ktery z techto fotacku?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

lada
Začátečník
Začátečník

ktery z techto fotacku?

Příspěvek od lada »

prosim o radu chci koupit digital a premyslim nad temito kousky muzete mi nejaky doporucit? diky.

Olympus C-760
Olympus C-725
Canon Power Shot A75
Minolta DiMAGE Z2
Nikon Coolpix 4300
poripade jaky jiny bych mel koupit?
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Canon EOS300D. Ale vazne, kdyz nereknes, kolik do toho chces dat, tezko ti kdo poradi. Sam si uz davas celkem slusny cenovy rozskok. Jestli to chces do 15000, tak asi Canon S1IS (ted se na oehling.cz da sehnat za 14990, coz odpovida celkem nemeckym cenam), pripadne Olympus C-765.
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Z toho výběru jsou dobrý skoro všechny, jen se poměrně dost liší. Pokud potřebuješ UZ objektiv, tak bych koupil Z2, pokud ti stačí 3-4x tak bude nejlepší volba Nikon.
vss Vodnik DrC+ (kp)
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

mam na to max tech 15 000,ale rad bych neco tak kolem 12 000 chtel jsem t optickej 10 krat.ale podminka to neni asi tak pokud nic takoveho kvalitniho za tyto prachy nesezenu tak se spokojim s 3 krat optickym .
Matius
Nováček
Nováček

Příspěvek od Matius »

Z tých čo píšeš ti môžem odporučiť Canon A75. Sám ho vlastím a som nadmieru spokojný. Samozrejme, že som pred jeho kúpou prečítal dosť recenzií, na základe ktorých som si ho vybral.
DFI LP Ultra, Amd Venice 3200+ (2400 MHz), HDD Hitachi 250 GB, GeForce 7800 GTX, Enermax 480W
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Pokud chces Olympus, tak C-765, je lepsi, nez stare (C-760 apod). Jinak ti muzu doporucit Canon S1 IS (mam ho). O Minoltach ti nereknu nic. U Z1 si lidi stezovali na mechanicke provedeni objektivu. Nikon by nemela byt spatna volba, bracha ma Nikon 3100 a je spokojen.
Velice se mi jeste libila Kyocera M410, ale tam je zmrsena (moc velka) komprese. Na snimcich je to poznat (mozna to resi novy firmware). Jinak je to velice rychly fotak s vybornym hledackem (300000 bodu...) a dobrymi parametry. U nas ho ale jen tak nekdo tusim neprodava.
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

koukal jsem na to a opravdu chci zoom 10krat sice vic jak 5kart v ruce neudrzim ale je to bomba.mam ale jen na Olympus C-725 o ktery je dost pomalej nebo max C-760 poradte prosim jine fotacky s 5kart a < zoomem s kterymi mate dobre skusenosti neni problem jich najit na netu dost ale chci fotak bez hrubych vad napriklad Olympus C-725 az kdyz jsem ho mel v ruce tak tak jsem zjistil ze snim vyfotim tak akorat nepohybujici se prednet ta rychlost......hruza.dik za rady.
register
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od register »

zkus Panasonic DMC-FZ1 nebo DMC-FZ2, 2.1MP a 12x optickej zoom se stabilizatorem, stoji okolo 12k
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

neni spatnej ale chybi me tak rucni nastaveni takovej automat s ultrazoomem ty ho mas?jak se ti jevi?
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Souhlasim, ze potrebujes rychle cocky na velky zoom. Canon S1 IS ma f2.8-3.1, coz jsou velmi dobre hodnoty, za ty penize a je to plny manual.
Ted jsem se dival na tu Kyoceru, tak je asi ponekud drazsi, trebaze ma stejne rychly objektiv (ma vic MP a nema stabilizator). Taky plny manual.

Nejrozumejsi levny ultrazoom bude zrejme Olympus C-765 nebo Minolta Z2. Ani jeden jsem nedrzel v ruce, tak nemuzu nic rict o kvalite. Do toho doporucovaneho Panasonicu bych asi nesel - 2.1 MP je malo (OK, je to stary fotak, ale to ho neomlouva, spis naopak).
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Z2 je tezky krap, ruce pryc...
register
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od register »

