Problém s COMBO SONY CRX 320A - vyřešeno
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- trym
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Problém s COMBO SONY CRX 320A - vyřešeno
zdravím. mám problém s výše uvedenou vypalovačkou. z nějakého, mně zatím neznámého důvodu, přestala pálit vyšší rychlostí než 16x, nemám zapnutou funkci turbo, takže maximální rychlost čtení i zápisu je 40x. mechanika normálně čte i zapisuje na všechna média včetně CD-RW, takže tu problém asi nebude. při vyšších zapisovacích rychlostech během vytváření úvodní stopy se jakoby zacyklí a pálení nepokračuje. zkoušel jsem i simulaci vypalování , která proběhla v pořádku, ostré pálení však už ne. následuje restart počítače, protože sofwarové ukončení v Neru nefunguje. Diganostické nástroje Nera 6 nezjistí žádný problém, udávají rychlost vypalování, tak jak má správně být. stejně tak nehlásí žádný konflikt hardwarový profil ve windows. na stránkách sony jsem se dočetl, že problém je možno řešit přechodem na jednu ze starších záloh systému, což jsem provedl a vypalovačka fungovala opět normálně. při změně na o něco málo pozdější zálohu opět nefungovala. takže i tak by mně zajímalo, jestli mi někdo může poradit, případně s tím má zkušenost. snad to vypadá, že problém bude spíš softwarový. mohla by důvodem být i zahlcenost systému v poslední době poměrně častými instalacemi/odinstalacemi soft., případně konflikt různých ovladačů a kodeku zvuku a videa, prográmků pro konverzi a zprac. hudby, které ale umí také pálit? jinak je asi necelé tři měsice stará, takže pořád v záruce. díky.
moje konfigurace: AMD Athlon XP 2000, RAM256 MB DDR333 original PC2700, HDDWD 80GB (7200ot, ATA100, 2MB), CD-ROMcombo Sony 52x32x52x16x, caseAmity 60-RJA 250 WP4, boardMB micro ATX VIA KM266CPU coolerHawkStream II (3700ot)
soft.: windows xp professional, nero 6
moje konfigurace: AMD Athlon XP 2000, RAM256 MB DDR333 original PC2700, HDDWD 80GB (7200ot, ATA100, 2MB), CD-ROMcombo Sony 52x32x52x16x, caseAmity 60-RJA 250 WP4, boardMB micro ATX VIA KM266CPU coolerHawkStream II (3700ot)
soft.: windows xp professional, nero 6
- alisgod
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- trym
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- alisgod
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkus přeinstalovat Nero, protože používá své vlastní aspi, třeba je v něm nějaká chybka. Pro jistotu přeinstaluj i normální aspi. 
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- trym
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To klidně udělej, jednou za čas je to potřebatrym píše:asi provedu kompletní čistku a přeinstaluju celý systém.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- trym
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
tak sem přeinstaloval windows, a stále to není v pořádku, resp. jednou vypaluje správně, pak zase ne, taky se mi zdá, že příliš dlouho vytváří stopu a dlouho trvá načítání do zásobníku, což tak dříve nebylo. čili víceméně stejný stav, jako předtím. navíc to v ní i divně pískalo. ve službe pro výpis událostí v aplikacích a systému mi to hlásí chyby na ATAPI a cdrom - konkrétně: zařízení /device/cdrom0 má chybný blok, případně špatné stránkování, a také "byla rozpoznána chyba na zařízení cdrom". takže začínám mít pocit, jestli nebude vadná ta mechanika...
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ze Správce zařízení tyhle chybný zařízení odeber a nainstaluj po restartu znovu. Seš si 100% jistej, že ty ASPI tam máš?
http://www.afterdawn.com/software/cdr_s ... rcaspi.cfm
Jo a OS jsi přeinstaloval, nebo reinstaloval?
http://www.afterdawn.com/software/cdr_s ... rcaspi.cfm
Jo a OS jsi přeinstaloval, nebo reinstaloval?
Bathory
- trym
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
ASPI tam mám, zkusím ještě force ASPI a odebrání/přidání mechaniky.
jak jsi to myslel přeinstaloval-reinstaloval OS? dal sem ho úplně znovu, ne tu možnost pouze opravit a zachovat stávající nastavení.
předpokládám, že uvolněné kabely asi nebudou, to by to nebralo vůbec. nemohlo by to být třeba ve vadném řadiči?
kromě toho - v hardwarovém profilu to žádné chyby ani konflikty nehlásí, čili klasické hlášení - toto zařízení pracuje správně.
//Bathory: edited. Lidi, používejte prosím tlačítko edit, když minutu po odeslání postu vás napadne další úžasná věta. Dík.
jak jsi to myslel přeinstaloval-reinstaloval OS? dal sem ho úplně znovu, ne tu možnost pouze opravit a zachovat stávající nastavení.
předpokládám, že uvolněné kabely asi nebudou, to by to nebralo vůbec. nemohlo by to být třeba ve vadném řadiči?
kromě toho - v hardwarovém profilu to žádné chyby ani konflikty nehlásí, čili klasické hlášení - toto zařízení pracuje správně.
//Bathory: edited. Lidi, používejte prosím tlačítko edit, když minutu po odeslání postu vás napadne další úžasná věta. Dík.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jde o to, že XP dost často tyhle ASPI nevezmou, jakoby to proběhne, ale nic se nestane: http://download.com.com/3000-2098-10219041.htmltrym píše:ASPI tam mám, zkusím ještě force ASPI a odebrání/přidání mechaniky.
Proto jsem ti v předešlém postu dal link na ty Force Aspi. S těma XP nemají problém.
Přesně tak, jaks to napsal.trym píše:jak jsi to myslel přeinstaloval-reinstaloval OS? dal sem ho úplně znovu, ne tu možnost pouze opravit a zachovat stávající nastavení.
Ano, popletl jsem výpis událostí, se správcem zařízení, sorry.trym píše:předpokládám, že uvolněné kabely asi nebudou, to by to nebralo vůbec. nemohlo by to být třeba ve vadném řadiči?
Bathory
- trym
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
standardní ASPI i force APSI úspěšně nainstalováno, ale žádná změna. diagnostická utilitka Nera hlásí, že obě ASPI pracují správně. asi se obrátím na dodavatele, poněvadž nevím, jestli by mohl vzniknout příp. softwarový konflikt po cca 2-3 měsících bezvadného provozu. navíc po přeinst. win a pálení ve čistém systému bez nainstalovaných programů kromě nera. každopádně díky za rady