Athlon XP-M 2600+ vs. XP 2500+ vs XP 2500+ PASS 3200+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

J X P píše:
K!ll3r píše: no tak testy sem :))
jinak 1.45V na desktop deskach nedas , proc? protoze maj jinej DIP takze ti to bude davat min 1.575 :wink:
Testy budou, ale teď jsem 2 dny po sobě šel spát ve 3.00 a vstával v 7.00 a mám trochu deficit, takže asi až o víkendu.

Deska Soltek SL75FRN3L má možnost nastavení napětí Vcore i na míň než je 1.45V (to jen pro info) ;-)
to sice jo ma moznost 1.45 ale pochop ze ma XPM ma jinak mapovane nasobice nez obyc procaky takze kdyz na desce nastavis 1.45V tak to neni 1.45 ale 1.575 vis jak to myslim :wink:

EDIT:spatne jsem se vyjadril kdyz nastavis 1.45V tak je tam budes mit , myslim tim ze default ti nabehne jako 1.575 :wink:
Naposledy upravil(a) K!ll3r dne stř 21. črc 2004, 21:53, celkem upraveno 1 x.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Egh, no to nevím ... 1,45V se nerovná 1,45V ? :-D Já myslel, že co nastavím, to do něj pouštím a když dám v biosu VCore 1,45 tak že jde do procesoru 1,45 ....

Ale člověk se stále učí ;-)
---
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

J X P píše:Egh, no to nevím ... 1,45V se nerovná 1,45V ? :-D Já myslel, že co nastavím, to do něj pouštím a když dám v biosu VCore 1,45 tak že jde do procesoru 1,45 ....

Ale člověk se stále učí ;-)
ee prave jde o to ze to ma jinou mapu nasobicu (pinu) jak sam vis napeti se meni podle ruzny kombinace VID tedy mustku na cpu ovsem XPM je ma jinak mapovane takze napr u XPM kombinace 01011 (1.45V) ale u bartona na desktopu v teto kombinaci je 1.575 uz chapes? :wink:

EDIT:pokud 1.45v nastavis budou tam , muj priklad plati jen na default :wink:
Naposledy upravil(a) K!ll3r dne stř 21. črc 2004, 21:57, celkem upraveno 1 x.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

K!ll3r píše:to sice jo ma moznost 1.45 ale pochop ze ma XPM ma jinak mapovane nasobice nez obyc procaky takze kdyz na desce nastavis 1.45V tak to neni 1.45 ale 1.575 vis jak to myslim :wink:
Ne tak to neni, deska jen spatne detekuje default napeti (treba tech 1.575 misto 1.45 u XP-M 2600+), ale to co nastavis na desce na tvrdo, pujde take do CPU.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

ano kdyz to das na tvrdo tak se to tak nastavi , ja mluvim o def
Eaglova citace píše: Mobilní procesory mají jinak definované hodnoty VID (Voltage Identification). VID je binární hodnota, podle které základní deska detekuje napětí požadované procesorem (default napětí). Protože mobilní procesory mají kódy definovány jinak, znamená to, že mobilní procesor umístěný do desktopové základní desky se bude hlásit s jiným napětím, než by se hlásil v notebooku. Takže například XP-M s 1.45V bude deska vnímat jako čip se standardem 1.575V. Obdobně 1.35V bude detekováno jako 1.525V.

Uvedený fakt nemá význam v případě, kdy v BIOSu natvrdo nastavíme napětí na nějakou konkrétní hodnotu - v takovém případě bude požadavek procesoru ignorován. Problémem však je, že některé základní desky limitují nastavení napětí jen na hodnoty vyšší než default - příkladem je třeba Asus. Na takové desce nebude možné nastavit menší napětí, například oněch standardních 1.45V. Naopak výhodou tohoto efektu může být to, že u základních desek bez možnosti změny napětí natvrdo již je "přednastaveno" vyšší napětí pro jednoduchý overclocking.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

K!ll3r píše:ano kdyz to das na tvrdo tak se to tak nastavi , ja mluvim o def
Ze by byla rec o default jsem z toho teda nejak nepostrehl, Kdyz na desce nastavis 1.45V, tak budes mit 1.45V :wink:
K!ll3r píše:to sice jo ma moznost 1.45 ale pochop ze ma XPM ma jinak mapovane nasobice nez obyc procaky takze kdyz na desce nastavis 1.45V tak to neni 1.45 ale 1.575 vis jak to myslim
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

jj spatne jsem se vyjadril vsim sem si toho neboj :wink:
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

No proto, už jsem si říkal, že ksem se asi zbláznil :-D. Na desce Soltek SL75FR3L s chipsetem nForce2 jde nastavit VCore na 1.45V.

To jsem si ale odechl :-D .

Detekovat ale tenhle procesor nedokázala, musel jsem vše nastavit hezky ručně.
---
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

sory spatne jsem to pochopil :roll:
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Jinak jsem ho začal trochu škádlit OC.

