Eurotel EXPRES aneb CDMA a vše kolem něj !

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Lemra píše:no a po hodině si to třeba koupíš, nebo taky ne... :)
A co kvalita a rychlost připojení, pořád stejně rychlé?
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Rychlost downstreamu je v tuhle chvíli kolem 550kbit/s, ping 130... mě to vyhovuje... :)
..
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Lemra píše:Rychlost downstreamu je v tuhle chvíli kolem 550kbit/s, ping 130... mě to vyhovuje... :)
hmm ani se nedivím :-D , taky bych to kousnul :roll:
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Sentenced píše:Potrebuju aby to šlapalo jak v praci, tak doma, takze musim objet par míst :-) Bez pokrytí doma nad barakem je mi to k ničemu
Jinak čekačka v budejcich je prej min. tejden, sakryš to tech modemu moc nemaj.
No stejně by Ti den měl stačit - potom je to o dost dražší (nevím přesně, ale už je to několik stovek, pokud si pamatuju - první den je za 90,-). Modemek má baterku a celkem inteligentní display, takže pokud jde jen o sílu signálu, nemusíš s sebou tahat NB. A co se týče čekací doby - možná to takhle dneska vypadá všude, ale nezkoušel jsi nějaký menší město se značkovou prodejnou ET v okolí?
..
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tady na jihu je nejbližší prodejna prave v CB :( No tech par dni to vydržim a pak si udelám "testovaci den" - kdyz to pojede v pohode, tak to risknu a pak tu muzem vsichni společne nadávat až nam za mesic zapnou nejakou super cenovou politiku 1500,- za 2GB dat :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Sentenced píše:...a pak tu muzem vsichni společne nadávat až nam za mesic zapnou nejakou super cenovou politiku 1500,- za 2GB dat :wink:
Hmmm 2 GB... tak to už jsem teda hodně přes... :)
..
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Lemra píše:
Sentenced píše:...a pak tu muzem vsichni společne nadávat až nam za mesic zapnou nejakou super cenovou politiku 1500,- za 2GB dat :wink:
Hmmm 2 GB... tak to už jsem teda hodně přes... :)
Je tam v podminkach aspon nejaky ujednani, ze v pripade zmeny tarifu te nechaj dobehnout takhle bez limitu ?? čert ví, co se zase objeví nekde za napad to zacit delit podle prenesenych dat. Ja uz nicemu moc neverim.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Už mě to konečně taky aktivovali :evil: :) I na tu "mikroanténku" v modemu rychlost podle DSL-ka 533kil. :roll: Večer otestuju i tu přídavnou anténu, jestli to půjde ještě nahoru. :?
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Upravil jsem název threadu, takhle to bude srozumitelnější.
Vše o CDMA bych směřoval jsem.
:wink:
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Je docela zajímavý sledovat různý CDMA diskuze na inetu a zejména rady a zkušenosti "zasvěcenců" o velikosti pingu, padání spojení... třeba tady - připojení nelze sdílet, protože ...driver modemu detekuje NET a odpojí modem...

http://www.okoun.cz/boards/gprs_od_et

Podotýkám, že je to naprostý nesmysl - vše chodí jak přes switch, tak přes síťové mosty... aspoň teda pod win v síti šesti počítačů... 8)
..
MaLer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaLer »

Lemra píše:Je docela zajímavý sledovat různý CDMA diskuze na inetu a zejména rady a zkušenosti "zasvěcenců" o velikosti pingu, padání spojení... třeba tady - připojení nelze sdílet, protože ...driver modemu detekuje NET a odpojí modem...

http://www.okoun.cz/boards/gprs_od_et

Podotýkám, že je to naprostý nesmysl - vše chodí jak přes switch, tak přes síťové mosty... aspoň teda pod win v síti šesti počítačů... 8)
Tak me velmi zajima jak mas tu sit udelanou, a to myslim naprosto vazne. ten "zasvecenec" z okouna sem ja, a dnesni odpoledne travim tim, ze komunikuju s Eurotelem (ne s infolinkou, ale s tim panem, co tu sit nechal postavit) o tom, jak to je s tim pripojenim. Politika ET je takova, ze to nesmis snad ani pripojit k lokalni siti. Sit CDMA jako takova detekuje pakety, ktere patri jinemu pocitaci a proste nefunguje. je rada lidi co ma s tim problem a pomuze jedine vytahnout kabel. Blbe je, ze to ma takhle fungovat, i kdyz mas jen k pocitaci pripojenou sitovou tiskarnu :(

Duvod je asi ve windows, pry zurive posilaji packety z LAN i na tu sitovku, i kdyz by nemely. Bohuzel CDMA jako takove jeste nemam, takze jsem odkazan na zdroje z netu. Vyjadril jsem domenku, ze pokud tam bude nejaka proxy, tak by to jit mohlo, zvlast pokud bude fungovat jako anonymizer, tedy nebude zobrazovat source ip tech paketu.

