Máte někdo zkušenost s notebookem ECS A531 TM 5800 1GHz
Moderátor: Don
- Alois
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Máte někdo zkušenost s notebookem ECS A531 TM 5800 1GHz
Zajimalo by me, do jayk miry je tenhle notebook s Trasmetou lenosnej. ( http://www.kasa.cz/index.php?0:2:ecsa5318cl:0 )
Nakonec, nechtel bych ho na hry, spis na kancelar, GPRS, eventuelne filmy.
DIky za kazdej postreh. Necekam od toho zazraky, ale rikam si, ze svuj ucel by splnit mohl.
DIky za kazdej postreh. Necekam od toho zazraky, ale rikam si, ze svuj ucel by splnit mohl.
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- g-m.name
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Máte někdo zkušenost s notebookem ECS A531 TM 5800 1GHz
...presne tak ako hovoris, necakaj od toho zazraky ale ucel to splni zarucene. my sme tychto ECSiek par predali aj som na nich robil. su za tu cenu uplne v pohode, ale konstrukcne su troska slabsie spracovaneAlois píše:Zajimalo by me, do jayk miry je tenhle notebook s Trasmetou lenosnej. ( http://www.kasa.cz/index.php?0:2:ecsa5318cl:0 )
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vykon CPU je dost bieda.... cca. na urovni Celeronu 466-500MHz a FPU este niekedy aj horsie.......
Inak konstrukcia je vpohode.......
Vykon grafiky je tie uplne biedny........
..... niekedi este filmy v DivX.... obcas posekavali....
Inak prevedenie je pohodove...., skusal som aj wireless ..... , CD RW/DVD tiez pracuje bez problemov...
Ale ja osobne by som mozno zobral nico lepsie..... o par stoviek drahsie Green G320/550...., alebo nieco podobne......
Inak konstrukcia je vpohode.......
Vykon grafiky je tie uplne biedny........
Inak prevedenie je pohodove...., skusal som aj wireless ..... , CD RW/DVD tiez pracuje bez problemov...
Ale ja osobne by som mozno zobral nico lepsie..... o par stoviek drahsie Green G320/550...., alebo nieco podobne......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Zero
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Presne z nej ted pisu.Je docela v poho na net nebo na kancl,ale s filmama uz dela problemy-pod WinXP je vsechno celkem svizny,ale filmy co maji pres 2 hodiny a sou na 1 cedo proste nedas,s Win2000 jsou filmy dobry,ale zas vsechno je desne pomaly(hlavne net).Taky ma pomerne slabou zvukovku.Mimo to,vyrobce udava 32MB graficke pameti a ze systemove si bere jen 16 a pochybuji ze tech zbylych 16 ma vlastnich.V Biosu nemuzes krome data nastavit vubec nic.Baterka pri vyplym displeji a poslouchani hudby 2h 30min,pri plne praci(vcetne nabijeni mobilu) 1h 30min se standartni 4clankovou.Jinak trocku horsi konstrukce,kdyz ho chytnes z boku tak na stane jak je DVD rom se trochu promackne a vysoupne ti nekdy suplik. Nadruhou stranu ma skvely design a 2 USB ma vedle sebe,tak do nich muzes nacpat i sorsi konektory.Po trech mesicich mi zacal vetracek zdroje do neceho narazet(ale s tim se setkas u vetsiny ECS) ale zase to preslo.Vetrak je jinak naprosto tichy a na procesoru neni zadny,takze ticho po pesine.Taky docela dost topi,a to ikdyz jede na baterie-skoda,s vetsi usporou energie by urcite vydrzel vic.Krom toho kdyz ctes z CD nejaky film,tak se rozpali ze na nem neudrzis ruku.Taky se mi uz zacinaji osoupavat tlacitka(mam ho od ledna).Touchpad neni zrovna idealni,ale kompenzuji to mysi.Hned po koupi jsem na displeji objevil cca 15 vadnych pixelu,ale udajne se dvouleta zaruka vztahuje i na to.Jinak je vyuzity na 100%,nic tu neni zbytecne,je pekne kompaktni a ma prijemny displej(na ktery se ale silene lepi prach,nevim,mozna je to prostredim).Tolik me dojmy,kdyztak se zeptej chces-li vedet neco konkretniho
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
- Alois
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ZERO diky moc, tomu rikam vycerpavajici vysvetleni
. Zacinam premyslet o necem lepsim, nicmene nespecham a navic chci jet do zahranici, takze to asi pocka. Nicmene jeho koupi rozhodne nevylucuji, pro moje ucely bud ezrejme vic nez dostacujici, spis tu tedy pujde o hledisko kvality (zivotnosti).
