Konec Athlonu XP?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Shit
- Odborník PCT

- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No ! No nevim .....
Oficialne podpora pro stary chipsety KT333/KT400/KT400A neni a nevim zda bude ....
nForce2 zalezi na vyrobci, takze nevim, nevim ....
Take se nevi, zda je u KT600/KT880 a nf2 NUTNE prehrat bios, aby procesor fungoval, nebo bude fungovat na vsech, jen se bude hlasit jako unknown CPU .... nevim .....
Takze jsem jich v pondeli nakoupil 20 a ted mi zbylo asi 8 kusu, bude muset jeste nejaky sehnat, ale cena jde nahoru .....
A Barton 2500+ (zeleny) na 3200+ je parada .... + 512 cache ....
Ale jinak kdo ma penize AMD64, ted jsem delal tri sestavy a neni o cem diskutovat ....
Oficialne podpora pro stary chipsety KT333/KT400/KT400A neni a nevim zda bude ....
nForce2 zalezi na vyrobci, takze nevim, nevim ....
Take se nevi, zda je u KT600/KT880 a nf2 NUTNE prehrat bios, aby procesor fungoval, nebo bude fungovat na vsech, jen se bude hlasit jako unknown CPU .... nevim .....
Takze jsem jich v pondeli nakoupil 20 a ted mi zbylo asi 8 kusu, bude muset jeste nejaky sehnat, ale cena jde nahoru .....
A Barton 2500+ (zeleny) na 3200+ je parada .... + 512 cache ....
Ale jinak kdo ma penize AMD64, ted jsem delal tri sestavy a neni o cem diskutovat ....
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
- Shit
- Odborník PCT

- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No jo spousta lidi ma tychle chipsety a mohla si koupit barton do 3000+ a maji zase na chvilku vystarano .....
A takhle ?
Ale chapu AMD, ze se ji nevyplati delat radu procesoru pro mrtvou platformu ....
A takhle ?
Ale chapu AMD, ze se ji nevyplati delat radu procesoru pro mrtvou platformu ....
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
- shadow
- Středně pokročilý

Do Socket A pujde maximalne Sempron 2800+. Vyssi takty budou uz pro socket 754 a 939. Zatim asi jen 3100+ pro 754.Behnil píše:Pude mi Sempron v Abit NF7-S v2.0? Pokud porovnam Barta 2500+ Sempron 2500 kterej je lepsi a vhodnejsi pro OC? Mozna ze jeste nikdo netusite ale zkusit muzu
Nebudou nahodou ty nove vychytavky z A64 - cool 'n' quiet , radic pameti, SSE 2 az prave u Sempronu pro 754, prip. 939 ? Jinak (ne)velikost L2 cache se mi taky nelibi, pak treba u Sempronu 2500+ je nasobic jen 10,5, tj. x 166 FSB jen 1750Mhz. Otazka, jestli budou mit locked nasobice nebo ne..zrejme asi ano...pak ten nazev taky nezni nejak moc dobre. Uz slysim Intelisty: Tak co dela tvuj Spermon ?
Nicmene:
Sempron is described by AMD as derived from the word Semper (Latin for "always"); strong, though, robust. Maybe the derivation from a Latin word suggests strong long term marketing for South American markets? "Siempre" in Spanish means "always". In Portuguese, the official language of Brazil, the word "always" translates even better to the word "Sempre"
"Semper", Latin for "always", is more commonly used in the phrase "Semper fidelis", or "semper fi", a slogan used by the United States Marine Corps meaning "always faithful".
Aby jsme meli nejake ty argumenty do boje
show must go on..
- K!ll3r
- Středně pokročilý

