Ako na "OBMEDZOVAČ RÝCHLOSTI" ?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ANDYMAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ako na "OBMEDZOVAČ RÝCHLOSTI" ?

Příspěvek od ANDYMAN »

Hľadám riešenie nasledujúceho problému... mám pripojenie k i-netu prostredníctvom siete LAN (zhruba 50 PC) ,pripojenie je riešené tak, aby prvé pakety boli prenášané veľmi rýchlo (cca 500 kb/s) avšak pri pokuse niečo stiahnuť rýchlosť rapídne klesá (v priebehu niekoľkých sekúnd na cca 5 kb/s) preto hľadám nejaký napr. download manager,... ktorý dokáže obísť toto "obmedzenie".Malo by to byť niečo na princípe delenia súborov na menšie časti (odhad 200 kb), pričom pre každú časť sa obnoví spojenie pre dosiahnutie vyššej rýchlosti. Za akúkoľvek radu vopred ďakujem... :D
Intel i5 2550K @4,8 Water Cooling Kingston HyperX 8GB DDR3 ASUS Sabertooth P67 ASUS GTX680 DirectCU II Top Samsung 27" SyncMaster 275T SANYO 3LCD projector Samsung SSD 256GB WD 2TB+1TB+640GB+... Creative X-Fi Fatality PlatinumLogitech Z5450 THX via optical Creative GigaWorks T40 + subwoofer RAZER MAMBA 2012 + DeathAdder Everglide Titan Monster Mat Logitech WAVE keyboard Corsair 650W CoolerMaster Stacker 830
WATER COOLING : CPU EK - Supreme LTX CSQ Alphacool Eheim AGB Station 12V 2x Alphacool NexXxoS PRO I rev2 1x Maxxxpert 120mm Alphacool hose 10/8mm Reservoir 280mm acryl UV Liquid
------------------------------------------------
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

flashget?
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Zkus se kouknou sem, vetsina tech programu umi naraz stahovat po vice vlaknech. Namatkou treba Mass Downloader, FlashGet, Download Accelerator Plus, GetRight...
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Mě by docela zajímalo, jak mají tohle omezení co popisuješ fyzicky udělaný, nenapadá mě, jak bych toho dokázal docílit.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
ANDYMAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ANDYMAN »

pavel.minarik píše:Mě by docela zajímalo, jak mají tohle omezení co popisuješ fyzicky udělaný, nenapadá mě, jak bych toho dokázal docílit.
presne to neviem ani ja, ale tá sieť "patrí" bývalému spolužiakovi takže sa ho môžem spítať na technické podrobnosti. Určite dám vedieť 8-) !
Intel i5 2550K @4,8 Water Cooling Kingston HyperX 8GB DDR3 ASUS Sabertooth P67 ASUS GTX680 DirectCU II Top Samsung 27" SyncMaster 275T SANYO 3LCD projector Samsung SSD 256GB WD 2TB+1TB+640GB+... Creative X-Fi Fatality PlatinumLogitech Z5450 THX via optical Creative GigaWorks T40 + subwoofer RAZER MAMBA 2012 + DeathAdder Everglide Titan Monster Mat Logitech WAVE keyboard Corsair 650W CoolerMaster Stacker 830
WATER COOLING : CPU EK - Supreme LTX CSQ Alphacool Eheim AGB Station 12V 2x Alphacool NexXxoS PRO I rev2 1x Maxxxpert 120mm Alphacool hose 10/8mm Reservoir 280mm acryl UV Liquid
------------------------------------------------
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

pavel.minarik píše:Mě by docela zajímalo, jak mají tohle omezení co popisuješ fyzicky udělaný, nenapadá mě, jak bych toho dokázal docílit.
iptables pro klasifikaci a oznackovani provozu (oznackovat prvnich N paketu navazaneho spojeni neni problem)
a tc pro shaping na zaklade oznackovani paketu

Teoreticky. Mozna. Nikdy jsem nezkousel :oops:
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

miho píše:iptables pro klasifikaci a oznackovani provozu (oznackovat prvnich N paketu navazaneho spojeni neni problem)
a tc pro shaping na zaklade oznackovani paketu

Teoreticky. Mozna. Nikdy jsem nezkousel :oops:
tedy nějaký hodně speciální routovací SW, počítám tak akorát na linuxu podobné řešení existuje, v podstatě tak jak jsi to popsal bych si to taky dokázal představit, ale skutečně jen mlhavě
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“