Kazdou s mi problikava LEDka HDD,je to normalni???

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
castor
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Kazdou s mi problikava LEDka HDD,je to normalni???

Příspěvek od castor »

Zdravim vas, nedavno jsem trosku upgradoval kompa a vysledek je tento: ASUS A7V600 + Barton 2500@3200 + Radeon 9800Pro + 512DDR Kingmaxx + PATA Samsung 120GB 8MB cache. Mam Win XP Prof a problem je v tom ze LEDka ukazujici aktivitu disku mi prakticky neustale problikava,ne nejak brutalne, proste jen tak problikne a to i kdyz mam vypnute vsechny programy a bezi hole XP a ted nevim jestli je to normalni nebo nejaka chybka.Poradte mi PLS,uz sem z toho :?
ryjen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ryjen »

naprosto v poradku, az nebude problikavat, bude zle

no comment
MB ASUS A7V600, CPU AMD Athlon XP Barton 2500+@3200+ (12.5x200), GK GeForce4 MX440 GPU 250@302 MEM 333@405, HDD Seagate Bar. PATA 80 GB/7200/2MB + WD PATA 250 GB/7200/8MB + Seagate Bar. SATA 160 GB/7200/8MB, LCD 17" ACER AL718
ryjen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ryjen »

predpokladam ze jsi pripojeny
MB ASUS A7V600, CPU AMD Athlon XP Barton 2500+@3200+ (12.5x200), GK GeForce4 MX440 GPU 250@302 MEM 333@405, HDD Seagate Bar. PATA 80 GB/7200/2MB + WD PATA 250 GB/7200/8MB + Seagate Bar. SATA 160 GB/7200/8MB, LCD 17" ACER AL718
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

každých cca 7s uložení logu na NTFS (pokud teda máš ntfs) + windows hledají CDčko (funkce oznámení o vložení)...samozřejmě jen v případě, že mášna té kšandě s diskem něco ATAPI :oops:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Je to v pořádku, mně to poblikává taky...
MaWa píše:každých cca 7s uložení logu na NTFS (pokud teda máš ntfs) + windows hledají CDčko (funkce oznámení o vložení)...samozřejmě jen v případě, že mášna té kšandě s diskem něco ATAPI :oops:
Ukládání logu NTFS je jasný, ale nechápu jak souvisí vyhledávání CDčka s poblikáváním LEDky. Systém přece žádný CDčka nevyhledává; mechanika ohlásí vložení CDčka a teprve na to Wokna reagují...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Na VT8237 naprosto normální, klídek, vše OK. :D
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

TomV píše: Ukládání logu NTFS je jasný, ale nechápu jak souvisí vyhledávání CDčka s poblikáváním LEDky. Systém přece žádný CDčka nevyhledává; mechanika ohlásí vložení CDčka a teprve na to Wokna reagují...
máš správnou logiku, ovšem ne windowsí logiku 8-)

to nevyhledává přímo CDčko, ale je to funkce autorun...bohužel autorun je tam udělanej tak, že se neváže na zasunutí CDčka, ale na to, že si wokna sami na CDčko hrábnou po jeho zasunutí :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

MaWa píše: máš správnou logiku, ovšem ne windowsí logiku 8-)

to nevyhledává přímo CDčko, ale je to funkce autorun...bohužel autorun je tam udělanej tak, že se neváže na zasunutí CDčka, ale na to, že si wokna sami na CDčko hrábnou po jeho zasunutí :roll:
Kriste pane... :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
tUrbine
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Kazdou s mi problikava LEDka HDD,je to normalni???

Příspěvek od tUrbine »

castor píše:Zdravim vas, nedavno jsem trosku upgradoval kompa a vysledek je tento: ASUS A7V600 + Barton 2500@3200 + Radeon 9800Pro + 512DDR Kingmaxx + PATA Samsung 120GB 8MB cache. Mam Win XP Prof a problem je v tom ze LEDka ukazujici aktivitu disku mi prakticky neustale problikava,ne nejak brutalne, proste jen tak problikne a to i kdyz mam vypnute vsechny programy a bezi hole XP a ted nevim jestli je to normalni nebo nejaka chybka.Poradte mi PLS,uz sem z toho :?
jestli se ti pri tom bliknuti na tu chvilku nekousne mys,tak je to zrejme v pohode ...ja mel podobnej problem,ale s tim "kousnutim" ...odchazel radic na desce a disk se prehazoval do PIO
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
harkonnen69
Nováček
Nováček

