Nastavení Biosu

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Aderon
Začátečník
Začátečník

Nastavení Biosu

Příspěvek od Aderon »

Mám jednu skromnou otázku může hraní her ovlivňovat nastavení v BIOSu - Apeture Size AGP na 64 MB, když mám operační paměť pouze 128 MB.Díky :)
Zákl. deska ASUS M2N-E ultra 570,zdroj 400W,RAM GEIL 2GB/677Mhz CL3,ATI Radeon 1950 GT 256MB RAM, disk Samsung 160GB,case ASUS
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Zmena vykonu pri tomto mastaveny je naozaj minimalna............

Tvojej zostave by sa uz ale patril poriadny upgrade.... !!!
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

mám taky jeden dotaz. K čemu slouží v nastavení biosu AGP Voltage? To jako zvednu voltáž AGP slotu a tím umožním grafice více sťávy pro taktování? Je to něco na způsob Vmodu nebo je to něco jiného?

Já mám možnost nastavit : AUTO, 1.5V , 1.6V, 1.7V a 1.8V

moc díky za odpovědi
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

bigbalu píše:mám taky jeden dotaz. K čemu slouží v nastavení biosu AGP Voltage? To jako zvednu voltáž AGP slotu a tím umožním grafice více sťávy pro taktování? Je to něco na způsob Vmodu nebo je to něco jiného?
Ja osobne nemam zo zmenou tejto hodnoti dobru skusenost....... sposobuje skor problemi ..... :( ...... na pretaktovanie grafiky nema takmer ziadny efekt ( karta ma vlastne obvody ktore zabezpecuju napajanie/stabilizaciu GPU a pamate...... )........
A najme tato hodnota nezvisi ani maximalni odber karty ktory je mozny zo slotu AGP ( asi preto sa cesta vydala na PCIexpress, a este aj cestou pridavnich napajacich konektorou na grafickych kartach... )............
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

random píše:
bigbalu píše:mám taky jeden dotaz. K čemu slouží v nastavení biosu AGP Voltage? To jako zvednu voltáž AGP slotu a tím umožním grafice více sťávy pro taktování? Je to něco na způsob Vmodu nebo je to něco jiného?
Ja osobne nemam zo zmenou tejto hodnoti dobru skusenost....... sposobuje skor problemi ..... :( ...... na pretaktovanie grafiky nema takmer ziadny efekt ( karta ma vlastne obvody ktore zabezpecuju napajanie/stabilizaciu GPU a pamate...... )........
A najme tato hodnota nezvisi ani maximalni odber karty ktory je mozny zo slotu AGP ( asi preto sa cesta vydala na PCIexpress, a este aj cestou pridavnich napajacich konektorou na grafickych kartach... )............
takže v podstatě to nemá cenu měnit a nechat to raději na default, jo?

No tak potom nevím, proč to tam dávájí, zbytečně to lidi plete.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

bigbalu píše: takže v podstatě to nemá cenu měnit a nechat to raději na default, jo?

No tak potom nevím, proč to tam dávájí, zbytečně to lidi plete.
Otestovat co ti prinesie zmena mozes...... :wink: ......., proste od toho necakaj ziadny zazrak..... V niektorych obmedzenych kombinaciach mozno tato hodnota prinesie nejaku zmenu..... ( niekde k lepsiemu, niekde k horsiemu..... )
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“