Diskuse na téma: duální DVD vypalovačky

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

Jiny v cem? Zaostrovat musi optika pri cteni stene na 2 vrstvy, laser pro paleni bude mit cca. stejny vykon - mechanicky je to stejne, opticky taky, pokud to podporuje chipset mechaniky tak staci fakt jen firmvare ;)

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Já myslím, že výkonnější laser být musí, proto jsou a budou mechaniky, který nikdy na double layer nepředěláš. Fakt je, že do posledních 2 řad modelů skoro od každýho výrobce už silnější lasery dávali, ale určitě z jiného důvodu, než pro eventuelní zápis do dvou vrstev.
Jinak je pravda co píšeš, jedná se o pouhé přeostření na větší vzdálenost, mechanika a chipset není rozhodující.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 19:14, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Vladan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vladan »

Bathory píše:A jak myslíš, že ji naučili na 2 vrstvy, pochopitelně firmwarem. Před příchodem dvouvrstvých vypalovaček bylo hodně dohadů, jestli půjdou upravit. Spousta lidí s tím nesouhlasila a nevěřila tomu, já tomu věřil od začátku a jenom se mi to potvrzuje. A snad si nemyslíš, že na krabici napíšou "new dual layer-only edited firmware" a nebo ti tady mám vyjmenovat všechny mechaniky, který s upraveným firmwarem naučili na 2 vrstvy? Pár už jich je!!!
Tak z toho vašeho rozhovoru tady jsem nezjistil jestli teda běží ten Teac DV-W58G na DV-W58E nebo neběží. Zkoušeli jste to někdo? A s jakým výsledkem? Dík.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Vladan píše:Tak z toho vašeho rozhovoru tady jsem nezjistil jestli teda běží ten Teac DV-W58G na DV-W58E nebo neběží. Zkoušeli jste to někdo? A s jakým výsledkem? Dík.
Tak to asi špatně čteš. Teac DV-W58G nikdy nepůjde na Teac DV-W58E, protože má rozdílné výrobce. Museli by mít mnógo společných věcí, včetně chipsetu a to nemají. Jeden má chipset od MediaTek a druhej Sanyo.
Bathory píše:Tak jsem si asi pěkně naběh.
Před 14 dny jsem tady uvedl TEAC DV W58E, jako další předělávku firmwarem z jedno na dvouvrstvou palírnu a vypadá to, že nakonec bude všechno jinak, ale pokud to bude tak, jak to píšou, je to bomba, protože by to možná mohlo znamenat návrat jednoho bývalýho velkýho výrobce optik na scénu. Kéžby.

Na CDR až teď napsali, že TEAC DV W58E vyrobil přímo TEAC. :!:
http://www.cdr.cz/a/10932
http://www.cdr.cz/?dvd_rekordery/teac/dvw58e.html

//Edit: Je taky zajímavé, že mechanika se stejným označením a parametry se v USA objevila už koncem roku 2003, takže s tím firmwarem jsem měl nakonec nevědomky pravdu, ale za důležitější považuji chipset Sanyo, který by mohl ve spolupráci s šikovným firmwarem být tím pravým kladivem na ochrany. Necháme se překvapit. :)
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak tady máme první 4 rychlostní vlašťovku od NEC. NEC ND-3500A.
http://www.cdrinfo.com/Sections/News/De ... ewsId=9946
Bathory
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

tak to tady čtu, a zatím mám dojem DL nekupovat.

Přesto jsou ale lidi, kteří to už teď koupit chtějí, mohla by diskuze jednou za čas vyústit do nějaké prozatímní hitparády nejnadějnějších kousků (i přes chybějící zkušenosti)?
Jedná se mi o redukci seznamu na straně 1 dejme tomu na TOP 3.

