Compex WPE54G-E (SMA)
Moderátor: Don
- japer
- Nováček

-
Compex WPE54G-E (SMA)
Mate niekto skusenosti s tymto AP? Potreboval by som poradit.
- Bajgy
- Středně pokročilý

- japer
- Nováček

-
No fajn, dakujem ;)
Takze najprv:
Compex WPE54G 1a (SMA) frmw: v1.11 build 0629
Je v AP mode, bez externej anteny.
LAN port, na switch ( SMC )
WAN port, klient IBM NB, a,b,g ( Atheros ) integ.
Co mi nieje jasne:
[1.] Cez webove rozhranie sa mi neda zapnut DHCP server, zakazdym ked ho chcem prepnut v "Managment port" na "enable" a dam "Apply" tak znova prehodi do "Disable". Rovnako to plati vzdy ked zmenim cokolvek na tejto stranke. Preto ho musim nahadzovat zakazdym cez telnet.
[2.] Ked chcem zoskenovat pasmo kanalov cez: "WLAN basic setup" > Chanel "Scan" nedostanem ziaden vystup v "Scan Status", proste prazdna stranka.
[3.] Uz sa mi asi dvakrat stalo ze po urcitom case cca.: 10 - 15 hodin sa dostane do stavu kedy sa tvari ze vsetko je v poriadku na switch(-i) takisto je link nanho ale ziaden ping, telnet, http nic ... pomoze jedine reset talcitkom, raz sa mi dokonca stalo ze sa resetol sam ked som pozeral ze co sa deje a naklonil som ho, ale to mohla byt nahoda ... musim to este otestovat ale tazko to zistit presne to by som musel pri tom sediet cele dni aby to bolo presne ... no uvidime mam ho len kratko.
potom mam este nejake otazky ale vsetko poporiadku ...
D
Takze najprv:
Compex WPE54G 1a (SMA) frmw: v1.11 build 0629
Je v AP mode, bez externej anteny.
LAN port, na switch ( SMC )
WAN port, klient IBM NB, a,b,g ( Atheros ) integ.
Co mi nieje jasne:
[1.] Cez webove rozhranie sa mi neda zapnut DHCP server, zakazdym ked ho chcem prepnut v "Managment port" na "enable" a dam "Apply" tak znova prehodi do "Disable". Rovnako to plati vzdy ked zmenim cokolvek na tejto stranke. Preto ho musim nahadzovat zakazdym cez telnet.
[2.] Ked chcem zoskenovat pasmo kanalov cez: "WLAN basic setup" > Chanel "Scan" nedostanem ziaden vystup v "Scan Status", proste prazdna stranka.
[3.] Uz sa mi asi dvakrat stalo ze po urcitom case cca.: 10 - 15 hodin sa dostane do stavu kedy sa tvari ze vsetko je v poriadku na switch(-i) takisto je link nanho ale ziaden ping, telnet, http nic ... pomoze jedine reset talcitkom, raz sa mi dokonca stalo ze sa resetol sam ked som pozeral ze co sa deje a naklonil som ho, ale to mohla byt nahoda ... musim to este otestovat ale tazko to zistit presne to by som musel pri tom sediet cele dni aby to bolo presne ... no uvidime mam ho len kratko.
potom mam este nejake otazky ale vsetko poporiadku ...
D
- nors
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Mam podobný problém
Mam uplne stejny problem s tim ze se mi to cas od casu prestane reagovat, ale narozdil od tech stastnejsich to nebyva za 10-15hodin,ale tak 1x za hodinu. Zatim to musim taky vzdycky restartovat a to je celkem sila.
- japer
- Nováček

-
- Bajgy
- Středně pokročilý

pokud ti to dela tohle, tak problem bude v nastaveni rozsahu DHCP serveru, ta stranka si hlida logiku nastaveni a pokud do hodnot Start DHCP a End DHCP zadas neco co nema smysl pak ti nepovoli DHCP zapnout.japer píše:
D
Proc to ale jde pres telnet to nevim
k ostatnim problemum:
to ze se hryze bude nejspis vadnym kusem.. reklamuj ho!
to ze neni videt seznam kanalu bude asi chybou ve FW. Zkus starsi verzi 1.10. Je ke stazeni na strankach www.cpx.cz
Toshiba Tecra A6
- nors
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Bajgy
- Středně pokročilý

