Zakladni deska a AMD XP 2200+
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zakladni deska a AMD XP 2200+
Chtel bych si k Vanocum koupit novou zakladni desku,procesor a RAMky.Uz mam vyhlidnuty CPU AMD XP 2200+,ale nevim jakou zakladni desku.Potreboval bych poradit nejakou zakladni desku s kterou bych mohl lehce pretaktovat procesor a hlavne s rozumnou cenou.Za kazdou radu predem dik.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Jestli to chces kupovat az k vanocum, tak to ted vubec nema smysl resit, protoze kdovi co bude za mesic natoz za 3. Jinak v dnesni dobe ti pro AMD doporucim bud desku s chipsetem VIA KT600 nebo nForce2. Konkretni typ nema cenu psat, protoze neni zadna deska, ktera by byla vyrazne lepsi nez ostatni. Jde spis o to, jestli si chces priplatit za osvedcenou znacku ci lepsi vybavu (RAID, LAN apod.) nebo se spokojis s nejakym zakladnim modelem. Ceny jsou v rozmezi cca 2500 - 4000k. Doporucuju vyhnout se uplne tem nejlevnejsim vyrobcum, radeji nebudu jmenovat, nekteri jsou na to citlivy.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dik moc.Je dobra tva zakladni deska?Ty desky co jsi mi napsal,jde s nima dobre pretaktovat procesor?Mam na mysli pretaktovavat z BIOSu nebo z Windows-pokud to jde?Ty desky co jsi mi napsal o tech uz sem uvazoval.Jinak mi bude stacit zakladka se kterou se da dobre pretaktovavat s LAN a mozna i s 5+1 zvukovkou-myslim integrovany.Jeste jednou dik za odpoved.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- mao
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Já mám ten samý procesor a se svojí sestavou (viz. podpis) jsem nyní naprosto spokojen. Ta deska přijde na cca 2,8k a má všechno co potřebuju (socket A, chip nForce2-400, 400 MHz FSB, audio 6k, 2xUATA/133, 3xDDR400DCH, 1xAGP (8x), 6xPCI, 6x USB 2.0, LAN 10/100, 2xCOM, 1xLPT, 2xPS/2, ATX), ale přetaktovávat jsem ještě nezkoušel (není zatím třeba), tak nevím, jak je na tom s OC možnostma, ale je to ASUS, tak to třeba nebude tak špatný...
CPU: Athlon 2200+, MB: ASUS A7N8X-X, RAM: 512MB DDR 400, GPU: Radeon 9500@9700, HDD: Seagate Barracuda 7200.7 80GB, Cooling: Arctic Copper Silent 2 TC, Case: Ropla KH3 350W
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Dovolim si jen upresnit, ze Asus A7N8X-X neumi dualchannel, pokud tim bylo mysleno to 3xDDR400DCH jak uvadis. Ne, ze by to byla nejaka velka nevyhoda, ale nekomu to vadit muze.mao píše:Já mám ten samý procesor a se svojí sestavou (viz. podpis) jsem nyní naprosto spokojen. Ta deska přijde na cca 2,8k a má všechno co potřebuju (socket A, chip nForce2-400, 400 MHz FSB, audio 6k, 2xUATA/133, 3xDDR400DCH, 1xAGP (8x), 6xPCI, 6x USB 2.0, LAN 10/100, 2xCOM, 1xLPT, 2xPS/2, ATX), ale přetaktovávat jsem ještě nezkoušel (není zatím třeba), tak nevím, jak je na tom s OC možnostma, ale je to ASUS, tak to třeba nebude tak špatný...
- mao
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ta specifikace je vytazena z ofic. ceniku www.petracomp.cz, navic v BIOSu mi to normalne vypisuje "Single channel mode" (mam zaplnen jen jeden bank). Bohuzel jsem zatim nemel moznost to vyzkouset... Nicmene, pokud mas pravdu, urcite si to tam s nima pujdu vyrikat. Na druhou stranu to podle mne zase takovy problem - i bez Dualu mi ta sestava se stejnou grafikou hodila asi o 10% vice v 3DMarku2003 nez sestava pouzita v pctuning testu Radeonu 9600Pro (P4 2,2GHz, FSB 533, ASUS P4P800 a RAM Kingstone zapojena do dualu - aspon takhle si to pamatuju, muze to byt i krapet jinak). Zase na druhou stranu, 3DMark2003 asi nelze brát jako bernou minci.Jiri Drak píše:Dovolim si jen upresnit, ze Asus A7N8X-X neumi dualchannel, pokud tim bylo mysleno to 3xDDR400DCH jak uvadis. Ne, ze by to byla nejaka velka nevyhoda, ale nekomu to vadit muze.mao píše:Já mám ten samý procesor a se svojí sestavou (viz. podpis) jsem nyní naprosto spokojen. Ta deska přijde na cca 2,8k a má všechno co potřebuju (socket A, chip nForce2-400, 400 MHz FSB, audio 6k, 2xUATA/133, 3xDDR400DCH, 1xAGP (8x), 6xPCI, 6x USB 2.0, LAN 10/100, 2xCOM, 1xLPT, 2xPS/2, ATX), ale přetaktovávat jsem ještě nezkoušel (není zatím třeba), tak nevím, jak je na tom s OC možnostma, ale je to ASUS, tak to třeba nebude tak špatný...
Edit: Není nic jednoduššího, než se mrknout po netu (nejlpépe na ofic. stránky ASUSu) - tak jsem zvědavej, jak mi to v petracompu vysvětlí.
Edit2: Tady je ten citovaný test. Dokonce to testovali na P4 2400! Upozorňuji, že já mám 2200+ TBread... Radší ten 3DMark ještě jednou projedu, tohle se mi fakt nezdá. Možná to bude tím, že mám jinou verzi Radeonu (Sapphire) nebo o verzi novější ovladače?
CPU: Athlon 2200+, MB: ASUS A7N8X-X, RAM: 512MB DDR 400, GPU: Radeon 9500@9700, HDD: Seagate Barracuda 7200.7 80GB, Cooling: Arctic Copper Silent 2 TC, Case: Ropla KH3 350W
- Houska
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2 ManchesterUnited: ... ať už zvolíš jakejkoliv čipset (taky doporučuju nForce2) ber ASUSácko desku - je to super kvalita, u nějakýho prodejce jsem četl že právě od ASUSu je nejmíň reklamací.
2 Mao (Ce Tung???): čoveče taky bych řekl že dual channel má, ale jak koukám na stránky asusu tak tam nic takovýho nevidim
.... a to by se určitě pochlubili ....
2 Mao (Ce Tung???): čoveče taky bych řekl že dual channel má, ale jak koukám na stránky asusu tak tam nic takovýho nevidim
---- DIE YOU SON-OF-A-BITCH ----
- orange_juice
- Začátečník