Zkousel jsi na nem upravovat obrazky, fotky (myslim zakladni editaci v ACDsee atp.)-asi blba otazkam ale to je jeste tak jedina vec kterou si dokazu predstavit co bych na nem delal...
diky moc
Zkousel jsi na nem upravovat obrazky, fotky (myslim zakladni editaci v ACDsee atp.)-asi blba otazkam ale to je jeste tak jedina vec kterou si dokazu predstavit co bych na nem delal...
diky moc
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
- Zero
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ohledne toho upravovani jsem na nem delal jen svuj stary avatar,ale to jen v malovani,bohuzel nic vic
. Ale co se tyce spolehlivosti,za celou dobu co ho mam se mi sekl 2x a to kvuli spatne instalaci Counter Strike. To jsem ocenil tu vlastnost ze kdyz podrzis tlacitko dele nez 15(mozna 20) sekund tak se vypne nehlede na to nac bylo tlacitko prednastaveno- rozumej nemusis vyndat baterku.Jinak je naprosto bezchybny a spolehlivy,to musim uznat.Co se tyka hardwarove zivotnosti,myslim ze na tom neni vubec zle,uz proto ze procesor netopi jako Intel ci Amd.Jedine hrozici poskozeni je neobratnym zachazenim,je pravda ze je tak trochu ohybaci
Jeste jedna vec co stoji za zminku-vyssi model A535 i tento to ma psane,ale disponuje tim prave pouze ta 535.Je to softwarovy meric napeti a kapacity baterky.Mam na nem originalni soft,ale toto pravdepodobne hardwarove nepodporuje
.Mrzi me to kvuli jedne fajn veci ze by sis mohl nastavit ruzne rizeni spotreby pro odber ze site a z baterky(driv vypnout disk,monitor,...),takhle to musis delat vzdy rucne. Jeste muzu dodat vysledky z 3DMarku- 03 16bodu,04 702bodu- pod Win XP,pod Win2000 to radswi ani psat nebudu a Win98 teprve planuju vyzkouset. Z kladu ma zase 531 oproti 535 lepe umistene reproduktory-ma je uplne nakraji jak to jen jde,to 535 ma jeden uprostred- nechapu
.Jeste ke zvukovce,nekde se doctes ze muze byt 6ti kanalova,zel bohu,ma jen 2 vystupy-sluchatka a mikrofon,takze jde prepnout jen na 4kanalovou(stejne jako 535).Procesor se taky hlasi jako 333 Mhz,ale to bude neznalosti Sandry.Klavesnice se da vcelku s klidem vyluxovat a je jak nova,takze svabi ti z ni nepolezou.
