí černobílý tisk, tak není co řešit. Co na tom chceš tisknout?
No chodim na stavárnu a budu tisknout spoustu textu, ale budu i potřebovat barevně třeba pohledy objektů a podobně.
Černobílá laserovka stojí nejlevnější +-4k a barevná 10k :sad:
Ale zase inkoustovky jsou levný a maj příšerný provozní náklady, tak ted babo rad :(
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Taky záleží, jestli na tý tiskárně budeš tisknout často. Jestli jo, klidně jdi do tý laserovky, časem se ti zaplatí. Jestli budeš tisknout málo, tak inkoustovku
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no vzhledem k tomu co jsem si precetl, tak doporucuju:
1. obycejnou one user laserovku (napr. zakladni rada HP) za cca 5 kKc
2. kvuli barve - nejobycejnejsi barevnou inkoustovku (HP) v podstate je za cenu naplni

proste si kup obe a hotovo
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Díky za názory ještě to promyslim a něco koupim.
izuel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od izuel »

pavel.minarik píše:no vzhledem k tomu co jsem si precetl, tak doporucuju:
1. obycejnou one user laserovku (napr. zakladni rada HP) za cca 5 kKc
2. kvuli barve - nejobycejnejsi barevnou inkoustovku (HP) v podstate je za cenu naplni

proste si kup obe a hotovo
Obe?potom by si musel na ty jen textovy A4 dolepovat barevny obrazky jo?to je dost hloupy spis bych doporucil Canon BJ i560 cca za 3900kc od Czechcomputer,maj dobry ceny.Navic tiskarna tiskne text perfektne nerozeznatelne od laserovky,a umi i foto.Nejvetsi vyhodou je ,ze se daji vymenovat naplne podle vypotrebovani.kdyz dojde treba cyan,tak ho jen dokoupis.napln 1x(C,M,Y,K) stoji neco kolem 270kc.Coz znamena ze naklady se mi daleko vice zamlouvaji nez kdyz koupis monochromatickooou laserovku za bura a k tomu potom tonner za trojku. Tak Cus snad to kolegovi pomohlo :-D :-D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

izuel píše:Obe?potom by si musel na ty jen textovy A4 dolepovat barevny obrazky jo?to je dost hloupy spis bych doporucil
pro izuela a podbné jedince: dolepovat jo? a jinak seš v pořádku? přece obyčejnej text bude tisknout na laserovce a pokud jde o barevné dokumenty, tak je bude tisknout na té inkoustovce, nevím co je na tom nepochopitelného :stupid:

k tomu toneru: ten koupíš za 2000 a ne za 3000 a potiskne Ti rozhodně více než 3500 běžných stran (5% pokrytí), což jsou velmi solidní provozní náklady, samozřejmě že v situaci kdy potiskneš cca 100-200 stran měsíčně se investice do laserovky nevyplatí
artaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od artaz »

ja jsem si pred mesicem koupil EPSON STYLUS PHOTO R200 a jsem spokojen original naplne sice stoji 300KC ale jedna firma u nas mi je za 200 Kc naplni ma sest inkoustovych zasobniku a tiskne i na cd a to ve velmi dobre kvalite a kupodivu se potiskla cd vubec nerozmazavaji coz me prekvapilo
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

artaz píše:tiskne i na cd a to ve velmi dobre kvalite a kupodivu se potiskla cd vubec nerozmazavaji coz me prekvapilo
což je způsobeno tím, že CD co používáš mají kvalitní etiketovací vrstvu, bez toho to nepude (tiskárna za to moc nemůže)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

artaz píše:ja jsem si pred mesicem koupil EPSON STYLUS PHOTO R200 a jsem spokojen original naplne sice stoji 300KC ale jedna firma u nas mi je za 200 Kc naplni ma sest inkoustovych zasobniku a tiskne i na cd a to ve velmi dobre kvalite a kupodivu se potiskla cd vubec nerozmazavaji coz me prekvapilo
se vsadim ze tam sou pevny tiskovy hlavy = pevny trysky (manualne necistitelny)... uz to epson spravil, nebo ti cartridge vyjede jen kdyz je prazdna?
artaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od artaz »

mno jeste jsem nezkousel ji vytahnout a zatim jsou vsechny skoro plny jinak tisknu na Verbatim 48x Printable
Me tato tiskarna staci a za necely 4k se mi zdala dobra
izuel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od izuel »