-
já tu desku mám a že neumí dual channel se mi moc nezdá páč zcela jasně je na krabici napsáno DUAL CHANNEL a koukal jsem na nějaký testy myslím na tomshardware nebo anandtech kde jí testovali a jeli na dualchannel.Podle toho testu jsem si tu desku vybiral.Jiri Drak píše:Dovolim si jen upresnit, ze Asus A7N8X-X neumi dualchannel, pokud tim bylo mysleno to 3xDDR400DCH jak uvadis. Ne, ze by to byla nejaka velka nevyhoda, ale nekomu to vadit muze.mao píše:Já mám ten samý procesor a se svojí sestavou (viz. podpis) jsem nyní naprosto spokojen. Ta deska přijde na cca 2,8k a má všechno co potřebuju (socket A, chip nForce2-400, 400 MHz FSB, audio 6k, 2xUATA/133, 3xDDR400DCH, 1xAGP (8x), 6xPCI, 6x USB 2.0, LAN 10/100, 2xCOM, 1xLPT, 2xPS/2, ATX), ale přetaktovávat jsem ještě nezkoušel (není zatím třeba), tak nevím, jak je na tom s OC možnostma, ale je to ASUS, tak to třeba nebude tak špatný...
Bohužel ale nevím jak poznám že mi to v dualu jede.
Mám dva moduly RAMKy v 1 a 3 banku
- orange_juice
- Začátečník

-
myslím že byste se měli kouknout sem
http://www.asus.com/products/mb/socketa ... erview.htm
ukázka:
With an array of advanced technology, the A7N8X provides a revolutionary audio/video experience. AGP Pro/8X provides cutting-edge graphics performance. In addition, Dual-Channel DDR400 significantly enhances overall system performance.
takže to je myslím jasný
ukázka:
With an array of advanced technology, the A7N8X provides a revolutionary audio/video experience. AGP Pro/8X provides cutting-edge graphics performance. In addition, Dual-Channel DDR400 significantly enhances overall system performance.
takže to je myslím jasný
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
jenze ono jde o tuhle desku... A7N8X-X
a ta DCH nema.
a ta DCH nema.
- Martinsix
- Začátečník

- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Je to presne tak jak pises. V soucasne dobe nVidia dodava 2 varianty chipsetu nForce2. A to nForce2 Ultra 400 a o par $ levnejsi nForce2 400 (např. jiz zminovany ASUS A7N8X-X) s jednokanalovym pametovym radicem.Martinsix píše:Já jsem někde čet že a7n8x-X maji chipset Nforce2 400. Normální A7n8x (deluxe) od revize 2.0 má Nforce2 400 Ultra. A právě to ultra znamená DCH (a možná ještě něco jinýho). Ale třeba to není pravda. Si už moc nepamatuju
.
- orange_juice
- Začátečník

-