Problém s CD/RW Hewlett Packard CD16F

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s CD/RW Hewlett Packard CD16F

Příspěvek od Lipfeather »

Mam už asi rok vypalovačku Hewlett Packard 16x zápis a 8x přepis 8-)
Nedávno sem si chtěl vypálit cd a po vložení jakýhokoliv prázdnýho média mi Nero i Easy Cd psalo abych vložil prázdný cd a tohle mi dělá furt! Skoušel sem CD/Rw a normálně ho načetlo a dokonce šlo i smazat.
Ale vypalovat to pořád nechce. Normální cd to přečte plííís poradte co stim :(
globalkiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

??

Příspěvek od globalkiller »

No když to pálí na CD-RW a čte normální vypalované disky tak bych tipoval problém spíš v softwaru.
Zkoušel si přeinstalovat Nera ? Nebo ji zkus u někoho jiného.

I když preventivně bych jí celou rozebral a vyčistil. Čistim mechaniky široko daleko kámošum a jedou bez problémů.

P.S. Tim čištěnim mám na mysli totální rozebrání umytí vodou a namazání všech dílů co namazaný mají být.
Main PC: AMD Athlon 2500+@2,31 GHz (11x210),Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.7+ 160GB,GeForce 2 MX400 64MB,Yamaha CRW-F1
Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21",IntelliMouse Explorer 2.0
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

No to já zase kámošům prodávam a montuju moje starý a předražený grafárny :-D
Na CD/RW to nepálí, jenom je umí mazat. V softwaru to neni, zkoušel sem všechny možný programy. Nepohla by reinstalace Woken? Nebo neni to ovladačema? Rozebírat se mi jí nechce, pakto nedam dohromady :)
Co s tim může ksakru bejt........ :?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Vycistit...
globalkiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

To jasná věc.

Příspěvek od globalkiller »

Jo jasně prostě jí otevři rozeber do posledního šroubku a vyčisti.
Neboj když jsem to čistil poprvý tak jsem se taky bál a ted už jich mám docela dost za sebou a žádná vadná.
Main PC: AMD Athlon 2500+@2,31 GHz (11x210),Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.7+ 160GB,GeForce 2 MX400 64MB,Yamaha CRW-F1
Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21",IntelliMouse Explorer 2.0
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

měl sem stejný problém u 9100i,naistaloval origo software od HP a šlapala v poho.Soft se dá downloadovat z HP.com.
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

Já myslím, že jde pod kytky (pokud nepomůže vyčištění čočky - líh + vata).
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

lihem prosim na cocku ne... jen destilovanou vodu... nektere cocky se lihem ponici... zasednou..
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

Já jsem vždycky čistil lihem a no-problem. Můžeš mi vysvětlit to "zašednutí"? Pokud je čočka ze skla, tak jí to nemůže nic udělat. A co se týče plastu, zatím jsem nenarazil na žádný, který by líh poškodil. Možná se pletu, tak mi to zkus vysvětlit.
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

Cocka ackoliv ze skla je, ma na sobe povrh ktery ji dela lesklou po pretreni lihem je tu moznost ze se cocka stžane matnou coz je nejvesi problem a muzete ji vyhodit.
Takze presne to co pise ICE! Pokud uz cistit mokrou cestou tak destilkou nebo jeste lip pouze suchou cestou pomoci vaticky....

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jo jo, taky jsem zastance "suchy cesty" :) Kdyz jsem byl nucen cistit cocku v CD mechanice tak se mi vyborne osvedcil filtr od cigarety (nepouzité podotýkám) :D
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“