chlapy nectete vubec cely thready , co jsem psal na strance zpet?shadow píše:Do Socket A pujde maximalne Sempron 2800+. Vyssi takty budou uz pro socket 754 a 939. Zatim asi jen 3100+ pro 754.Behnil píše:Pude mi Sempron v Abit NF7-S v2.0? Pokud porovnam Barta 2500+ Sempron 2500 kterej je lepsi a vhodnejsi pro OC? Mozna ze jeste nikdo netusite ale zkusit muzu
Nebudou nahodou ty nove vychytavky z A64 - cool 'n' quiet , radic pameti, SSE 2 az prave u Sempronu pro 754, prip. 939 ? Jinak (ne)velikost L2 cache se mi taky nelibi, pak treba u Sempronu 2500+ je nasobic jen 10,5, tj. x 166 FSB jen 1750Mhz. Otazka, jestli budou mit locked nasobice nebo ne..zrejme asi ano...pak ten nazev taky nezni nejak moc dobre. Uz slysim Intelisty: Tak co dela tvuj Spermon ?. Pak ten nazev docela dost zavani low-endem. Low-end to samozrejme bude, preci jen AthlonXP zni ale lip.
.
Nicmene:
Sempron is described by AMD as derived from the word Semper (Latin for "always"); strong, though, robust. Maybe the derivation from a Latin word suggests strong long term marketing for South American markets? "Siempre" in Spanish means "always". In Portuguese, the official language of Brazil, the word "always" translates even better to the word "Sempre"
"Semper", Latin for "always", is more commonly used in the phrase "Semper fidelis", or "semper fi", a slogan used by the United States Marine Corps meaning "always faithful".
Aby jsme meli nejake ty argumenty do boje
Killah na prvni strance píše:o a ad srovnavani vykonu ono to bude neco jineho musite si uvedomit ze to nebude K7 architektura tedy ne neco jako tbred , ale K8 architektura jedna se vlastne o osekany A64 ktery maj 32bit 1xradic ram, a novy technologie z A64 jako SSE2 atd , navic budou mit min tranzistoru coz v kombinaci s malou cache muze znamenat dobry OC schopnosti , a cena si myslim ze taky neni spatna
Sempron 3500+ Socket 939 Q1'05 N/A
Sempron 3400+ Socket 754 Q2'05 N/A
Sempron 3200+ Socket 939 Q1'05 N/A
Sempron 3100+ Socket 754 August $124
Sempron 2800+ Socket A August $103
Sempron 2600+ Socket A August $79
Sempron 2500+ Socket A August $69
takze bych to nevidel zase tak cerne
Naposledy upravil(a) K!ll3r dne pát 23. črc 2004, 12:39, celkem upraveno 1 x.
- shadow
- Středně pokročilý

To jsem cetl, ale prave se mi tomu nechce moc verit, ze se Semprony budou lisit jen takty, bez ohledu na socket.. ze Sempron pro Socket A bude to same jako pro 754..Vzdyt si vem treba kompatibilitu desek pro Socket A s insideCPU radicem pameti a la A64... ze by se to resilo jen biosem, no nevim...
show must go on..
- K!ll3r
- Středně pokročilý

modely v s462 budou vlastne skoro to sami co bartony akorat s 256kb cache , to co jsem psal vyse plati jen pro modely S754 a 939
aneb jak rek Villageidiot
tady se doctes
EDIT:pro pochopeni ja psal o porovnani modelu S754 2500+ vs S462 sory jestli to tak nevyznelo
aneb jak rek Villageidiot
http://www.overclockers.com/tips00622/Villageidiot píše:I actually read the article posted and discovered 1) socket A sempron has the same old athlon XP core. Not 64 bit! 2) sempron for 754 rumored to likely have 64 bit capability disabled, though it is built on a 64 bit core. But... "At this point it is not clear whether AMD enables 64-bit capability in its PGA754 and PGA939 Sempron microprocessors or will stick to 32-bit computing with its value central processing units. " It sounds like they'll pay attention to Intel and enable it when they do so in their celeron, or beat them to the punch for strategic reasons.
tady se doctes
takze je to tak jak sem psal v tomhle prispevku na zacatkuOC.com píše:n the short term, it means an effective price increase on Athlon XPs. For example, a Sempron 2500+ is really the equivalent of an Athlon XP 2200+. A Sempron 2500+ will have an initial official price of $69. The current official price of an Athlon XP 2200+ is $66, and if AMD had left matters alone, the price of that come late August would probably have been $61 or $62.
There's no Bartons in Sempron land. A Sempron 2600+ runs at the same speed as a 2500+ Barton, but only has half the cache, so it performs perhaps 5% slower than the 2500+. It will be initially priced at $79, while after the next round of price cuts, the Barton would have gone to $71.
In short, AMD is charging you a bit more for a bit less.
EDIT:pro pochopeni ja psal o porovnani modelu S754 2500+ vs S462 sory jestli to tak nevyznelo
- shadow
- Středně pokročilý

