Pro ty co mysli ze jadra R 360 v Ati 9800 Pro jsou vadna?!

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Phate
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phate »

ach ta cestina.... :roll:
Chillout...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

prf.KuBA píše:
No jo, ale to "plus" tam bylo ze začátku - teď už tam není...a ze začátku tam byly "vadné" R360 (nyní už vyprodané v "plus" krabicích), kdežto teď už jsou asi jenom dobré - v krabicích bez "plus".
Mno nevim, za poslední měsíc co jsem je objednával vždycky přišly s nápisem plus, jednu má kamoš ale ještě ji nezkoušel přetaktovat má totiž P4 wilmate a jen 300W zdroj oem, takže u něho ty výsledky nebudou adekvátní.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Dusan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dusan »

Jája píše:
prf.KuBA píše:
No jo, ale to "plus" tam bylo ze začátku - teď už tam není...a ze začátku tam byly "vadné" R360 (nyní už vyprodané v "plus" krabicích), kdežto teď už jsou asi jenom dobré - v krabicích bez "plus".
Mno nevim, za poslední měsíc co jsem je objednával vždycky přišly s nápisem plus, jednu má kamoš ale ještě ji nezkoušel přetaktovat má totiž P4 wilmate a jen 300W zdroj oem, takže u něho ty výsledky nebudou adekvátní.
Jestli budes mit nejaky vysledky tech plusek dej vedet fakt je to zajimavy ze vyrabeji dve varianty prodejnich obalu a meli by mit stejny specifikace myslim ty karty.Jinak co se tyce jadra R360 montovanych do Pro verzi 9800,dle nazoru tech co si tuto kartu zakoupili,jich fakt je dost spatnych.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Jája píše:
prf.KuBA píše:
Hmm - tak to asi možná ještě bude mít smůlu. Musíte to otestovat i kdyby měl tu grafiku vzít k tobě (to snad není problém...). Schválně jestli to půjde takhle vysoko. Ale je vidět, že "plus" krabice ještě jsou!!
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

prf.KuBA píše:
Hmm - tak to asi možná ještě bude mít smůlu. Musíte to otestovat i kdyby měl tu grafiku vzít k tobě (to snad není problém...)
Tak to asi bude problém, není to totiž žádnej OC machr a v počítači se vrtá strašně nerad, jak to tam jednou namontoval tak už to nevytáhne, ale skusím se u něj dnes zastavit a trochu tu karu potrápit.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Takže je tady odemne malá oprava, to PLUS na kartách MSI nebylo na krabici ale přímo na kartě (trochu jsem to spletl - nevěděl jsem kde je to psaný ale že jsou označovaný plus jsem věděl na 100pro) a taky je to v tom malim manuálu.
Jinak u toho kamoše šla přetaktovat na 430/365 bez jakychkoli artefaktu, při gpu na 438 se již začinali objevovat chyby, a mem při 370 po pulhodinove zatěži 3dm03 už sem tam taky udělala nějakou tu tečku.
Dusan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dusan »

Jája píše:Takže je tady odemne malá oprava, to PLUS na kartách MSI nebylo na krabici ale přímo na kartě (trochu jsem to spletl - nevěděl jsem kde je to psaný ale že jsou označovaný plus jsem věděl na 100pro) a taky je to v tom malim manuálu.
Jinak u toho kamoše šla přetaktovat na 430/365 bez jakychkoli artefaktu, při gpu na 438 se již začinali objevovat chyby, a mem při 370 po pulhodinove zatěži 3dm03 už sem tam taky udělala nějakou tu tečku.
Tak to vypada ze je v poradku ponevadz dal je to vec pouze lepsiho chlazeni Vga Silencer a med.pasivy na pameti a pujde v poho na 450/750 ponevadz to jejich orig.chlazeni fakt nestoji za nic.Karta bude ok a jadro R360 taky.Dobry kup si myslim.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Jája píše:Takže je tady odemne malá oprava, to PLUS na kartách MSI nebylo na krabici ale přímo na kartě (trochu jsem to spletl - nevěděl jsem kde je to psaný ale že jsou označovaný plus jsem věděl na 100pro) a taky je to v tom malim manuálu.
A opět - "plus" nebylo na krabici...a taktovat jde v pohodě...
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
panHo
Nováček
Nováček

saphire 9800pro 256mb retail stoji kolem 9k :)

Příspěvek od panHo »

nevim jestli to tu padlo , ale tahle ma taky r360. stacilo prepsat bios z XT . zvedly se automaticky defaultni hodnoty taktu na 412 - 365mhz a pretaktovat jde az nekam k 439 387mhz . taky konecne vidim jakou to ma teplotu. samozrejme jsem musel vyhodit to puvodni chlazeni, je uplne naprd. no a na bartonu 2500@3200 asus a7v600 a 333ddr pameti v 3dmarku 03 6700 bodu , kdyz je pretaktovana. myslim pohoda i kdyz jde videt, ze to neuzivi ten procesor a taky propustnost tech pameti neni nic moc jenze mam 1gb a to teda nebudu kupovat nove )
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: saphire 9800pro 256mb retail stoji kolem 9k :)

