VOLNÝ ADLS
Moderátor: Don
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
VOLNÝ ADLS
Nemáte někdo zkušenosti s VOLNÝ ADLS?
http://adsl.volny.cz/
Mě by ten 1GB limit na za 549 bez DPH stačil, ale nerozumím hlavně tomuhle:
http://gfx.volny.cz/sluzby2/up/doc/C_IS ... tek_1_.doc
Bez toho to prý nejde, píšou, že tahle smlouva musí s Telecomem být.
Jak je to u jiných poskytovatelů?
http://adsl.volny.cz/
Mě by ten 1GB limit na za 549 bez DPH stačil, ale nerozumím hlavně tomuhle:
http://gfx.volny.cz/sluzby2/up/doc/C_IS ... tek_1_.doc
Bez toho to prý nejde, píšou, že tahle smlouva musí s Telecomem být.
Jak je to u jiných poskytovatelů?
Bathory
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Ja myslim, ze to musis udelat jenom pokud mas starsi ISDN (tusim, ze zrizene pred prichodem ADSL), ktere je nejak jinak ukoncene. (az zas tomu tak neruzumim
). Proste to musim mit ukoncene na rozhrani U (aniz bych vedel co to je), jinak si to musis nechat predelat 
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Taky mi teď odepsali z infovolný, že to musí být a platí to pro všechny. Mám normal tel. linku, takže teď teda mám zavolat telecomu aby to upravili na ADSL nebo jaký je postup? Asi se jedná pouze o krabičku ne? Taky jsem zjistil, že nesmí být zapojené paralelně za sebou, takže to asi bude chtít nějakej rozbočovač. Mě jde napřed linka do telefonu a pak o patro výš do počítače.
Bathory
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
To je nejaky divny, ten dotatek se prece tyka akorat ISDN. Na ADSL se uz dneska delaji samoinstalacni balicky a od telecomu k tobe nikdo nechodi, pokud si nepriplatis, aby ti to prisli nainstalovat.Bathory píše:Taky mi teď odepsali z infovolný, že to musí být a platí to pro všechny. Mám normal tel. linku, takže teď teda mám zavolat telecomu aby to upravili na ADSL nebo jaký je postup? Asi se jedná pouze o krabičku ne? Taky jsem zjistil, že nesmí být zapojené paralelně za sebou, takže to asi bude chtít nějakej rozbočovač. Mě jde napřed linka do telefonu a pak o patro výš do počítače.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Taky chci vzít ten balíček a ten splitter by měl být v něm. Instalovat by to přišly od VOLNY ne z Telecomu, ale to snad ještě zvládnu sám ne?Jiri Drak píše:To je nejaky divny, ten dotatek se prece tyka akorat ISDN. Na ADSL se uz dneska delaji samoinstalacni balicky a od telecomu k tobe nikdo nechodi, pokud si nepriplatis, aby ti to prisli nainstalovat.
Bathory
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem s nima měl rozhovor a tvrdí, že na ADSL mi žádnou úpravu dělat nemusí a nebudou. Že se to prý dělá pouze na IDSN. Takže DRAK má pravdu.Bajgy píše:Jo musis kontaktovat Telecom..
neboj k ADSL stejne dostanse tzv. splitter, ktery frekvencne rozdeluje tu linku. Ze zasuvky to pujde do splitteru a odtamtud pak do tel a druhy drat do modemu.
Slitter by mel byt soucasti dodavky modemu.
Můžeš se prosím mrknou na tu smlouvu, jak jsem psal link nahoře. Moc nechápu co vlastně odkupuju a hlavně proč? Dík.
Bathory
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Ta se podle me tyka jenom ISDN i nazev a obsah toho dokumentu tomu nasvedcuje. Na normalni linku dostanes splitter a modem a to si snadno zapojis sam. Od Telecomu nic odkupovat nemusis, co taky ? Pouze podepises smlouvu s providerem a ten uz si zaridi, aby ti to telecom zprovoznil na ustredne a posle ti ten balicek.Bathory píše:Dnes jsem s nima měl rozhovor a tvrdí, že na ADSL mi žádnou úpravu dělat nemusí a nebudou. Že se to prý dělá pouze na IDSN. Takže DRAK má pravdu.Bajgy píše:Jo musis kontaktovat Telecom..
neboj k ADSL stejne dostanse tzv. splitter, ktery frekvencne rozdeluje tu linku. Ze zasuvky to pujde do splitteru a odtamtud pak do tel a druhy drat do modemu.
Slitter by mel byt soucasti dodavky modemu.
Můžeš se prosím mrknou na tu smlouvu, jak jsem psal link nahoře. Moc nechápu co vlastně odkupuju a hlavně proč? Dík.
- Bajgy
- Středně pokročilý