Kdyby jsi ho nakonec bral tak ti jen muzu doporucit tu 8mi clankovou baterku,je to narust na cene cca 500 a muzes pracovat krasne 3-4 hodiny(a poslouchat 5 hodin),coz si myslim ze se vyplati.Jestli to chces otestovat nejakym programem na vykon ktery zrovna planujes vyuzit dej vedet,muzu to projet
Jeste jedna vec co stoji za zminku-vyssi model A535 i tento to ma psane,ale disponuje tim prave pouze ta 535.Je to softwarovy meric napeti a kapacity baterky.Mam na nem originalni soft,ale toto pravdepodobne hardwarove nepodporuje
Kdyby jsi ho nakonec bral tak ti jen muzu doporucit tu 8mi clankovou baterku,je to narust na cene cca 500 a muzes pracovat krasne 3-4 hodiny(a poslouchat 5 hodin),coz si myslim ze se vyplati.Jestli to chces otestovat nejakym programem na vykon ktery zrovna planujes vyuzit dej vedet,muzu to projet
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
- K!ll3r
- Středně pokročilý

tak doslo tady k nekolika omylum ktery je treba napravit
Grafika ma SVEJCH VLASTNICH 32MB
onech 16MB pouziva procesor !!!!!! proc protoze to je trancemeta ktera nektery svy funkce nema integrovany v CPU a proto je provadi pomoci ramky
, co k nemu rict musis si koupit 256mb ram , to je jasny , ja mam osmiclankovou baterii drzi dlouho , proto jsem ho bral protoze trancemeta zere pouze 7W , takze kdyz ECS tak tenhle protoze jinaci modely jako 1400+ vydrzi tak 2x kratsi dobu , na ofic pouzivani staci booohate , samo na nej nemuzes cpat XP ze , to muze jen .... , pokud chces ntb na praci tak si ho vem , pokud od nej ocekevas hrani tak se mejlis 
Grafika ma SVEJCH VLASTNICH 32MB
onech 16MB pouziva procesor !!!!!! proc protoze to je trancemeta ktera nektery svy funkce nema integrovany v CPU a proto je provadi pomoci ramky
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
s těma 256 MB navíc to není tak žhavý, mám v mašině (NB viz podpis) jen 256 MB a bohatě mi to stačí, a to na něm převážně dělám databázové aplikace, takže mám puštěnej SQL server, Delphi, nějakej Case, plus pár dalších blbin a vyjde mi to akorát, jasně že na gamesky a 3D modelování to nebude, ale obyč. kancelářká práce úplně v pohodě
jinak do toho ECS bych nešel - sice je to levný, ale k té značce mám přirozený odpor, je to totiž levný až moc a docela poruchový
jinak do toho ECS bych nešel - sice je to levný, ale k té značce mám přirozený odpor, je to totiž levný až moc a docela poruchový
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- K!ll3r
- Středně pokročilý

pavle mluv kdyz s tim budes mit zkusenosti ja jich prodal tak 10 a zadna reklamace nebyla , 256 to opravdu potrebuje pokud na tom chces pracovat , mne to napriklad 10xICQ , 10xopera , Dc++ , IRC nestiha a kouse se to jako prase , takze prispivej prosim pokud mas zkusenosti s konkretnim notebookem dik 
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

S noutbukama ECS teda skusenosti nemam ale s deskama jo a vim vo dost kompach ve kterejch jedou a nigdy nebyla zadna reklamovanapavel.minarik píše:jinak do toho ECS bych nešel - sice je to levný, ale k té značce mám přirozený odpor, je to totiž levný až moc a docela poruchový
Jinak k tomu noutbuku nebylo by lepsi koupit raci neco starsiho? (treba jako mam v popisu ) to vydrzi na prahravani tak 2-3 hodiny a na praci tak kolem hodiny na puvodni baterku (tak 4 roky stara Ni-MH)
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
- K!ll3r
- Středně pokročilý

no ona ta trancemeta vydrzi dil a ma vetsi vykon samo zalezi na nem , ale za ty penize sezene v pohode nejaky IBM a to je ine kafeDr Meduza píše:S noutbukama ECS teda skusenosti nemam ale s deskama jo a vim vo dost kompach ve kterejch jedou a nigdy nebyla zadna reklamovanapavel.minarik píše:jinak do toho ECS bych nešel - sice je to levný, ale k té značce mám přirozený odpor, je to totiž levný až moc a docela poruchový
Jinak k tomu noutbuku nebylo by lepsi koupit raci neco starsiho? (treba jako mam v popisu ) to vydrzi na prahravani tak 2-3 hodiny a na praci tak kolem hodiny na puvodni baterku (tak 4 roky stara Ni-MH)
- Zero
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To Killer: Mel jsem na nem vsechny operacni systemy a jediny ktery poskytuje slusny vykon po delsi dobu jsou XP,takze tveho "samo na nej nemuzes cpat XP ze , to muze jen .... " bych se v tomto pripade zdrzel...
- K!ll3r
- Středně pokročilý