Pokud ma nekdo zajem ,provedl jsem vycerpavajici test.Muzete se mrknout jak moc velkej je rozdil mezi temito dvema čipy co se tyče kvality zobrazovani.
http://www.kufi.wz.cz/index.html
Srovnani obrazove kvality 6800 Ultra vs GF3 Ti200
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- kufi
- Nováček

- miho
- Čestný člen

-
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

- J X P
- Středně pokročilý

No já si zase myslím, že rozdíl je celkem logický. Však je Nvidia tlačena konkurencí, tak si nemůže dovolit nic nevylepšovat. GF3 je přeci jen už poněkud obstarožní.
K tvým závěrům na webu prezentovaných. Hezky jsi si vyložil něco o čem já nic nevím. To jsi na to došel z tohohle srovnání ? Karty 6800 jsou nynější HighEnd a proto i horší výrobci ze začátku dodrží referenční parametry při výrobě karty. To jestli budou kvalitní i při masovém prodeji je už věc jiná. Žádná firma si nemůže dovolit být levná a kvalitní, to je cesta do pekla. Pokud bude investovat do kvalitní výroby bude muset zdražit, pokud nebude, kvalitu stabilní neudrží. Nelze soudit z testu jedné karty a navíc z nejvyšší třídy. To by si musel porovnat kvalitu zobrazování stejných karet různých výrobců. Pak už by to mělo větší význam.
K tvým závěrům na webu prezentovaných. Hezky jsi si vyložil něco o čem já nic nevím. To jsi na to došel z tohohle srovnání ? Karty 6800 jsou nynější HighEnd a proto i horší výrobci ze začátku dodrží referenční parametry při výrobě karty. To jestli budou kvalitní i při masovém prodeji je už věc jiná. Žádná firma si nemůže dovolit být levná a kvalitní, to je cesta do pekla. Pokud bude investovat do kvalitní výroby bude muset zdražit, pokud nebude, kvalitu stabilní neudrží. Nelze soudit z testu jedné karty a navíc z nejvyšší třídy. To by si musel porovnat kvalitu zobrazování stejných karet různých výrobců. Pak už by to mělo větší význam.
---
- kufi
- Nováček

Pracuje se na zapujceni FX5900 od ASUSu ,takze porovnani s jinym vyrobcem patrne budeJ X P píše:No já si zase myslím, že rozdíl je celkem logický. Však je Nvidia tlačena konkurencí, tak si nemůže dovolit nic nevylepšovat. GF3 je přeci jen už poněkud obstarožní.
Je jasny ze tyhle prvni kousky jsou referencni vzorky vyrobeny primo NVIDII(pouze prodavany pod jinyma znackama) ,takze obraz by mel bejt u vsech vyrobcu stejnej. Jak to bude s kvalitou obrazu u dalsich kousku rict bohuzel nemuzu.Ale co sem cet ,tak inno uz se zbavilo nalepky pokoutnyho vyrobce karet s nekvalitnim obrazem,prestalo setrit na nespravnych mistech a slo do sebe.