9600XT vs Far Cry + Call Of Duty...Nefachá:(
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Lesha
- Začátečník

-
9600XT vs Far Cry + Call Of Duty...Nefachá:(
Ahoj všem.Mám takový malý problém,rozhodl jsem se z Playstation 2 přejít zas na PC a tak se si koupil poměrně slušný stroj.Vše smontované a naistalováné v pořádku,ale Far Cry i Call of Duty mi zamrzaj PC:(Buď při načítaní hned první mise nebo když se hrabu v option.Mám pocit že to bude grafičkou,možná drivery nebo tak něco.Nevíte náhodou někdo řešení?
Jo jinak nic nemám přetaktováváné,vše jsem nechal na orig. max.hodnotách
Předem dík za pomoc Lesha
Jo jinak nic nemám přetaktováváné,vše jsem nechal na orig. max.hodnotách
Předem dík za pomoc Lesha
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Lesha
- Začátečník

-
- Lesha
- Začátečník

-
- K!ll3r
- Středně pokročilý

aach koukam mas desku A7V600 , to je asi ten problem
, obecne je znamy ze A7V600 s tou grafuli dela problemy uz se mi to parkrat stalo , co zkusit?reinst ovladacu , reinst widli , kdyz nic tak zkus vzit tu grafuli a dat ji k nekomu jinymu do PC jestli pojede , snad to neni tim jak pisu jinak je to bad 
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
No vidis, kdybys to napsal driv, tak si mi usetril 10s zivotaLesha píše:AGP 4x mam a Fast writes DISABLED mám též
Zkousel jsi to testovat v prime95, memtestem atd ?
3DMarky, ostatni hry OK ?
Zdroj dostatecny ?
Idelani by bylo jestli ma moznost zkusit jinou grafuli.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Peta
- Začátečník

-
Ano jinou grafiku, někde tady na stránce je zdřívějška test garfických karet a zmiňnuje se tam problém s deskou od Asusu a grafikou od Asusu(9600XT)
- zkrátim to - s tim nic nenaděláš, chlapík, co tam o tom psal vyzkoušel všechno možný a nejde to a to je fakt škoda, protože to je velice pěkně udělaná karta
MůJ Tip: zkus jí vyreklamovat nebo vrátit a za příplatek MSI 5900XT(jestli to ještě půjde
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... hapID=4460
- zkrátim to - s tim nic nenaděláš, chlapík, co tam o tom psal vyzkoušel všechno možný a nejde to a to je fakt škoda, protože to je velice pěkně udělaná karta
MůJ Tip: zkus jí vyreklamovat nebo vrátit a za příplatek MSI 5900XT(jestli to ještě půjde
- K!ll3r
- Středně pokročilý

ono to neni u kazdyho kusu , jako tyhle kombinace , ja delal celkem 5 tehle sebevrazednejch sestav s A7V600 a A9600xt a z tech 5 nesli celkem 2 , z nichz tu druhou jsem rozchodil jen pridanim 0.2v do AGP spis 0.3VPeta píše:Ano jinou grafiku, někde tady na stránce je zdřívějška test garfických karet a zmiňnuje se tam problém s deskou od Asusu a grafikou od Asusu(9600XT)
- Lesha
- Začátečník

-
No tak už je to lepší:)
No tak nakonec ač jsem v BIOSU měl AGP 4x a Fast Writes vypnuté jsem zjistil že ve Windows (Millenium Edition) je AGP 8x.Tak jsem jej dal na 4x a už to běží.Ale to zamrzání PC mimo hry přetrvává ale i při náčítání 2levelu Call if Duty.Žádné utilty jako PROBE či Benchmarky nezkoušel,akorát HHD TACH 2,7.Jinak zdroj mám 300W.Co jsem měl původní PC tak jsem měl desku ASUS P3C200 s Intelem P3 667Mhz a Grafičku Asus Geforce Deluxe i s brýlemi a nikdy jsem s tím problémy neměl
Zato teď.....ještě zkusím drivery na desku nové z netu....ale pokud vás ještě něco napadne klidně pište a dík zatím za rady 
- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Coze ????
Ty pouzivas WinME a divis se, ze to mrzne ??????
Uf ...........
WinME je total fatal shit stejne jako ostatni Win .....
Hlavne Win98 ....
Vazne.... Dej tam Win2000SP4 + posledni ovladace a BIOS a zkus prime95 a memtest ...
Jinak Asus byla spatna volba taky ..... myslim jako deska, je dost nekompatibilni ...
Ty pouzivas WinME a divis se, ze to mrzne ??????
Uf ...........
WinME je total fatal shit stejne jako ostatni Win .....
Hlavne Win98 ....
Vazne.... Dej tam Win2000SP4 + posledni ovladace a BIOS a zkus prime95 a memtest ...
Jinak Asus byla spatna volba taky ..... myslim jako deska, je dost nekompatibilni ...
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
- Peta
- Začátečník

