Windows si samy přepínají nastavení reproduktorů!

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Windows si samy přepínají nastavení reproduktorů!

Příspěvek od Andrw »

Mám problém s Windows XP Professional CZ!
Mám zvukovou kartu CREATIVE Sound Blaster Live! 5.1 a reproduktory 5+1.Vše mám správně zapojené do PC i subwooferu.
V "Ovládacích panelech" v položce "Zvuky a zvuková zařízení" si nastavím že mám Sorround Sound 5+1 reproduktory.Ale když pak zase někdy zapnu počítač, nebo se odhlásím na jiného uživatele, tak si Windows zase přepne nastavení reproduktorů třeba na 2 reproduktory (a to mi pak hrajou jen dva).Mám nahrané originální ovladače (né však nejnovější) - zkoušel jsem to nastavovat i v nich - ale nic to nepomohlo!Také jsem zkoušel nastavt reproduktory u všech uživatelů - ale to taky nepomohlo! :?

Máte s tímto problémem nějaké zkušenosti???Prosím poraďte. :shock:
CPU:AMD Athlon 64 X2 5600+ cooler:Scythe Mugen MB:ASUS M3A32 MVP-Deluxe RAM:GEIL 2x1024 MB-800 Mhz,DDR II Zdroj:Fortron BlueStorm II 500 W Grafika:nVidia Geforce 8800 GTS 512 MB Zvukovka:Creative sound Blaster Live! 5.1 HDD:WD3200AAKS (320 GB, SATA II) LCD:Samsung Syncmaster 931BF
andrejkn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andrejkn »

Občas mi to tiež robili ovládače od Creativ-u. Prestavovalo to 5.1 na 2 a povypínalo to všetky efekty. Nainštaluj si ovládače KX.
My PC: Intel CeleronD 2400MHz@2650MHz, 533MHzFSB,512 MB DDR 333MHz, MB ASUS P4GE-MX, ATX 300W, HD Maxtor 60GB, SB Live @ homemade amplifier 5x10W+20W,AC97 on board, Asus CD-RW 52x24x52,Toshiba DVD-Rom 52/16, Benq DVD-RW
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

Ovldače KX - to asi neznám - můžeš to trochu přiblížit???
CPU:AMD Athlon 64 X2 5600+ cooler:Scythe Mugen MB:ASUS M3A32 MVP-Deluxe RAM:GEIL 2x1024 MB-800 Mhz,DDR II Zdroj:Fortron BlueStorm II 500 W Grafika:nVidia Geforce 8800 GTS 512 MB Zvukovka:Creative sound Blaster Live! 5.1 HDD:WD3200AAKS (320 GB, SATA II) LCD:Samsung Syncmaster 931BF
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Stačí použít Google - jejich stránky jsou i CZ: http://www.kx.webz.cz/faq.htm Jinak lze použít i funkci "Hledat" na tomto fóru....
Ovladače jsou pro práci s hudbou příjemnější než originální od Creativu (aktuální pro XP na http://www.europe.creative.com/support/). Často se jejich instalaci odstraní problémy praskání zvuku a podobně. Mají však z pohledu her kardinální nedostatek a to je absence podpory EAX - to je přeci to kvůli čemu máme zvukovky od Creativu... 8)
S tým problémem jsem se setkal u Live! Value pod XP Pro, bohužel jsem tehdy nepřišel na příčinu a po pár dnech (startech) to samovolně zmizelo - i proklínané Windows se občas umoudří
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

Hmmm tak bez EAX - tak to ne!!! :(
Jedině až se vydá nějaká verze co EAX už podporuje!!!

Zůstanu na originále od CREATIVE!!!

Ale pokud má někdo jiný nápad než KX - napište!!! :-D
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“