Příspěvek od harkonnen69 »

Na mojej zostave mi to preblikáva takisto. Nič to nebrzdí, žiadny problém nie je, neseká ani nič podobné. Jednoducho bliká LEDka HDD.
Myslel som si, že to je tým, že partície boli urobené pri inštalácii systému (XP) iba za pár sekúnd a nie "klasicky" cez PartitionMagic.
Let the spice flow...
P4 2,4GHz, (TopOC@3,24GHz, HT dis), ASUS P4P800, Dual 512MB TwinMos 400MHz CL2,5, SATA Maxtor 80GB, TeacCD-W552E-reklam-nahradená 552G, SamsungDVD, Legend 6600GT, CRT 17"
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

prostě se smiř s tím, že systém jako XP už prac uje, ikdyž ty nepracuješ, pokud ti to pořád nesvítí, neni to nic nenormálního
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Dony píše:prostě se smiř s tím, že systém jako XP už prac uje, ikdyž ty nepracuješ, pokud ti to pořád nesvítí, neni to nic nenormálního
wono to normalne blika i u 98 :)
Guzii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hmm

Příspěvek od Guzii »

A nestačilo by odpojit LEDdiodu? Prostě vytáhnout ten gáblíz z MB a už by to neblikalo ... stejně o práci HD budeš vědět mírně zvýšeným hlukem

:lol: :razz: :P :stupid:
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

ICE píše:
Dony píše:prostě se smiř s tím, že systém jako XP už prac uje, ikdyž ty nepracuješ, pokud ti to pořád nesvítí, neni to nic nenormálního
wono to normalne blika i u 98 :)
Kdyz uz jsme u tech Win98 - lze se u nich nejak zbavit potreby zapisu cojavimceho na disk? Jako "router" mi slouzi doma stara sunka s P-120, bezi tam Win98 s WinRoute, vypinani disku nastaveno po 3 minutach - ale i tak si jednou za cas wokna ten disk roztoci a "chrochtnou".... :?

Za rady "na router patri linux" predem dekuji - tucnakum nerozumim a neminim to nevimjakou dobu studovat nez to rozchodim... :x

( byt nejaka dobra duse z C.B. co by linucha jako wifi router nakonfigurovala - nejlip s nejakou "floppy" distribuci, budu samozrejme vdecen :-D )

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
Guzii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

WinRoute

Příspěvek od Guzii »

WinRoute-to myslíš jako kerio?
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

Nejaka starsi verze Winroute lite - to jeste asi nebylo Kerio, je to malinkate, a ma minimalni pozadavky na HW - ale taky to krome NAT neumi absolutne nic... :oops: Na pripojeni 3 PC pres wifinu to ale bohate staci...

Mam nekde image diskety s funkcnim "wifi" linuchovym routrem - ale pac tucnakum nehovim nevim jak to upravit pro moji konfiguraci HW a site...

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
Guzii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

router

Příspěvek od Guzii »

No já jsem se tím docela dost zabýval a nakonec jsem se rozhodl, že instalnu mandrake a udělám plnohodnotný router na nich. Ty disketový veze jsou jen textový a jak jsi sám řekl, lina jsou pro mě španělská vesnice. Nikde jsem k nim nesehlan příkazy-k těm disketévým verzím.
xil-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xil- »

TomV píše:Je to v pořádku, mně to poblikává taky...
MaWa píše:každých cca 7s uložení logu na NTFS (pokud teda máš ntfs) + windows hledají CDčko (funkce oznámení o vložení)...samozřejmě jen v případě, že mášna té kšandě s diskem něco ATAPI :oops:
Ukládání logu NTFS je jasný, ale nechápu jak souvisí vyhledávání CDčka s poblikáváním LEDky. Systém přece žádný CDčka nevyhledává; mechanika ohlásí vložení CDčka a teprve na to Wokna reagují...
No většina z nás má na disku taky OS ( operční systém ) který jak každý ví slouží ke komunikaci s HW a SW takže proto ta LEDka ( disk KOMUNIKUJE s CD mechanikou ) proto si myslím že ta LEDka bliká, jiná možnost mě nenapadá
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“