pavel.minarik píše:
izuel píše:Obe?potom by si musel na ty jen textovy A4 dolepovat barevny obrazky jo?to je dost hloupy spis bych doporucil
pro izuela a podbné jedince: dolepovat jo? a jinak seš v pořádku? přece obyčejnej text bude tisknout na laserovce a pokud jde o barevné dokumenty, tak je bude tisknout na té inkoustovce, nevím co je na tom nepochopitelného :stupid:

k tomu toneru: ten koupíš za 2000 a ne za 3000 a potiskne Ti rozhodně více než 3500 běžných stran (5% pokrytí), což jsou velmi solidní provozní náklady, samozřejmě že v situaci kdy potiskneš cca 100-200 stran měsíčně se investice do laserovky nevyplatí
Omlouvam se jestli sem se nekoho dotknul..Nemyslel sem to nijak zle,Jen se domnivam, ze je lepsi mit jednu tiskarnu, ktera umi vic veci a jeste jsou provozni naklady levny.Porizovat si dve tiskarny mi prijde opravdu prepych a plytvani mistem na stole.Jestli se jeste muzu vratit k tve ne prilis taktni odpovedi (jestli sem v poradku atd...tak ja ano a neprislusi mi tady nekoho urazet,preci jen nejsem moderator na urovni ze ano? :wink: ) a pamatuju si na narocnost profesoru, kteri vyzadovali mit k urcitym textum barevne obrazky(primo pod tim nebo tak), a ne ,aby je nekde hledali na stopadesty strance..Doufam, ze uz sem byl alespon castecne pochopen.Chapete me pane moderator???byla to rada pro studenta,kterej je predpokladam na stavebni vys,stred skole, teda jestli sem si to dobre precetl..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to izuel: no a to je jiná, chápu ikdyž nesouhlasím a nechat názor, že bude muset vystřihovat a lepit bez povšimnutí jsem skutečně nemohl, nechápu jak jsi na to přišel
(na tomhle fóru je kouzelná jedna věc, spousta userů, kteří se vyjadřují velmi zmateně a nevalně se úplně změní po drobném napomenutí ze strany moderátorů)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

artaz píše:mno jeste jsem nezkousel ji vytahnout a zatim jsou vsechny skoro plny jinak tisknu na Verbatim 48x Printable
Me tato tiskarna staci a za necely 4k se mi zdala dobra
de vytahnout nenasilne cartridge i kdyz je jeste plna?
artaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od artaz »

musel bych kousek popojet s tiskovou hlavou na naplnich je takova uchytka ktera mirne zajede do boku a uz nejde odklopit kdybych trochu zatlacil tisk. hlavu do boku urcite by naplne sli vymenit ale zkouset to nebudu jsem strasnej pesimista a v tomhle mam velmi male sebevedomi a to je temer smrtelna kombinace :sad:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

artaz píše:musel bych kousek popojet s tiskovou hlavou na naplnich je takova uchytka ktera mirne zajede do boku a uz nejde odklopit kdybych trochu zatlacil tisk. hlavu do boku urcite by naplne sli vymenit ale zkouset to nebudu jsem strasnej pesimista a v tomhle mam velmi male sebevedomi a to je temer smrtelna kombinace :sad:
jj, nasilim to jde posunout v pohode, ale moc dobry to asi neni...
artaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od artaz »

ICE píše:
artaz píše:musel bych kousek popojet s tiskovou hlavou na naplnich je takova uchytka ktera mirne zajede do boku a uz nejde odklopit kdybych trochu zatlacil tisk. hlavu do boku urcite by naplne sli vymenit ale zkouset to nebudu jsem strasnej pesimista a v tomhle mam velmi male sebevedomi a to je temer smrtelna kombinace :sad:
jj, nasilim to jde posunout v pohode, ale moc dobry to asi neni...
proto to nechci delat

PS: k cemu je dobry vytahnut z tiskarny jeste plny naplne?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

artaz píše:
ICE píše: jj, nasilim to jde posunout v pohode, ale moc dobry to asi neni...
proto to nechci delat

PS: k cemu je dobry vytahnut z tiskarny jeste plny naplne?
treba kdyz se cidlo splete, coz se mi parkrat u Epsonu stalo... hlasila full a byla pradna...nebo kdyz chces kartacem utrit zespoda ty pevny tiskovy hlavy :)
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

vite preco naplne od HP stoja okolo 1000SKK a od Canonu jen oklo 300SKK?
Protoze od hp tam je 28ml a od canonu jen 9ml.
Takze kdyz si kupis Printera od canonu, rataj ze prerobis
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“