Problem s hp LaserJet 1015 - netiskne z DOSu
- tsawo
- Nováček

-
Problem s hp LaserJet 1015 - netiskne z DOSu
Mam problem s touhle laserovkou. I kdyz by podle uziv. podpory nemela mit problem s tiskem z DOSu, po odeslani souboru na tiskarnu z prikazovho radku ho nevytiskne ackoliv diodka sviti a status tiskarny podle Toolboxu je Tisk souboru. TO vse na lokalnim pocitaci ke kteremu je tiskarna pripojena.
Instalace probehla korektne, nikde se nevyskytl zadny problem. Z Windu tiskne briskne a bez problemu. Jen ten dos. Kupoval jsem ji z 50% prave kvuli dosu, protoze nektere programz ve firme mame jeste dosove a prechod na win verze z ruznych duvodu neplanujeme.
Setkal se nekdo s podobnym problemem?
Diky
Instalace probehla korektne, nikde se nevyskytl zadny problem. Z Windu tiskne briskne a bez problemu. Jen ten dos. Kupoval jsem ji z 50% prave kvuli dosu, protoze nektere programz ve firme mame jeste dosove a prechod na win verze z ruznych duvodu neplanujeme.
Setkal se nekdo s podobnym problemem?
Diky
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tady záleží na podpoře ze strany aplikace, ta tiskárna má určitě PCL5 a ten by měly podporovat ty staré DOSové aplikace, což většinout nebývá problém, stačí vybrat "tu správnou" tiskárnu ze seznamu podporovaných, často tam bývá něco jako HP LasetJet
Ještě mě napadá, že ta tiskárna by taky měla být připojena paralelním portem (LPT1) a tento port nastaven v příslušné DOSové aplikaci, na USB to asi nerozchodíš.
Ještě mě napadá, že ta tiskárna by taky měla být připojena paralelním portem (LPT1) a tento port nastaven v příslušné DOSové aplikaci, na USB to asi nerozchodíš.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- tsawo
- Nováček

-
Je pripojena k Lpt1.
Netiskne z aplikace pres zadnou tiskarnu ze seznamu podporovanych.
Ona totiz netiskne ani z win Dos prikazovyho radku, i kdyz podle podpory by s tim nemel byt problem.
Instalace ovladacu probehla korektne, bez sebemensiho zadrhelu. Spolu s win ovladaci by se mely automaticky nainstalit i dos ovladace.
Netiskne z aplikace pres zadnou tiskarnu ze seznamu podporovanych.
Ona totiz netiskne ani z win Dos prikazovyho radku, i kdyz podle podpory by s tim nemel byt problem.
Instalace ovladacu probehla korektne, bez sebemensiho zadrhelu. Spolu s win ovladaci by se mely automaticky nainstalit i dos ovladace.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- tsawo
- Nováček

-
- Snakeeyes
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mám túto istú tlačiareň v práci a fakt je že nebola tlač z DOS korektná. Problém bol v ovládačoch (ma neprekvapuje).tsawo píše:Kdepak, nikde pri instalaci se to na podporu dosu nepta. Na technicke podpore mi rekli, ze by se mela nainstalovat automaticky s win ovladaci. Bud je vada v uzivatelianebo se jedna o vadnej kousek.
Tak som sa pohrabal na internete a niekde vyhrabal také čo fungujú.
Ďalšia vec je, že ak chceš tlačiť z PC v sieti z DOSU nezabudni si NAMAPOVAŤ PORT !!!!!!!! bez toho ti to samozrejme nepôjde.
IBM T61 - T7200, 4096 MB, ATI X1400, 320GB, 15,4" 1680x1050