Názor na sestavu?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
petrdobromysl
Nováček
Nováček

Názor na sestavu?

Příspěvek od petrdobromysl »

Čau pařani,
vybírám si sestavu a potřebuji nějakou kritiku! Sestava by měla být zaměřená na hry,multimedia. S ohledem na cena/výkon/tichost. S cenou za komponenty 20000Kč

deska: Asus A7v880 – KT880 nebo Asus A7N8X-E Deluxe Wifi - nVidia nForce2
procesor: AMD AthlonXP 2500+
chladič: ARCTIC C2-type Silent (Copper Silent 2L rev2) socket A/370, modře svítící! s regulací otáček!
grafika: ? Ati Sapphire 9600XT
pamět: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz CL?
disk: Samsung SpinPoint P80 SATA 120
mechanika: LG 4521 53x32x32x16
case: Chieftec MX-modrá
zvukovka: Soundblaster Live 1024 – již mám z původního komplu.

Zajímalo by mě pár věcí ohledně sestavy?

1)jakou si pořídit desku? Vzít “starou“ Nvidii nebo “novou” via kt 880? Diky za radu?
2)jakou si pořídit grafickou? Tuhle nebo jinou? Popřípadě jakou s ohledem na cenu +- 5000 Kč
3)Bude lepší nová integrovaná zvukovka nebo starší Sb Live s podporou EAX?

díky za odpovědi a přeji příjemný den.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

imho dobry... jesli budes brat nForce, tak em raci ABit nebo Epox... ale i tak A7V880 neni zla a je dost levna... disk bych vzal raci hitachi a klidne PATA a mechaniku uz spis vypalku DVD (DL)... od LG stoji asi 3000
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ja by som doporucil Abit NF7 ( s ) ......, alebo uz spominany Asus s KT880 .......
Disk jednoznacne Hitachi, ale nie Sata verziu... ( vykon je rovnaky ..... )......
Grafiku kartu ... ja osobne by som mozno isiel do G FX5900XT ....... jej cena je dnes skoro simbolicka ( na slovensku sa da zohnat o 300Sk drahsie ako R9600XT..... ) a naviac ma 256b pamatovu zbernicu a 8 pipelines.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
petrdobromysl
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrdobromysl »

Zatím díky za typy. Jenom na doplnění. Vypalovacku tu mám již tak z minulého komplu. A disk potřebuji SATA-kvůli kabelům. U té grafiky 5900 xt je problém, že u nás je rozdíl v ceně kolem litru!
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

petrdobromysl píše:Zatím díky za typy. Jenom na doplnění. Vypalovacku tu mám již tak z minulého komplu. A disk potřebuji SATA-kvůli kabelům. U té grafiky 5900 xt je problém, že u nás je rozdíl v ceně kolem litru!
ad disk... existujií i kulate IDE kabely :)
ad grafika... co ji koupit pres net? :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

ICE píše:ale i tak A7V880 neni zla a je dost levna...
Levná je, ale A7V880 od Asusu bych osobně nebral (dvojfáze např., i když pokud je dobře udělaná... :roll: ). Taky by mě asi vadila ta AD1980 na bordu (zlatej Realtek :roll: ), pokud nechceš použít třeba Audigy. Bohužel zkušenosti s KT880 zatím jsou skoro nulový :( . A je fakt, že Asus na platformě AMD už není tím Asusem, co býval :x Spíš bych počkal na Abit nebo Epox, popř. vzít těď místo Asuse MSI-čko :wink: Nebo chvíli počkat na Semprona do sc.754, pokud bude za rozumný peníze a nějaký dobrý prkno s K8T800Pro nebo s NF3 250. :oops:

//edit Jája: přesunuto ze sekce ostatní HW
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“