- nors
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- japer
- Nováček

-
2 Bajgy >
Pokial ide o hodnoty nastavenia rozsahu DHCP tak to iste robi aj ked su tam hodnoty default(-ne), takze to tiez vidim asi na frmw. A okrem toho som tam skusal zadat rozne rozsahy a kombinacie s tym to nema nic, inak by nepisal "Parameters accepted" ...
Co sa tyka zamrzania tak zatial ide uz asi 3 dni ... no mozno ked to tu napisem tak bude seknuty ked ho pozriem ;) ... proste ttwii
Na akom fmwr bezi tych Vasich 15 ks v praci?
Pokial ide o hodnoty nastavenia rozsahu DHCP tak to iste robi aj ked su tam hodnoty default(-ne), takze to tiez vidim asi na frmw. A okrem toho som tam skusal zadat rozne rozsahy a kombinacie s tym to nema nic, inak by nepisal "Parameters accepted" ...
Co sa tyka zamrzania tak zatial ide uz asi 3 dni ... no mozno ked to tu napisem tak bude seknuty ked ho pozriem ;) ... proste ttwii
Na akom fmwr bezi tych Vasich 15 ks v praci?
- Bajgy
- Středně pokročilý

no pokud chces zapnout DHCP, tak musis ty hodnoty samozrejme zapnout podle toho nastaveni, IP adresy.. nemuzes pridelovat adresy z DHCP z jineho subnetu nez z jakeho mas nastavenou IP adresu a gateway.
nase Compex WPE54G pracuji s 1.0, 1.1, 1.11 podle toho kdy se instalovaly. Pokud funguji nemame duvod tam davat jiny FW.
nase Compex WPE54G pracuji s 1.0, 1.1, 1.11 podle toho kdy se instalovaly. Pokud funguji nemame duvod tam davat jiny FW.
Toshiba Tecra A6
- japer
- Nováček

-
Ano to je samozrejme ... a gateway nemusi byt zadana.
Ale ako som uz pisal stane ze sa disable(-ne) aj ked dam npr. len apply bez zmeny ... zeby nastavenie prehliadaca? Ale ostatne mi ide tak neviem.
Mam DHCP zatial takto:
Compex: xxx.xxx.1.1
Rozsah: xxx.xxx.1.5 - xxx.xxx.1.5
a Rezervacia: xxx.xxx.1.5 a MAC adr.
(len pre moj NB)
takze je to zaroven aj trochu bezpecnejsie ...
Ale ako som uz pisal stane ze sa disable(-ne) aj ked dam npr. len apply bez zmeny ... zeby nastavenie prehliadaca? Ale ostatne mi ide tak neviem.
Mam DHCP zatial takto:
Compex: xxx.xxx.1.1
Rozsah: xxx.xxx.1.5 - xxx.xxx.1.5
a Rezervacia: xxx.xxx.1.5 a MAC adr.
(len pre moj NB)
takze je to zaroven aj trochu bezpecnejsie ...
- Bajgy
- Středně pokročilý

v tom pripade nechapu pro ho mas zapnuty. To je teda rozhodne lepsi jej vypnout a tvemu pocitaci pridelit IP adresu napevno. S bezpecnosti to nema nic spolecneho..
Jestli chces APcko zabezpecit proti pripojovani pouzij radeji funkci IP filtering... tam mues povolit komunikaci jen z jednoho jedineho IP.
Jestli chces APcko zabezpecit proti pripojovani pouzij radeji funkci IP filtering... tam mues povolit komunikaci jen z jednoho jedineho IP.
Toshiba Tecra A6
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no zapnutý to má možná pro to, že s tím notebookem chodí kde tu a nechce se mu furt přepínat mezi "získat adresu z DHCP" a "pevnou konfigurací", ne každej operační systém už to má vychytaný jako XP (první DHCP a když nejde, tak definovaná pevná IP)Bajgy píše:v tom pripade nechapu pro ho mas zapnuty. To je teda rozhodne lepsi jej vypnout a tvemu pocitaci pridelit IP adresu napevno.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- japer
- Nováček

