Výběr mezi njlevnějšími síťovkami - poraďte!

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Výběr mezi njlevnějšími síťovkami - poraďte!

Příspěvek od Andrw »

Chci si rychle koupit nějakou interní síťovku a v blízkém obchodě mají dva kandidáty: OvisLink FAST 10/100Mbps PCI Ethernet Card, TP, bulk nebo Genius GF-100TXV 10/100Mbps RJ-45 PCI VIA chip retail !Ta od Geniusu je otrochu lenvější i když je retail ale o to mi nejde - stejně mám XP a tam jsou už ovladače.
Mě jde jen o toto: Ovislink má čip RealTek RJ-45 (což má každá druhá síťovka) a Genius má čip VIA RJ-45 - Jaký je mezi nimi rozdíl a co je lepší??? :?
CPU:AMD Athlon 64 X2 5600+ cooler:Scythe Mugen MB:ASUS M3A32 MVP-Deluxe RAM:GEIL 2x1024 MB-800 Mhz,DDR II Zdroj:Fortron BlueStorm II 500 W Grafika:nVidia Geforce 8800 GTS 512 MB Zvukovka:Creative sound Blaster Live! 5.1 HDD:WD3200AAKS (320 GB, SATA II) LCD:Samsung Syncmaster 931BF
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

ber realtek :wink:

rozdiel medzi nimi vlastne nie je, na sietovke ani nie je co pokazit :oops: ...ale moje skusenosti su s realtekom velmi dobre a preto nevidim dovod preco spekulovat s niecim inym :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no já bych přece jen rozdíl viděl, realtek 8139 je vyzkoušenej chip, zatímco ta via nevim nevim
takže prostě ber Ovislinka
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr mezi njlevnějšími síťovkami - poraďte!

Příspěvek od pavel.minarik »

Andrw píše:Mě jde jen o toto: Ovislink má čip RealTek RJ-45 (což má každá druhá síťovka) a Genius má čip VIA RJ-45 - Jaký je mezi nimi rozdíl a co je lepší??? :?
Takže:
1. Realtek a VIA není chip ale výrobce
2. RJ-45 je označení konektoru síťovky
takže abysme věděli jaký přesně tam jsou chipy, tak bys musel napsat jejich modelová označení, ten realtek bude 8139 to je na 99%, ale co je ta Via zač netuším
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“