-
- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda, ale tenhle Asus co mas se nesnese ani s R9600XT od Asus !!!!
Coz neni normalni a ja tady mam jeden kus co je vyreklamovany a vsechny kusy, co jsem mel mely nejaky problem ..... bohuzel
Jinak delam prevazne KT600 a R9600 a problemy nemam ...
Coz neni normalni a ja tady mam jeden kus co je vyreklamovany a vsechny kusy, co jsem mel mely nejaky problem ..... bohuzel
Jinak delam prevazne KT600 a R9600 a problemy nemam ...
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
... nene, tohle je otazka cipsetu ... karta je kvalitni bezproblemova .. za to muzou via cipsety (logicky, kdyz jinde karta v pohode chodi) ... taky jsem mel sapphire 9600xt & asus A7V8X-X .. sice jelo, ale bylo to takove divne a casto padalo .. ted jsem spokojenyPeta píše:Ne, Asus jako deska nebyla vůbec špatná volba, ale karta k této desce byla chyba, já si myslim, že za tohle zrovna KT600 čipset nemůže, to je v grafický kartě
.... je, nedriv zkus flashnout nejnovejsi bios do motherboard ... vim, ze tento problem tam je resen
IBM/Lenovo Thinkpad T60 (2007-FRG UT0FRCF)
- Peta
- Začátečník

-
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
... hm to by me taky zajimalo, ale je to tak .... nevi nekdo, v cem presne to koliduje?Peta píše:No dobře, jeno mě zaráží, že Radeony 9600 a PRO choděj bez problémů na KT600 čipech a XT dělá tokvý čachry
- já mám KT6 Deltu FISR(v.2) a 9600 od Clubu 3D nevykazuje známky špatnosti, :)už od výrobce mám frekvenci jádra 400Mhz nemá bejt 325Mhz?
- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nesmysl !!!bokononista píše:... nene, tohle je otazka cipsetu ... karta je kvalitni bezproblemova .. za to muzou via cipsety (logicky, kdyz jinde karta v pohode chodi) ... taky jsem mel sapphire 9600xt & asus A7V8X-X .. sice jelo, ale bylo to takove divne a casto padalo .. ted jsem spokojenyPeta píše:Ne, Asus jako deska nebyla vůbec špatná volba, ale karta k této desce byla chyba, já si myslim, že za tohle zrovna KT600 čipset nemůže, to je v grafický kartě
.... je, nedriv zkus flashnout nejnovejsi bios do motherboard ... vim, ze tento problem tam je resen
Chyba je v R9600 (a nebezi vsude) ....
Ale stejne 90 procent sestav co delam je KT600 (Gigabyte, EPoX) a R9600Pro, R9600XT Sapphire a zadne problemy ....
Dale KT600 + R9700, R9800 bezi dokonale i s FW on a AGP 8x ....
A ja jsem rikal, ze za to muse primo Asus KT600, ne KT600 vseobecne ....
Rikam vam, ze kdyz si koupite Asus KT600 + Asus R9600XT tak to nebezi a to proste nijak .... Chape te to ??? Jak to vubec muze vyrobce udelat ...
Vseobecne proste ma Asus problemy s AMD, v intelu je na tom lepe, tot moje zkusenosti ....
- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vim jen jedno, kdyz je nejaky problem, das AGP 4x a FW off, tot vse ...bokononista píše:... hm to by me taky zajimalo, ale je to tak .... nevi nekdo, v cem presne to koliduje?Peta píše:No dobře, jeno mě zaráží, že Radeony 9600 a PRO choděj bez problémů na KT600 čipech a XT dělá tokvý čachry
- já mám KT6 Deltu FISR(v.2) a 9600 od Clubu 3D nevykazuje známky špatnosti, :)už od výrobce mám frekvenci jádra 400Mhz nemá bejt 325Mhz?
A jak rikam, jeste jsem nepostavil sestavu, ani nevidel, ze by KT600+R9600 nejelo, proste nikdy .... Pouze ty Asusy ....
BTW, frekvence jadra zalezi na vyrobci, nekteri a podtaktovavaji ....
Proste muze v tom byt bordel, nebo verze s 256 MB RAM muze mit mensi takt ..
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
... no v pripade asus & asus je problem u asususvaca píše: ...
.... jestli 9600xt jede na jinych deskach v pohode, jen na via kt400/600 ne, kde bude chyba? a proc se kompatibilita resi v biosech zakladovky a ne v biosech grafiky?