-
pavel.minarik > ano presne, je to tak, dakujem nemusim to pisat ;)
Bajgy > preco nie? ... znamena to ze len klient s jedinou definovanou IP a MAC adresou sa moze pripojit, keby sa tak stalo a ja by som to nebol, rsp. nedostal by som pre nb IP-cku tak viem ze z hladiska bezpecnosti nieje nieco v poriadku a niekto simuluje moju MAC, samozrejme ze ostatne veci ako su WPA-PSK a Wireless Pseudo VLAN by museli byt prekonane tiez, ale mam rad veci dotiahnute do maxima.
Pokial viem tak Routing a s nim spojeny IP filtering je mozny len v Gateway a Wireless Routing Client modoch nie v AP. Tam je na zvysenie bezpecnosti aj ked v inom zmysle a principe prave hore spominany Wireless Pseudo VLAN Per Group npr. (def. IP, MAC)
Bajgy > preco nie? ... znamena to ze len klient s jedinou definovanou IP a MAC adresou sa moze pripojit, keby sa tak stalo a ja by som to nebol, rsp. nedostal by som pre nb IP-cku tak viem ze z hladiska bezpecnosti nieje nieco v poriadku a niekto simuluje moju MAC, samozrejme ze ostatne veci ako su WPA-PSK a Wireless Pseudo VLAN by museli byt prekonane tiez, ale mam rad veci dotiahnute do maxima.
Pokial viem tak Routing a s nim spojeny IP filtering je mozny len v Gateway a Wireless Routing Client modoch nie v AP. Tam je na zvysenie bezpecnosti aj ked v inom zmysle a principe prave hore spominany Wireless Pseudo VLAN Per Group npr. (def. IP, MAC)
- Bajgy
- Středně pokročilý

Mas pravdu. My ty Compexy pouzivame temer vyhradne v Gateway nebo WRC modu. Tak jsem si to spatne spojil.japer píše:Pokial viem tak Routing a s nim spojeny IP filtering je mozny len v Gateway a Wireless Routing Client modoch nie v AP. Tam je na zvysenie bezpecnosti aj ked v inom zmysle a principe prave hore spominany Wireless Pseudo VLAN Per Group npr. (def. IP, MAC)
Nicmene to ze mas DHCP omezene jen na jednu IP adresu neznamena, ze se ti do site nemuze nikdo pripojit. To bys prave musel pouzit tu Pseudo VLANu. Kdokoliv s jakoukoliv pevnou IP z daneho segmenutu se ti do AP dostane.
Toshiba Tecra A6
- japer
- Nováček

-
Ano to ma nenapadlo ze pokial zisti aka vyzera siet moze skusat IP npr. ...
... Wireless Pseudo VLAN Per Group samozrejme mam, ale tam tiez moze simulovat MAC kedze ju overuje ako prvu a je nanu viazany ... jednoducho stiahnut co najrozumnejsie a najefektivnejsie dosah a dobre zabezpecenie komun. ... tu keby uz bolo WPA2 tak by to bolo konecne ( snad ) ono ... ;)
... Wireless Pseudo VLAN Per Group samozrejme mam, ale tam tiez moze simulovat MAC kedze ju overuje ako prvu a je nanu viazany ... jednoducho stiahnut co najrozumnejsie a najefektivnejsie dosah a dobre zabezpecenie komun. ... tu keby uz bolo WPA2 tak by to bolo konecne ( snad ) ono ... ;)
- Bajgy
- Středně pokročilý

Ta pseudo VLAN schranena MAC adresa sice neni dokonala, ale je to o tom, ze potencionalni utocnik uz musi VEDET, jak odposlouchavat komunikaci a tu MACku ziskat. Kdezto pokud nemas chraneno vubec, tak je to pro cloveka s netstumblerem otazka vyzkouseni par kombinaci pouzivanych IP subnetu.
Toshiba Tecra A6
- japer
- Nováček

-
- KOFis
- Mírně pokročilý

tohle "zamrzavani" se me stava taky ale u me to dela AP pokud ma slaby signal a dochazi k velke ztrate dat tak se jednoduse zarizeni zastavi a rozjede se az po restartu. pokud ma dobry signal jede ok bez problemu.japer píše:No fajn, dakujem
...
...