Ztaím to pro mě vypadá po přečtení tohohle dredu takhle:
1. LG GSA-4120B
2. TEAC DV-W58E
3. NEC ND-3500A
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No jo, ale na základě čeho jsi to vyhodnotil, těžko je máš všechny a na dvě poslední nebyli nikde ani kloudný recenze. :shock:
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 19:15, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Slezman(CZE) píše:tak to tady čtu, a zatím mám dojem DL nekupovat.
přednedavném jsem si koupil DVD-RW-DL, taky jsem si nejdřív říkal, že si DVDRW s DL nekoupim, ale jelikož šli ceny hodně dolů řekl jsem si že už si těch par stovák doplatím a koupim DL, jsetli to byl dobrý tah to zatím nevím ukáže čas 8-) , ale ve světe počítaču už je to tak, to co je dnes nový je už zítra starý a nahradí se to lepším :roll:, kdybych měl furt čekat na ty lepší věci asi bych si nikdy nic nekoupil, toď můj skromnej názor 8
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Bathory píše:No jo, ale na základě čeho jsi to vyhodnotil, těžko je máš všechny a na dvě poslední nebyli nikde ani kloudný recenze. :shock:
přečetl jsem dred a měl jsem tři nejčastěji zmiňované mechaniky, jak jinak to mám udělat, když recenze ani zkušenosti nejsou? :-D
Kámoš má nutkání to koupit hned, já osobně bych počkal, můj nastřelený tip a tvá reakce je důkaz toho, že dnes je těžké vybírat.
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

a je tu další vlaštovka v podání Pioneera:

http://82.142.72.98/StoreCSVS/ProductDe ... uctID=9222
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jo, na předchozí straně už jsme to psali. :)
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 19:16, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Nevíte náhodou někdo, jak je to u LG GSA 4120B se schopností číst druhou vrstvu. V recenzi na cdr.cz psali, žě druhá vrstva se dá přečíst jen pomocí isobusteru a to dokonce u médií vypálených na této mechanice. Následně se tam rozhořela diskuse o tom, jestli to vyřešil nový firmware A102, ale zdá se, že zatím bez závěrů.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To snad ne, vždyť druhou vrstvu už čtou mechaniky několik let a bez problémů, to bude asi nějakej blábol a nebo má LG pěknej průser. :shock:
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 19:16, celkem upraveno 1 x.
Bathory
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

no když tu mechaniku recenzovali, tak mechanika s A100 firmaware nedokázala přečíst vlastní vypálené DVDR+DL médium, pokud si ale projdeš diskusi pod recenzí , nebo auditko, tak tam najdeš od Paola výsledky s A102 firmaware, kde je už vše v pořádku, jinak k mechanice je už i A104 firmware
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Máš pravdu, ten graf od Paola jsem si pořádně neprohlédl. Je to tam jasně vidět.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Max Casper píše:Máš pravdu, ten graf od Paola jsem si pořádně neprohlédl. Je to tam jasně vidět.
Hlavně je rozdíl nepřečíst vypálenou druhou vrstvu, nebo nepřečíst lisovanou druhou vrstvu!
Bathory
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Moje chyba. Měl jsem napsat jasně, že se jedná o vypálenou druhou vrstvu. Už jsem si ji koupil a má firmware A102. Takže snad bude fachat dobře.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Max Casper píše:Moje chyba. Měl jsem napsat jasně, že se jedná o vypálenou druhou vrstvu. Už jsem si ji koupil a má firmware A102. Takže snad bude fachat dobře.
V A102 opravili pár chybek, ale už je další A104.
Bathory
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Už jsem si ho stáhnul, ale než se flashnutím připravím o záruku, tak to radši řádně otestuju tak jak to je. Mimochodem, na auditku na cdr
http://auditorium.cdr.cz/messages/223/7 ... 1092406017
jeden člověk psal, že po upgradu na A104 mu to začalo nějak blbnout, takže radši fakt počkám.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

JJ, spěchat se má pomalu. :)

U SONY to samozřejmě neplatí a tak se po OEM Lite-Onu v podobě SONY DRU-700A můžeme těšit na SONY-710A.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“