Je to tak jak jak psal Drak!
sorry za zmateni, tu smlouvu o prechodu na U rozhrani musis opravdu podepsat jen kdyz mas ISDN linku.
Je to proto, ze timto se stanovi, ze linka telecomu konci na zasuvce a ne az na tzv NTčku (network terminator) což je zarizeni, ktere se strka do elektriky a takto se telekom vyhne povinnosti na nej delat revize
sorry za zmateni, tu smlouvu o prechodu na U rozhrani musis opravdu podepsat jen kdyz mas ISDN linku.
Je to proto, ze timto se stanovi, ze linka telecomu konci na zasuvce a ne az na tzv NTčku (network terminator) což je zarizeni, ktere se strka do elektriky a takto se telekom vyhne povinnosti na nej delat revize
Toshiba Tecra A6
- shadow
- Středně pokročilý

2 Bathory - kdyztak bych sel spis do te 3GB..preci jen je to vetsi jistota a rozdil pritom jen 130korun.... pak bych se taky zajimal o fair user policy a agregaci..znas to: nejlevnejsi sluzby jsou taky nejmene kvalitni..kdyztak se podivej do diskusi na www.dsl.cz. Hodno zalezi, na jakym budes agregacnim bode..kolik na nem bude dalsich uzivatelu..nejhorsi je, kdyz ISP nema limitovany pocet uzivatelu na 1 agregacni bod, to pak muze dojit primo ke katastrofickym scenarum, ze to za to snad ani nestoji..
Jinak nejlepsi ISP jsou podle me asi IOL a Cesky Bezdrat.. Cesky Bezdrat mam, nemuzu si stezovat, chodi to hodne slusne, stabilne a bez vykyvu, ale cena tomu odpovida.. zase poustej agregaci az po 15GB. Ne ze bych to nekdy stihl nasosat
cituji : Pro uživatele služby Eri-ADSL50 256/128 a 512/128, který průběžně přenese v měsíci 15 GB dat a více, bude automaticky od 8:00 do 18:00 snížena rychlost na 128/128 kbps s agregací 1:31. Jak rikam, jeste jsem nebyl donucen to vyzkouset
Jinak nejlepsi ISP jsou podle me asi IOL a Cesky Bezdrat.. Cesky Bezdrat mam, nemuzu si stezovat, chodi to hodne slusne, stabilne a bez vykyvu, ale cena tomu odpovida.. zase poustej agregaci az po 15GB. Ne ze bych to nekdy stihl nasosat
cituji : Pro uživatele služby Eri-ADSL50 256/128 a 512/128, který průběžně přenese v měsíci 15 GB dat a více, bude automaticky od 8:00 do 18:00 snížena rychlost na 128/128 kbps s agregací 1:31. Jak rikam, jeste jsem nebyl donucen to vyzkouset
show must go on..
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Díky za info, ale to už je na mě trochu moc finančně. Mě ten 1GB stačí a když přetáhnu, tak do 3G zaplatím jen 199Kč navíc. Já nepotřebuju stahovat žádný filmy a jiné, to se dá sehnat i jinak.shadow píše:2 Bathory - kdyztak bych sel spis do te 3GB..preci jen je to vetsi jistota a rozdil pritom jen 130korun.... pak bych se taky zajimal o fair user policy a agregaci..znas to: nejlevnejsi sluzby jsou taky nejmene kvalitni..kdyztak se podivej do diskusi na www.dsl.cz. Hodno zalezi, na jakym budes agregacnim bode..kolik na nem bude dalsich uzivatelu..nejhorsi je, kdyz ISP nema limitovany pocet uzivatelu na 1 agregacni bod, to pak muze dojit primo ke katastrofickym scenarum, ze to za to snad ani nestoji..
Jinak, tohle mi včera poslali na mo je dotazy od Volný.CZ:
Vazeny pane,
k vasemu prvnimu odstavci. Beze zmneny rozhrani u ISDN2 nam Cesky Telecom (CTc) objednavku neakceptuje a musi se zmenit at jste u jakeho koli providera.
Ohledne odkupu, je to taktez podminka CTc.
Pri koupi samoinst. balicku se stavate jeho majitelem a budete pouze platit pausalni mesicni poplatek.
S pozdravem
Napsal jsem jim znova a zatím se neozvali.
//Edit: Aha, tak jsem to asi jenom špatně pochopil:

Jelikož nejsem účastník služeb euroISDN, tak nic takového nemusím.
Bathory