- K!ll3r
- Středně pokročilý

- Shit
- Odborník PCT

Koukám, že i na některý bordy s KM400 jsou BIOSy s podporou Semprona
třeba budou časem i na KT400. http://www.msi.com.tw/program/support/b ... 475&kind=1
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jen to ne!!!Shit píše:Koukám, že i na některý bordy s KM400 jsou BIOSy s podporou Sempronatřeba budou časem i na KT400. http://www.msi.com.tw/program/support/b ... 475&kind=1
Měli by jsme bojkotovat Semprsony a přesvědčit AMD, aby s výrobou Bartonů pokračovala do vánoc.
Semprson suxxx, Barton rulezzzz
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- K!ll3r
- Středně pokročilý

- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já to pochopil dobře, jenom se mi nelíbí tak špatný konec BartonůK!ll3r píše:no tady jde o neco uplne jinyho jestli si to pochopil tak z sempronu bude neco jako duron zatim A64 full budou neco jako XP , proto snizily tu cache , protoze za 3 mesice si nebudes vybirat mezi S462 a s754 ale mezi sempronem S754 a A64 s754 ci casem s939
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- K!ll3r
- Středně pokročilý

- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mě by ale v případě přechodu na s 939/754 čekal masakr peněženky rodičů a to by celkem vadilo, u s462 to bylo v pohodě: nejdřiv MSI KT3Ultra2+ duron600@900+ S3Trio3D 2x, pak MX2 400 manli, pak duron 1,1@1,3+ Radeon 9000 teď KT3Ultra2+ 2,5barton+ Radeon 9000.K!ll3r píše:nj dalo se to cekat je to neco jako konec 1700+ , je to vyvoj nic se neda delat (bartony uz se stejne 3 tydny nedelaj) , takze proc se tomu branit cena bude dobra a v pripade S754 a kombinace semprona 3100+ to bude super vykon za super cenu
Chtěl bych v dohledné době dávat větší disk a lepší grafiku možná změním i desku a s Bartonem jsem na výsosti spokojenej, byl to dlouhou dobu můj sen a idol mojí desky
Kuwa co to kecám za kraviny, prostě poprvé v životě mám pořádnej procák a nahrazovat ho za nějakýho low-endovýho Semprsona nechcu i kdyby měl PR 5000+
- K!ll3r
- Středně pokročilý

evidentne nevis co rikas "lowend" ten procak v S754 bude mit vetsi vykon nez barton-HNY- píše:mě by ale v případě přechodu na s 939/754 čekal masakr peněženky rodičů a to by celkem vadilo, u s462 to bylo v pohodě: nejdřiv MSI KT3Ultra2+ duron600@900+ S3Trio3D 2x, pak MX2 400 manli, pak duron 1,1@1,3+ Radeon 9000 teď KT3Ultra2+ 2,5barton+ Radeon 9000.K!ll3r píše:nj dalo se to cekat je to neco jako konec 1700+ , je to vyvoj nic se neda delat (bartony uz se stejne 3 tydny nedelaj) , takze proc se tomu branit cena bude dobra a v pripade S754 a kombinace semprona 3100+ to bude super vykon za super cenu
Chtěl bych v dohledné době dávat větší disk a lepší grafiku možná změním i desku a s Bartonem jsem na výsosti spokojenej, byl to dlouhou dobu můj sen a idol mojí desky![]()
Kuwa co to kecám za kraviny, prostě poprvé v životě mám pořádnej procák a nahrazovat ho za nějakýho low-endovýho Semprsona nechcu i kdyby měl PR 5000+
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nechci se hádat, ale rád bych využil všechy výkonné možnosti téhle platformy a nejel tak ''napůl'' jako to bylo dřív s Duronem.K!ll3r píše:evidentne nevis co rikas "lowend" ten procak v S754 bude mit vetsi vykon nez barton
- K!ll3r
- Středně pokročilý

no prave ze tohle bude neco jako duron akorat vykonejsi nez Barton , pokud chces full tak A64-HNY- píše:Nechci se hádat, ale rád bych využil všechy výkonné možnosti téhle platformy a nejel tak ''napůl'' jako to bylo dřív s Duronem.K!ll3r píše:evidentne nevis co rikas "lowend" ten procak v S754 bude mit vetsi vykon nez barton
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: