Nefukční počítač

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Aderon
Začátečník
Začátečník

Nefukční počítač

Příspěvek od Aderon »

Chtěl bych poradit proč mi můj počítač po vytažení ze zásuvky 220 V a znovu zastrčení nefunguje.Už se mi to stalo jednou když jsem počítač vytáhl ze zásuvky před bouřkou, tak potom nenaskočil. Koupil jsem nový zdroj a zase nic.Nakonec jsem půjčil kamarádovi desku i s procesorem a jemu fakčilo všechno bez problému.Teď jsem byl na dovolený taky měl vytažený kabel od 220 V ze zásuvky a zase se nezapnul. Až když jsem ho chvilku nechal tak 5 hodin naskočil bez problémů. Dík za odpovědi. :)
Zákl. deska ASUS M2N-E ultra 570,zdroj 400W,RAM GEIL 2GB/677Mhz CL3,ATI Radeon 1950 GT 256MB RAM, disk Samsung 160GB,case ASUS
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Zkoušel's novou baterku do bordu?
Aderon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aderon »

No tak to mi kamoš poradil že to není potřeba. Jinak už jsem o tom uvažoval.Jinak máš namysli tu placku jiná tam asi není co?? :wink:
Zákl. deska ASUS M2N-E ultra 570,zdroj 400W,RAM GEIL 2GB/677Mhz CL3,ATI Radeon 1950 GT 256MB RAM, disk Samsung 160GB,case ASUS
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Tydle desky to negdy delaj tata ma taky jednu takovou (nevim co presne ma Slot1 a 4 sloty na pameti) a dela to taky
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Resetni CMOS, nevim co ti přesně radil kamoš, ale přeci jen tu baterku zkus vyměnit. Tyhle baterie totiž nejsou dobíjecí :cry:
Vyndej všechny PCI karty a zkus to bez nich. Taktež odpoj HDD, CD-ROM.
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ŠKODA DODO píše:SOU DOBÍJECÍ, BY JINAK NEVYDRŽELY TAKOVOU DOBU, NÉ?
nejsou dobíjecí a takovou dobu v pohodě vydrží, odběr CMOS chipu je velmi malý, ikdyž si použítí dobíjecích baterií představit dovedu, bylo by to dražší
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

ŠKODA DODO píše:ALE FUJ. SI DĚLÁŠ PRDEL. SOU DOBÍJECÍ TO VÍM.
Ty si fakt magor, ješte ti to potvrdil i moderátor že NEJSOU DOBÍJECÍ :stupid:
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

Pokud je kabel uz v zasuvce a strkas ho do PC,pak se casto stane,ze preskoci jiskra a pokud je zrovna vyssi amplituda el. site,muze odpalit nebo poskodit zdroj ci desku.Zdroj ma prepetovou ochranu,ktera se po vytazeni kabelu cca za 5-10s vybije a je zase provozuschopny.Idealni je mit na zdroji vypinac,neni-li,pak vytahovat primo ze zasuvky
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
Aderon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aderon »

Díky všem za rady a myslím že zkusím tu baterii a uvidíme jak to dopadne. Jo abych nezapomněl. Hodiny jsou vždycky po vytažení z elektriky rozhozený , takže to ta baterie nespíš bude doopravdy.
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

vypinac na zdroji vzadu a uz jede 1.5roku no problemo je to 320w ale nevim znacku...stejne asi bude forton 8-)

//edit Jája: přesunuto ze sekce ostatní HW
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“