Příspěvek od prf.KuBA »

panHo píše:nevim jestli to tu padlo , ale tahle ma taky r360. stacilo prepsat bios z XT . zvedly se automaticky defaultni hodnoty taktu na 412 - 365mhz a pretaktovat jde az nekam k 439 387mhz . taky konecne vidim jakou to ma teplotu. samozrejme jsem musel vyhodit to puvodni chlazeni, je uplne naprd. no a na bartonu 2500@3200 asus a7v600 a 333ddr pameti v 3dmarku 03 6700 bodu , kdyz je pretaktovana. myslim pohoda i kdyz jde videt, ze to neuzivi ten procesor a taky propustnost tech pameti neni nic moc jenze mam 1gb a to teda nebudu kupovat nove )
Co myslíš "tenhle má taky R360"?? Který? Lépe to popiš - je to zajímavé (ten výsledek z 3DMarku je dost vysoký :) )
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

prf.KuBA píše:
panHo píše:nevim jestli to tu padlo , ale tahle ma taky r360. stacilo prepsat bios z XT . zvedly se automaticky defaultni hodnoty taktu na 412 - 365mhz a pretaktovat jde az nekam k 439 387mhz . taky konecne vidim jakou to ma teplotu. samozrejme jsem musel vyhodit to puvodni chlazeni, je uplne naprd. no a na bartonu 2500@3200 asus a7v600 a 333ddr pameti v 3dmarku 03 6700 bodu , kdyz je pretaktovana. myslim pohoda i kdyz jde videt, ze to neuzivi ten procesor a taky propustnost tech pameti neni nic moc jenze mam 1gb a to teda nebudu kupovat nove )
Co myslíš "tenhle má taky R360"?? Který? Lépe to popiš - je to zajímavé (ten výsledek z 3DMarku je dost vysoký :) )
Myslí tím to co má v předmětu tj: "saphire 9800pro 256mb retail stoji kolem 9k :)"

Já bych řekl že připlácet 2300,- za 256MB jsou vyhozeny prachy do kanálu, rozdíl ve výkonu téměř nulovej.
panHo
Nováček
Nováček

Příspěvek od panHo »

Jája píše:Co myslíš "tenhle má taky R360"?? Který? Lépe to popiš - je to zajímavé (ten výsledek z 3DMarku je dost vysoký :)

Myslí tím to co má v předmětu tj: "saphire 9800pro 256mb retail stoji kolem 9k :)"

Já bych řekl že připlácet 2300,- za 256MB jsou vyhozeny prachy do kanálu, rozdíl ve výkonu téměř nulovej.
nejenom to . jsou tam pouzity ddr II pameti , ktere maji vetsi latence pokud to dobre chapu takze ta karta je o neco pomalejsi . jenze ja ji mam vicemene hlavne kvuli flight simulatoru 2004 abych ho mohl hrat na vysoke rozliseni s AA a maximalnim FPS . jsem tak trochu hardcore hrac tohodle simulatoru takze do toho investuju dost penez. mno a tam je problem ze textury se do 128mb uz proste nevesly a tim vznikalo trhani... tak proto 256mb a myslim , ze uz se budou hodit i ted do dooma 3 :)

---
jinak nevim co bych k tomu napsal . muzu najit anglicke overclockerske stranky podle kterych jsem to udelal. bylo tam jak bez rozdelavani chlazeni poznat prave kartu s cipem r360. zalezi to na druhu pameti na konektoru vga karty a podle polohy soucastek :) psycho . no potom jsem nasel ten spravny bios risknul to flashnul a winy uz potom nasly jenom novou kartu , ktera bezela standartne na vyssi frekvencich a taky se objevilo v nastaveni gr. karty teplota gpu . takze to klaplo . tech 6700 je pri pretaktovani grafiky , budu muset koupit nejaky jiny procesor ten barton tu grafiku asi neuzivi :/

jo a abych teda upresnil tu kartu. je to saphire atlantis radeon 9800pro 256mb retail :) je to v takove male krabicce stoji kolem deviti tisic. jinak predtim jsem mel msi 5900xt a v nizsich rozliseni prakticky neni rozdil . ale ve vyssich s AA uz jo :) jo a jinak jsem si vsiml , ze konkretne treba trainz railroad simulator 2004 ma daleko lepsi obraz. to nejsem zaden ati fanatik stridam to mel jsem radeon 8500,ti4200,5900xt a ted toho radeona :)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

panHo píše: nejenom to . jsou tam pouzity ddr II pameti , ktere maji vetsi latence pokud to dobre chapu takze ta karta je o neco pomalejsi . jenze ja ji mam vicemene hlavne kvuli flight simulatoru 2004 abych ho mohl hrat na vysoke rozliseni s AA a maximalnim FPS . jsem tak trochu hardcore hrac tohodle simulatoru takze do toho investuju dost penez. mno a tam je problem ze textury se do 128mb uz proste nevesly a tim vznikalo trhani... tak proto 256mb a myslim , ze uz se budou hodit i ted do dooma 3 :)
Tak to chápu, simulátory jsou hodně náročný na paměť obecně jak RAM tak na grafice.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

jj, tady pak nejde ani tak o rychlost pamětí a jejich latence jako o její velikost :wink:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“