Prozatím průběh:
2200 MHz - 200x11 1,55V stabil - teplota 54
2400 MHz - 200x12 1,6V stabil - teplota 57-58 (po zátěži)

jen si nejsem jistý teplotama. Při zátěži se dostávám cca na 54-56, to se asi ale nemusím bát, že.....

Jaká je max teplota při VCore 1,8V ?
Naposledy upravil(a) J X P dne čtv 22. črc 2004, 00:39, celkem upraveno 1 x.
---
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

J X P píše:Jinak jsem ho začal trochu škádlit OC.

Prozatím průběh:
2200 MHz - 200x11 1,55V stabil - teplota 54
2400 MHz - 200x12 1,6V stabil -

jen si nejsem jistý teplotama. Při zátěži se dostávám cca na 54-56, to se asi ale nemusím bát, že.....

Jaká je max teplota při VCore 1,8V ?
nee teploty pohoda , jinak tech 1.8V predpokladam ze by ses dostal tak na 2600 , mozna vic podle taktu a to by ta teplota mohla bejt neco pres 60 ale i tak to jde a neni to ono , jinak co mas za chladic pls?
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

No víc než 2,6 GHz mu dávat ani nechci, přeci jen ať chvilku funguje :-), nejde mi o rekordy ( i když .... :-)).

Chladič má CoolerMaster Aero Lite 7+, který by to měl v pohodě zvládat. je dimenzovaný na 3200+ a výše :-) (jak šalamouské). Spíš ještě musím vyladit odvětrání case EC Q11 (řeším v jiném fóru) což ještě není ideální.

OT: jinak koukám, že jsi byl náruživý 3DFXista ;-). Taky mám v komoře ještě schovanou Voodoo 1 Banshe a Voodoo3 :-), jo to bývaly časy :-)
---
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

J X P píše:No víc než 2,6 GHz mu dávat ani nechci, přeci jen ať chvilku funguje :-), nejde mi o rekordy ( i když .... :-)).

Chladič má CoolerMaster Aero Lite 7+, který by to měl v pohodě zvládat. je dimenzovaný na 3200+ a výše :-) (jak šalamouské). Spíš ještě musím vyladit odvětrání case EC Q11 (řeším v jiném fóru) což ještě není ideální.

OT: jinak koukám, že jsi byl náruživý 3DFXista ;-). Taky mám v komoře ještě schovanou Voodoo 1 Banshe a Voodoo3 :-), jo to bývaly časy :-)
max taplota toho cpu je 100° , urcite to je v pohode ty tvy teploty , vyzkousej napis udelej testiky :wink:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

J X P píše:...Jaká je max teplota při VCore 1,8V ?
Grrr!!! :twisted:
Přečti si FAQ, je tam odkaz na tenhle članek ze světa hardware: http://www.svethardware.cz/art_doc-7A44 ... B78C3.html
K!ll3r píše:nee teploty pohoda , jinak tech 1.8V ... a to by ta teplota mohla bejt neco pres 60 ale i tak to jde a neni to ono...
No ono opravdu není :) a moc bych se pak nedvil kdyby procík odešel do overclockerskýho nebe :)

(od čeho ten FAQ tady je když ho nikdo nečte :? )
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

pri 60° do nebe?proc covece :) , hele jukni co mam v podpisu ten procak dostava uz rok 2V ted ho ma maul a jede na 1.9V def ma 1.5v jak vis
uvedom si ze 60 je normlani bezna teplota boxu myslis ze shorej??
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

K!ll3r píše:pri 60° do nebe?proc covece :) , hele jukni co mam v podpisu ten procak dostava uz rok 2V ted ho ma maul a jede na 1.9V def ma 1.5v jak vis
Prohlídl si ten obrázek, já netvrdím, že musí zdechnout hnedka, ale tou teplotou při takysokým napětí to jenom přivoláváš.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

-HNY- píše:
K!ll3r píše:pri 60° do nebe?proc covece :) , hele jukni co mam v podpisu ten procak dostava uz rok 2V ted ho ma maul a jede na 1.9V def ma 1.5v jak vis
Prohlídl si ten obrázek, já netvrdím, že musí zdechnout hnedka, ale tou teplotou při takysokým napětí to jenom přivoláváš.
jak rikam 60 je teplota boxu neni se ceho bat , ano teplota ma vliv na zivotnost ale podivej se na to z jineho hlediska , ten procesor pri tyhle zatezi vydrzi rok v pohode , uvedom si ze ten clanek to ma nadhodnoceny , neni to prumer zivotnosti , podle mne ten procesor na 60 je uplne v pohode :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

60°C je teplota naprosto v pořádku, až přes 70°C začíná jít do tuhýho...
ignorelist: kremrole a dezoláti
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

zombux píše:60°C je teplota naprosto v pořádku, až přes 70°C začíná jít do tuhýho...
No já bych měl u 1.8V strach jít nad 55°C. Je to fakt fpohodě?
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

-HNY- píše:
zombux píše:60°C je teplota naprosto v pořádku, až přes 70°C začíná jít do tuhýho...
No já bych měl u 1.8V strach jít nad 55°C. Je to fakt fpohodě?
neni se ceho bat :wink:
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“