256MB DDR400 - problém při default nastavení

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Zdenek Teska
Začátečník
Začátečník

256MB DDR400 - problém při default nastavení

Příspěvek od Zdenek Teska »

Ahoj
Nainstaloval jsem do nového počitače Win XP.Vše fungovalo v pohodě, než jsem si všiml že v biosu je nastavena rychlost DDR na 333Mhz.Nastavil jsem tedy hodnotu na DEFAULT.Po restartu deska správně detekovala pamět jako 400MHz ,ale už nenaběhli WIN(nějaký soubor prý nebyl nalezen nebo je prý zničen).Po nastavení zpět na 333 šlo vše zase jako dřív

Chci se zeptat zda by mohl být problém v tom že jsem WIN nainstaloval na 333MHz a proto mi teď nejde na 400MHz.Neměl jsem už čas to zkusit přeinstalovat na 400MHz nebo to nějak jinak otestovat(namám to PC doma)
Je tedy možné že po přeinstalování na 400MHz by bylo vše v pořádku(je to asi blbost,ale tak nějak mě to napadlo :oops: ),nebo tu pamět mám hned reklamovat?????
Děkuji za rady
Phenom2 X3 720/Gigabyte MA770-DS3 rev.1 bios F7 / 2x2GB /Saphire HD4850
DVD RW LG-GSA4082B/WinFast TV 2000 XP/Samsung 160G 7200ot./550W Seasonic
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

po instalaci windows můžeš taktovat jak chceš (jestli je to stable), windows je to jedno
Naposledy upravil(a) zombux dne čtv 22. črc 2004, 20:45, celkem upraveno 1 x.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Na jakym čipsetu to jedes ?? Projel si tu pamet memtestem ?? Je mozny, ze si proste pri 400 s tvoji deskou nerozumí a system pak padne, to je jasný.
až napises co je to za chipset, budem vedet vic... muze tomu vadit asynchro provoz.
hlavne nejdriv ten memtest.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Zdenek Teska
Začátečník
Začátečník

Sentenced píše:Na jakym čipsetu to jedes ?? Projel si tu pamet memtestem ?? Je mozny, ze je proste si proste pri 400 s tvoji deskou nerozumí a system pak padne, to je jasný.
až napises co je to za chipset, budem vedet vic... muze tomu vadit asynchro provoz.
Deska je MSI KT4AV-L.Testy jsem žádné nezkoušel.K tomu PC se dostanu zas až tak v sobotu(je to u rodičů manželky :roll: )
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Zdenek Teska píše:
Sentenced píše:Na jakym čipsetu to jedes ?? Projel si tu pamet memtestem ?? Je mozny, ze je proste si proste pri 400 s tvoji deskou nerozumí a system pak padne, to je jasný.
Deska je MSI KT4AV-L.Testy jsem žádné nezkoušel.K tomu PC se dostanu zas až tak v sobotu(je to u rodičů manželky :roll: )
Jo tak to je jasný, tenhle chipset a deska umi jen nektery ddr400ky(certifikovany) a jeste muzou bejt potize. Pocitam ze jedes pri FSB 266 - potom vic jak DDR333 nezkoušej, to proste nepojede. Ta nestabilita by za to nestála.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Zdenek Teska
Začátečník
Začátečník

Sentenced píše:
Zdenek Teska píše: Deska je MSI KT4AV-L.Testy jsem žádné nezkoušel.K tomu PC se dostanu zas až tak v sobotu(je to u rodičů manželky :roll: )
Jo tak to je jasný, tenhle chipset a deska umi jen nektery ddr400ky(certifikovany) a jeste muzou bejt potize. Pocitam ze jedes pri FSB 266 - potom vic jak DDR333 nezkoušej, to proste nepojede. Ta nestabilita by za to nestála.
:o :o :o
Tak to jsem zase o něco chytřejší :oops:
Děkuji
Borec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Borec »

A stejně, když máš FSB 266 nebo 333, tak je zbytečný mít paměti na 400mhz. Je to lepší mít sychro s FSB.
A ješte mě napadla jedna věc, nemáš nastaveno nějaké brutální časování???
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Na VIA KT400 nema frekvencia pamate 200MHz ( 400Mhz efektivne takmer ziadny vyznam..... ) ...... vykon je nizsi ako pri frekvencii 166MHz ( 333MHz efektivne.... ) ....... tato chyba bola opravena az z nastupom VIA KT400A/KT600 ...., kde sa vykon mierne zlepsil.....
Naviac pri VIA KT400 je pri pouziti DDR 400 mozne osadit len 1 slot....., ak pouzijes viac ako jednu pamat frekvencia pamate je maximalne 333MHz.......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Odpovědět

Zpět na „Paměti“