prostě nevim

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Honza k
Nováček
Nováček

prostě nevim

Příspěvek od Honza k »

KOUPIL JSEM NOVOU DESKU ABIT KV7 A HDD WD 800 JD (80GB SATA) A UŽ PO TÝDNU MI SPADLI WIN XP PROFESIONAL (FAT32) SFORMÁTOVAL JSEM HDD A DAL NTFS A STEJNĚ MI VYDRŽÍ WIN XP TÝDEN A HDD MUSIM SFORMÁTOVAT PROTOŽE HO INSTALACE NENAJDE NEVIM JSETLI JE TO HDD NEBO DESKOU NEBO PROCESOREM

MÁM 1,6 DURON, ABIT KV7, 512 DDR400,GF 2 MX400,SOUND BLASTER LIVE 5,1,VIA RAID HDD WD 80GB SATA, CDROM SAMSUNG 52X,
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Změň si název tématu...Prostě nevim nikomu nic neřekne.

citace:STEJNĚ MI VYDRŽÍ WIN XP TÝDEN A HDD MUSIM SFORMÁTOVAT PROTOŽE HO INSTALACE NENAJDE

Takže ti začne WIN XP blbnout a při pokusu o přeinstalování ti to nenajde disk a proto ho formátuješ?

Jestli jsem teda tu tvou větu správně rozluštil.

No k instalaci S-ATA disků je potřeba disketa s drivery(pokud je S-ATA pod raidem)

//Edit

Takže ta deska má S-ATA raid.

Pokud ti XP vydrží nainstalované jen týden..těch příčin může být více.
Projeď paměť memtestem, projeď disk nějakou diagnostikou.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Chroust
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroust »

Udej vice informavci,to ze wokna spadnou je giganticky obecny popis,pac jak vsici vime wokna padaj a padaj,at jsou to treba i XP. Ja osobne bych se podival na zoubek HDD,pac kdyz chvili vydrzej,tak je to nejaky divny. Nebo me este napada popremyslej esli to treba neni nejakym softem,nebo driverama,kery tam naladujes a pak bum!!Duvodu muze byt hafo! :wink:
Sony VAIO VPCS11X9E
Roxem
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxem »

Kamosovi se stavalo neco podobnyho s 80 GB SATA od Seagatu (na desce Epox a procakaku AMD), instalace mu taky nenasla disk. Vetsinou stacilo aby ten disk prines ke mne a ja ho sformatoval. Ale ani po tom se mu neobjevoval v instalaci. Bude to tim, ze asi tvoje deska v biosu moc SATA drivery, ktery se nactou az po startu windows, na tohle by melo mozna pomoct updatnuti BIOSU... Myslim ze v disku zadna chyba nebude, a to ze ti windows po tejdnu spadnou taky nebude s nejvetsi pravdepodobnosti diskem... Chyba muze bejt v desce ktera nepodporuje SATA a navic je nestabilni, ale to taky neni jisty...

btw: vypni si Caps Lock 8-)
Intel CELERON 2@2,6 Ghz, vodník (čerpadlo NOVA (800 l/h), Chladící tělísko, hadičky a spona na procesor AQ Cool) Radiátor - Topení z AUDI :) | ASUS P4P800 | Radeon 9600 XT VIVO | 512 DDR 333 | 120 GB SATA Westen Digital + 60 GB Seagate Barracuda | NEC NR-9300 OEM | Teac DV-516E OEM - DVD-ROM |Sweex Xenon TC stříbrný | Sunbeam katoda - Blue 30cm | Windows XP Pro | Primecooler SuperSilent | ARCTIC COOLING Arctic Fan Pro 2L | Arctic Cooling Fan PRO TC
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Roxem píše:.... Bude to tim, ze asi tvoje deska v biosu moc SATA drivery, ktery se nactou az po startu windows, na tohle by melo mozna pomoct updatnuti BIOSU... Myslim ze v disku zadna chyba nebude, a to ze ti windows po tejdnu spadnou taky nebude s nejvetsi pravdepodobnosti diskem... Chyba muze bejt v desce ktera nepodporuje SATA a navic je nestabilni, ale to taky neni jisty...

btw: vypni si Caps Lock 8-)
Trochu z cesty ne?
Jeho deska S-ATA má(podporuje), a disk je S-ATA. Jak jinak by ho připojil?

Driver k Raidu je potřeba kvůli instalaci windows a ne kvůli tomu, aby jej bios nebo dos našel. Protože instalace WIN XP neobsahuje drivery pro raid a proto musíš použít tu disketu.

Disk se normálně nakonfiguruje v raid biosu(pokud je deska s S-ATA raidem)

A pak už ho normálně vidíš např. v PQ magic pod dosem.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Roxem píše:Myslim ze v disku zadna chyba nebude, a to ze ti windows po tejdnu spadnou taky nebude s nejvetsi pravdepodobnosti diskem...
Já zas tipuju HDD :wink: Zkoušel's Seatools?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

o ničem... -> smetiště...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“