lada píše:ty ho mas?jak se ti jevi?
nemam ale koukam po nem, moc se mi libi moznosti zoomu, fotky ma pekny
tosuja píše:Do toho doporucovaneho Panasonicu bych asi nesel - 2.1 MP je malo (OK, je to stary fotak, ale to ho neomlouva, spis naopak).
typicka reakce, uvedom si ze MP nejsou vsechno, bez kvalitni optiky kvalitni fotku neudelas, prikladem Digimaty
ICE píše:Z2 je tezky krap, ruce pryc...
to me zajima rozepis to trochu
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

register píše:
lada píše:ty ho mas?jak se ti jevi?
nemam ale koukam po nem, moc se mi libi moznosti zoomu, fotky ma pekny
tosuja píše:Do toho doporucovaneho Panasonicu bych asi nesel - 2.1 MP je malo (OK, je to stary fotak, ale to ho neomlouva, spis naopak).
typicka reakce, uvedom si ze MP nejsou vsechno, bez kvalitni optiky kvalitni fotku neudelas, prikladem Digimaty
ICE píše:Z2 je tezky krap, ruce pryc...
to me zajima rozepis to trochu
no.. pokud vyjdu ze Z1, na ktere se kazilo kde co (ten vnitrni mechanismus obzvlaste) prictu levne a otresne zpracovani celeho digitalu, a pak juknu na Z2, tak bych ji proste nekoupil... tady je naka recenze, nazor necht si udela kazdy sam :) http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/z2.html

Panasonicy maji optiku od Leicy jestli se nepletu... takze mega cool :) mensi hezky foto bez problemu...

za ty love bych koukal bud po A80 nebo nakym Cecku... (765)...
S1IS je zajimava volba :)
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/s1is.html hodne zajimava :)

Nikony za tyhle pnize taky za moc nestoji...
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Z1 mám už skoro rok, nekazí se na ní naprosto nic, zpracování i funkcionalita zcela vyhovující, kvalita fotek na tuhle třídu bezvadná (předtím jsem měl A70, tohle je o moc lepší). Teď ho budu vyměňovat za DMC FZ-20, přeci jen mi u UZ objektivu trochu chybí stabilizátor
vss Vodnik DrC+ (kp)
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

A říct o Nikonu 4300, že za moc nestojí může jen totální lamka, sorry. Tenhle foťák je ve své třídě bezkonkurenční
vss Vodnik DrC+ (kp)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Vodnik píše:A říct o Nikonu 4300, že za moc nestojí může jen totální lamka, sorry. Tenhle foťák je ve své třídě bezkonkurenční
reagoval sem na nikon 3100
http://www.dpreview.com/reviews/nikoncp3100/page14.asp
Asahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asahi »

Opet bych v teto cenove kategorii doporucil zvazit Sony V-1. Vybornej fotak s velmi kvalitni optikou, dostatecnym rozlisenim, hned tak nezestarne... :) viz treba recenze na www.dpreview.com
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

tak jäk to vydím tak to bude asi olympus C-760 protoze jsem ho drzel v ruce a nezdál se spatnej ale už sem z čtení recenzí zblblej hodte sem prosím posledni rady ve čtvrtek jdu nakupovat děkuji.(případně kde dobře nakoupit,okolí brna)
Steel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steel »

Vite nekco neco o tomto fotaku ? : Panasonic dmc-fz10eg-s , hledal sem recenzi a nic sem nenasel, myslim jako obrazky jak to foti a podobne.Tak nevim ale peknej :)
CPU AMD Athlon XP 2500+@3200+ (200x11),Chladic Arctic Cooling Silent 2L,VGA ATi Radeon 9500 (Original) 128bit 64MB 275/270@410/310 + "měděné pasivy od Thermaltake"+"Arctic Cooling VGA Silencer 1",RAM 768DDR (512+256) 400MHZ Kingmax 8-4-3-2,5,MB Gigabyte GA7N-400PRO2 -->nForce2Ultra400,Case Chieftec BA-01B-B-SL ,Zdroj ThermalTake PurePower W0038 410W ,HDD Seagete 40GB 2MB + 120GB 8MB -->7200Rpm,DVD-ROM Pioneer 12x,DVD-RW Pioneer DVR-108,Monitor AOC 19K+ 1600x1200 75Hz,Myš Logitech MX510,Podložka SteelPad 4D,OS Windows XP Professional Service Pack 2
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

abych prispel vodou do mlyna,...... ja doporucuju Canon A75, taky ho sam mam, a nad miru spokojeny, srovnaval jsem ho i s panasonicem za 14k, a panas. mel v 75% horsi kvalitu obrazu nez A75, panas zase mel ale vetsi opt zoom.... musis si to probrat jak chces .......
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“