Unknown Processor

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Unknown Processor

Příspěvek od funus »

V cem spociva to, ze mi deska hlasi Unknown CPU Type? Mam K7VTA3 a nove Durona 1600 Applebred...bude nejaky vykonostni pokles???
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Máš nastavený FSB na 133MHz??? Pokud ano a stejně to hlásí, tak rozhodně flashni nejnovější BIOS...
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

Jasne, ze mam:) A v CPU-Z mi to normalne ukaze Durona, jak ma:) B0 :twisted:

Ale bios mam maximalne 2 mesice starej...spis min... :evil:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Tys ten procík na tý desce rozchodil? Kámoš mi tvrdí že ho na ní zkoušel a nefungoval :(
ignorelist: kremrole a dezoláti
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

zombie píše:Tys ten procík na tý desce rozchodil? Kámoš mi tvrdí že ho na ní zkoušel a nefungoval :(
Právě proto mu to možná ukazuje Unknown CPU :oops:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ja mam podobny problem na MB ECS M811LU ( Unknown CPU )...... , ale na druhej strane to inak chodi vpohode...... a snad raz vydaju nejaky novsi BIOS........ :)
Patrice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Patrice »

pokud jsou frekvence i stabilita OK tak by mělo být všechno v poho ale mě osobně by to vadilo a něco bych s tým dělal
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

zombie píše:Tys ten procík na tý desce rozchodil? Kámoš mi tvrdí že ho na ní zkoušel a nefungoval :(
Ono dost zalezi na revizi ty desky...ja mam K7VTA3 rev.3.1 a ten tvuj kamos ma tipuju revizi 1.0...a taky asi na biosu...mam vcelku novej :twisted:

Jinac mi normalne beha a je divny, ze CPU-Z ho najde jako Duron Applebred se vsim vsudy, ale jinak se v systemu hlasi jako Unknown CPU Type...na druhou stranu jestli to neznamena vykonostni pokles, tak mi to je vcelku jedno :D
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

Ha...dokonce ani ne jako Applebred, ale Thoroughbred:))) Weird...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

funus píše:
Ono dost zalezi na revizi ty desky...ja mam K7VTA3 rev.3.1 a ten tvuj kamos ma tipuju revizi 1.0...a taky asi na biosu...mam vcelku novej :twisted:
Mám pocit že má taky trojkový PCB, ale to je fuk, nepustil mě k tomu takže možná kecám :lol:

2autor: neřešil bych to, hlavně že to funguje :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

mám stejnej "problém" na Biostar M7VIP.ale pochybuju že by to vůbec mělo ňákej dopad na výkon
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Proste jen Bios nedokaze to CPU identifikovat, ja mam taky unknown CPU
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

presne tak, akorat neumi identifikovat CPU ,takze mu neprirazuje zadny nazev, ale jestli funguje jak ma (na spravnem frekvenci i napeti) tak to neres
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Taky mám Unknown, což je v případě XP-M i pochopitelné. Update biosu ve většině případů 100% pomůže, ale v mém případě si tím tak jist nejsem.
---
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

To je škoda že u XP-Mobile to nerozpozná typ :nervous:
Ale hlavně když to běhá :roll:
Jsem zvědav co na to moje deska s novym Biosem.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

update biosu nepomůže.já sem flashnul ten nejnovější a stejně nic.nezdá se mi,že by to opravdu cokoli ovlivnilo.tak bios napíše místo ména procesoru Unknown,dyk se nic neděje.Hlavně že fachá :wink:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

random píše:Ja mam podobny problem na MB ECS M811LU ( Unknown CPU )...... , ale na druhej strane to inak chodi vpohode...... a snad raz vydaju nejaky novsi BIOS........ :)
Některý starý verze to psaly nebo rovnou Athlon XP :)
Ale u těch co jsem později měl v rukách tak to 1,8Durony ukazovalo normálně 8)
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Flegy píše:update biosu nepomůže.já sem flashnul ten nejnovější a stejně nic.nezdá se mi,že by to opravdu cokoli ovlivnilo.tak bios napíše místo ména procesoru Unknown,dyk se nic neděje.Hlavně že fachá :wink:
Nepomohlo? Asi neaktuální update biosu i když nejnovější. :-) Logicky co jiného má pomoct, že. Na výkon to vliv samozřejmě nemá, ale na automatické nastavení ano. Pokud víš co jak nastavit není problém.
---
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“