ATI R9800 PRO a nový chladič ?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Rapier
Nováček
Nováček

ATI R9800 PRO a nový chladič ?

Příspěvek od Rapier »

Prosím o radu, před nedávnej jsem si koupil Saphire R9800 PRO 128 DDR. Na kartě je poměrně velký pasívní chladič s malým a rychle se točícím aktivním chladičem. Problém je že je příliš hlučný (na můj vkus). Myslíte že když si koupím tichý chladič od - Chladič VGA GEMBIRD VC-RE NEON HIGHTECH, měděný, svítící, zelený - svítící chladič pro VGA včetně větráčku - je takový kulatý s měděnou základnou jako na Herkulesu R9800PRO. Můj dotaz tedy zní uchladí to ? Chladič stojí sympatických 195 kč a je skutečně velmi tichý. Obavu mám proto že ten součastný originál chladič pěkně topí (ale nemá měděný pasiv, ikdyž o to je větší).

Rapier
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

na Tvém místě bych si připlatil za Arctic Cooling VGA Silencer - za nějakých 500 Kč lepší a tišší chladič na VGA neseženeš...
ignorelist: kremrole a dezoláti
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

za tech 195 to sux... vem bud ten VGA silencer jak rika zombux, nebo tensoucasny vetrak vymen nakou 8cm :)
Radik
Začátečník
Začátečník

Re: ATI R9800 PRO a nový chladič ?

Příspěvek od Radik »

Rapier píše:Prosím o radu, před nedávnej jsem si koupil Saphire R9800 PRO 128 DDR. Na kartě je poměrně velký pasívní chladič s malým a rychle se točícím aktivním chladičem. Problém je že je příliš hlučný (na můj vkus). Myslíte že když si koupím tichý chladič od - Chladič VGA GEMBIRD VC-RE NEON HIGHTECH, měděný, svítící, zelený - svítící chladič pro VGA včetně větráčku - je takový kulatý s měděnou základnou jako na Herkulesu R9800PRO. Můj dotaz tedy zní uchladí to ? Chladič stojí sympatických 195 kč a je skutečně velmi tichý. Obavu mám proto že ten součastný originál chladič pěkně topí (ale nemá měděný pasiv, ikdyž o to je větší).

Rapier
No,musim jen souhlasit s tim co tady bylo psano. Ber Silencer, stoji asi 470 Kc. A co je lepsi, opravdu chladi :wink:
MB: ASUS P4P800, i865PE -- CPU: P4 3,4C HT -- CHLADIČ: Zalman CNPS7000A-Cu -- RAM: 4 x 512 MB DDR 400MHz (Dual Channel Kingstone) -- VGA: Sapphire ATI Radeon 9800Pro @ 425 a 770 (VGA Silencer + Hercules Ramsinky) -- HDD: 2 x Saegate S-ATA 120 GB 7200rpm, 8MB Cashe -- ZDROJ: Levicom X - Alien 500 Watt - Blue – OS: Windows XP Professional
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Souhlas, ta investice do VGA Silenceru se ti určitě vyplatí, a zase tak obrovská investice to není.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Rapier
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rapier »

zombux píše:na Tvém místě bych si připlatil za Arctic Cooling VGA Silencer - za nějakých 500 Kč lepší a tišší chladič na VGA neseženeš...
Dobře když jsem dal 6700 kč za high end GPU jsem ochoten dát i 500 kč za odpovídající chladič. Kde jej seženu ? Nějaké odkazy na netu ? Jsem z Ostravy.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Rapier píše:
zombux píše:na Tvém místě bych si připlatil za Arctic Cooling VGA Silencer - za nějakých 500 Kč lepší a tišší chladič na VGA neseženeš...
Dobře když jsem dal 6700 kč za high end GPU jsem ochoten dát i 500 kč za odpovídající chladič. Kde jej seženu ? Nějaké odkazy na netu ? Jsem z Ostravy.
třeba tady z PCT shopíku, to je co by kamenem dohodil... a nebo jakejkoliv elektronickej obchod, maj ho třeba v www.czechcomputer.cz
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

A navíc s VGA silencerem to půjde víc taktovat :-D
Já to s ním taktnul o 15Mhz na core a 10Mhz na pamětech :-D
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Rapier
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rapier »

třeba tady z PCT shopíku, to je co by kamenem dohodil... a nebo jakejkoliv elektronickej obchod, maj ho třeba v www.czechcomputer.cz[/quote]

Díky všem za rady. Už jsem si jej u nás v OV objednal, revizi 3. Těším se. Protože můj součastný originál chladič pálí jak ďas :)
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

Rapier píše:třeba tady z PCT shopíku, to je co by kamenem dohodil... a nebo jakejkoliv elektronickej obchod, maj ho třeba v www.czechcomputer.cz
Díky všem za rady. Už jsem si jej u nás v OV objednal, revizi 3. Těším se. Protože můj součastný originál chladič pálí jak ďas :)[/quote]

to jsi udelal dobr, je to super tichej chladic, muj OC radeon to chladi fpohodicce a i pri 2400ot/min je to pekne tichy
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“