Oficialni Catalyst 4.7

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
flukes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Oficialni Catalyst 4.7

Příspěvek od flukes »

X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

CATALYST 4.6
Obrázek

CATALYST 4.7
Obrázek
jsou výkonější, ale na úkor kvality obrazu, protože v point sprites testu jsem zazanmenal nežádoucí elementy v obraze, ještě zkusím 3D mark 2003
Obrázek
X-Diablo Inside™

AMD Athlon 3500+ (AM2), ASUS M2N-E nForce 570, A-Data 3GB RAM 667MHz, Sapphire ATI Radeon HD2600XT 256MB GDDR3, Seagate BCuda 7200.10 250GB SATAII
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

zajímavé, zkus ještě teda ten 3DM03, rád bych věděl, jak to dopadne. No a jiní mají ještě nějaké výsledky, rád bych věděl, zda se vyplatí přecházet z CAL4,5 na 4,7, mě zatím běhá vše OK :D
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

3D MARK 2003 -no nevím jestli je tady nějaký nárust výkonu :). Asi to budu muset nechat projet ještě párkrát, protože CPU a SOUND TEST přidávají ještě nějaký bodíky navrch :? Hlavně by chtělo je vyzkoušet i na jinchá čipech ati. Tyto výsledky jsou z mé sestavy viz níže

CATALYST 4.5
Obrázek

CATALYST 4.7
Obrázek
Obrázek
X-Diablo Inside™

AMD Athlon 3500+ (AM2), ASUS M2N-E nForce 570, A-Data 3GB RAM 667MHz, Sapphire ATI Radeon HD2600XT 256MB GDDR3, Seagate BCuda 7200.10 250GB SATAII
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

To vyzera celkom dobre..... uz sa tesim ako ich sam vyskusam.... :)
( a hlavne ked vydu modifikovane Omegy a DNA.... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Crus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Crus »

Obsahuji nove Temporal Anti-Aliasing.
Jen kdysi avizovane nove graficke rozhrani porad nikde ;-(.
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

X-diablo píše:3D MARK 2003 -no nevím jestli je tady nějaký nárust výkonu :). Asi to budu muset nechat projet ještě párkrát, protože CPU a SOUND TEST přidávají ještě nějaký bodíky navrch :? Hlavně by chtělo je vyzkoušet i na jinchá čipech ati. Tyto výsledky jsou z mé sestavy viz níže
no mám pocit, že se body počítají pouze z těch prvích 4 testů, ostatní jsou jen pro představu a do výsledného scóre se nepočítají, ne?

Ale i tak vypadají dobře, už je stahuju, tak to taky pak testnu.

Mám nejdříve nějak odinstalovat CAL 4,5 nebo je mám přes ně nainstalovat?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

az budou DNA, stahuju 8-)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

bigbalu píše:Mám nejdříve nějak odinstalovat CAL 4,5 nebo je mám přes ně nainstalovat?
Klidně je nainstaluj přes ně, není s tím žádný problém, já jsem ještě nikdy staré ovladače neodinstalovával.
Obrázek
X-Diablo Inside™

flukes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

4.7

Příspěvek od flukes »

3DMark03:

Catalyst 4.6 - 9576b
Catalyst 4.7 - 10046b
CPU i7 10700k@5000/1.3V, Noctua NH-U12P SE2, Asus ROG STRIX Z490, SSD M.2 Samsung 970 EVO plus 1TB, HDD 3TB, 2TB, Patriot VIPER Steel 16GB DDR4 4400, GeForce RTX 2080 Ti Phoenix GS 11GB GDDR6, Pioneer BDR-0Ś09XLT, Samsung SH224, 22" LCD Acer XB252Q Predator, CoolerMaster HAF 942, EVGA 1000 P2
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 4.7

Příspěvek od X-diablo »

flukes píše:3DMark03:

Catalyst 4.6 - 9576b
Catalyst 4.7 - 10046b
Tak to se porgramátorům ovladačům zase jedno povedli ovladače jak maj být, ještě by to chtělo zkontrolovat kvalitu obrazu v 3dmark 2003, pustí se do toho někdo?
Obrázek
X-Diablo Inside™

prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Catalist 4.7 - viditelný nárůst cca 100 bodů
- V některých záběrech je kvalita obrazu doslova hrozná:
- 3DMark03 : V některých testech jsou hrany strašně zubaté, jakoby bylo použito rozlišení tak 240x320 (zejména Trolls Lair)...
- ve Far Cry vypadávají textury v dálce (Skály na horizontu...)
Tak zase pařim na 4.5 :)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

no tak to ani nebudu zkoušet nebudu, za to ni to ani nestojí

asi se snaží zvýšit výkon na úkor kvality a o to nestojím.

Už mě pomalu unavují ty různé testy, aby měli více než NVIDIA a zase naopak. Klesá tak kvalita obrazu a to je snad důležitější, ne? Proč se nesnaží udělat novější ovladač ve stejné či lepší kvalitě obrazu a trošku zvednou výkon, tím by nás určitě více potěšili :wink:
TOPIČ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TOPIČ »

4.6 jsem vyměnil za 4.7 a 3Dmarku03 o 30b víc, ale při nepřetaktovaném CPU a RAM.Ještě to skusím přetaktovat a pak uvidím.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

bigbalu píše:no tak to ani nebudu zkoušet nebudu, za to ni to ani nestojí asi se snaží zvýšit výkon na úkor kvality a o to nestojím.
Už mě pomalu unavují ty různé testy, aby měli více než NVIDIA a zase naopak. Klesá tak kvalita obrazu a to je snad důležitější, ne? Proč se nesnaží udělat novější ovladač ve stejné či lepší kvalitě obrazu a trošku zvednou výkon, tím by nás určitě více potěšili :wink:
S mojí grafikou je jakýkoliv zvýšení výkonů nezbytné. :(
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Nainstaloval jsem nový Catalysty 4.7 a zatim vše bez problémů a dokonce mam pocit že mi to hodilo víc v 3D MARKU03 asi o 150bodů
ale zato v 01 se mi zdá že mam míň. Ikdyž výsledky v 01 se mi lišel v +- 400 bodů, takže nevim :)
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Jsem to zkoušel v kombinaci WinXPSP1+VIA 4.51Pro+ a default takt karty
Výsledek mé dost zklamal v 3DMarku 2001SE b330 to sice udělá o 170 bodů víc, ale když jsem proseděl u testu néjakou tu dobu a sledoval to tak jsem zjistil:
1. Stoupl v některých místech počet FPS, ale v jiných byl nižśí než předtím
2. V některých místech (Loby) se nedélají díry po kulkách ve zdi
3. I když je tam víc budů výslednej efekt je horší jak předtím :x
Co k tomu říct na závěr? Asi to, že pokud chtěli tímhle ovladačem udělat ATI karty papírově lepší ale asi nepočítali s R9000.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

-HNY- píše:.............
bohužel, už asi trošku upouští od optimalizaci pro tyto karty, tak to bývá. Já je taky o víkendu testnu a dám výsledek
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“