Takze pokud ti to chodi, je to jedine dobre (nejsi jediny), ale docela by me zajimalo jak to mas nakonfigurovane.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Vítám Tě na PCT. Topologie mojí sítě je naprosto běžná a ničím výjimečná:

Server - win XP Homeless, 2x síťová karta, modem na USB, běžný tel. připojení je nasdílený s tím, že vytáčet ostatní mohou, měnit ne, pro tohle připojení je zapnutý FW z XP. Jedna karta vede přes kříženej kabel 15m do PC v prodejně, druhá normálním UTP5 cca 60m na switch, ze kterého jsou napájeny ostatní 4PC - 1x WinME, 3x XP Prof...

Nepoužil jsem ten jejich SW - nemůže být chyba tam?
..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jde s tím dělat :) :)

Obrázek

nebo

Obrázek

:roll: :roll:
MaLer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaLer »

Lemra píše: Nepoužil jsem ten jejich SW - nemůže být chyba tam?
Hm. Tak z toho moudrej nejsem.

"Chyba" muze samozrejme byt v pouziti onoho software - overit by se to samozrejme dalo, nainstalovanim toho softu na nejake jine PC, pripadne - nemuzes to zkusit bez instalace pripojit na dvoulitry, pokud je tam mas? Bylo mi receno, ze prave u XP problem je a u dvoulitru nikoliv :). Pripadne zkus jen vypnout firewall...?

BTW, jaky modemovy skript pouzivas, kdyz nepouzis ten jejich softik?

Docela rad bych ziskal nejake konkretni informace, dneska budu psat nejaky clanecek pro Lupu a podrobnosti by se hodily, at mlzim co nejmene :)

Kazdopadne na ten ovladac jsem se ptal explicitne a bylo mi receno, ze to je fce site, nikoliv ovladace. No ono se to asi usadi (tedy bude jasne jak to funguje a jak ne), holt funguje to prvni den :)

Kazdopadne dik.
MaLer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Baterka

Příspěvek od MaLer »

BTW, jak to je s nabijenim baterky? nekde jsem cetl, ze modem nelze nabijet, pokud ses pripojen na net... tusite nekdo?
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

No z toho, co jsi napsal, zase nejsem moudrej já... :?

• Ovladač modemu - normálně nainstaluješ USB modem do systému
• Vytvoříš telefonický připojení sítě, nakonfiguruješ, nastavíš sdílení
• Zapnutej nebo vypnutej FW nemá vliv - ověřil jsem kvůli Tobě
• Modem nepotřebuje žádný zvláštní inicializační AT příkazy, žádný skript není potřeba
• Ovladač modemu je soft, který zprostředkuje komunikaci daného kusu HW s daným prostředím konkrétního OS - s "funkcemi sítě" nemá driver nic společného
• Ad Win2k - nemám nikde nainstalovaný, takže sorry - co Ti brání to vyzkoušet sám? Nechceš snad po mně, abych si na všechny stroje nainstaloval 2k, všechno nakonfiguroval, potom Ti sem napsal, že to chodí a zase se vrátil všude na XP...
• Kdyby sis to chtěl vyzkoušet in natura a měl cestu do HK, tak se stav na kafe
• Jinak teda newim, ale s těma info, který tady prezentuješ, bych si na článek pro Lupu (jestli tedy myslíš lupa.cz - považuji za velmi seriózní server) rozhodně netroufal... :(
..
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Re: Baterka

Příspěvek od Lemra »

MaLer píše:BTW, jak to je s nabijenim baterky? nekde jsem cetl, ze modem nelze nabijet, pokud ses pripojen na net... tusite nekdo?
Netuším, co myslíš tím někde, ale návod k použití modemu GPC-6420 CDMA EVDO (v češtině...), strana 22, bod 9.:

Při nabíjení baterie můžete navázat spojení, ale v průběhu aktivního spojení nemůžete zapnout nabíjení.
..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ten "soft" tam dělá trochu nepořádek, např. blbne wokenní FW, při "klasickým" připojení OK. :wink:
Taky se někomu hlásí na liště 28kB? :-D Ale chodí na 922kB.. :roll: Na VIA se hlásí "922k" a na NF3 250Gb "28k" :lol: :lol:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Baterka

Příspěvek od Sentenced »

Lemra píše:
MaLer píše:BTW, jak to je s nabijenim baterky? nekde jsem cetl, ze modem nelze nabijet, pokud ses pripojen na net... tusite nekdo?
Netuším, co myslíš tím někde, ale návod k použití modemu GPC-6420 CDMA EVDO (v češtině...), strana 22, bod 9.:

Při nabíjení baterie můžete navázat spojení, ale v průběhu aktivního spojení nemůžete zapnout nabíjení.
Muzes to trochu víc popsat - osobní zkušenost.

To jako musis kazdych 45 minut vypnout spojení, abys zapnul nabíjení ?? :)

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pokud je modem v režimu stahování, tak se nedobíjí, jede z trafa. Dobíjí se pouze tehdy, když je "vypnutej". :lol: Pro "K.B. nebo Š.D." :lol: upozornění - Musí být trafo od modemu v zásuvce. :wink: :-D Na baterky to jede snad cca 40min. - zatím netestováno u mně. :?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“