chcy byt isp provider
Moderátor: Don
- Bajgy
- Středně pokročilý

Pokud chces vydelavat 60 klacku mesicne a byt technik v oblasti siti, tak musis byt naprosta spicka v oboru. Takovych lidi moc neni. Nastupni plat takoveho technika na dobre urovni v EU je cca 3000€ hrubeho. U nas to moc lidi nema.
Nejdiv musis umet vyborne anglicky, pak musis umet skvele site, pak mozna budes vydelavat to co chces. Ale jako soukromy ISP si tolik rozhodne nevydelas.
Jen si to spocitej. Hruby zisk na jednoho pripojeneho zakaznika je dneska cca 250,- mesicne. Pokud bys chtel mit 60 000,- hrubeho (tzn platil bys naklady jen na svou vyplatu asi 90 000,-) tak bys potreboval pripojit kolem 350-400 zakazniku. Ale to bys na to musel byt uplne sam!!
Pokud bys pripojoval firmy tak by to bylo vynosnejsi, ale to bys musel byt spis obchodnik aby ty firmy presly od soucasneho ISP prave k tobe.
Nejdiv musis umet vyborne anglicky, pak musis umet skvele site, pak mozna budes vydelavat to co chces. Ale jako soukromy ISP si tolik rozhodne nevydelas.
Jen si to spocitej. Hruby zisk na jednoho pripojeneho zakaznika je dneska cca 250,- mesicne. Pokud bys chtel mit 60 000,- hrubeho (tzn platil bys naklady jen na svou vyplatu asi 90 000,-) tak bys potreboval pripojit kolem 350-400 zakazniku. Ale to bys na to musel byt uplne sam!!
Pokud bys pripojoval firmy tak by to bylo vynosnejsi, ale to bys musel byt spis obchodnik aby ty firmy presly od soucasneho ISP prave k tobe.
Toshiba Tecra A6
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

To už je asi zabraný a tím pádem na 90% tabu... Je to o penězích a při kurzu Kč (nebo slovenské) vůči Evropě je to skoro boj s větrnými mlýny.Bajgy píše:Pokud bys pripojoval firmy tak by to bylo vynosnejsi, ale to bys musel byt spis obchodnik aby ty firmy presly od soucasneho ISP prave k tobe.
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

da sa robit.....ale radsej by som kvoli tomu siel do anglicka alebo usapromecon píše:jo pravda, a da sa cisco delat aj na slovensku?(resp. v cechach?)
http://www.zoznam.sk/hladaj?c=odkazy&s= ... &co=zoznam
- -=aNgEl=-
- Nováček

Da sa ja som ho robil tiez na Slovensku no tie skusky nie su prechádzky ruzovým sadom...promecon píše:nejak to zvladnu, mozno su to vysoke ciele, ale ja uz som taky, ja si verim, a ratam stym ze to bude kurevsky tezke.
to abych uz na sobe zacal makat teraz, cisco sa da robit aj na slovensku, alebo musim odcestovat do zahranicia?
-----------=aNgEl=------------
- johny128
- Začátečník

uz som to objavil... http://www.cisco.sk/CNA/sk/cnap_sk.htm
edit:/ tak toto je fakt papanica
:old2:
Učebná osnova pre 1. - 4. semester:
Prvý semester: OSI model a štandardy, topológia sietí, IP adresovanie vrátane masiek subsietí, komponenty sieťových technológií, základný návrh siete.
Druhý semester: úvod do konfigurácie smerovačov, smerované protokoly a protokoly pre smerovanie.
Tretí semester: pokročilé konfigurácie smerovačov, teória prepínaní na sieťach LAN a siete VLAN, pokročilá sieť LAN a návrh prepínania siete LAN, Novell IPX, prípadové štúdie vláknovej architektúry.
Štvrtý semester: teória a návrh siete WAN, technológia siete WAN, PPP, Frame Relay, odstraňovanie problémov pri sieti ISDN, schopnosti SCANS pre daný región, prípadové štúdie vláknovej architektúry.
edit:/ tak toto je fakt papanica
Učebná osnova pre 1. - 4. semester:
Prvý semester: OSI model a štandardy, topológia sietí, IP adresovanie vrátane masiek subsietí, komponenty sieťových technológií, základný návrh siete.
Druhý semester: úvod do konfigurácie smerovačov, smerované protokoly a protokoly pre smerovanie.
Tretí semester: pokročilé konfigurácie smerovačov, teória prepínaní na sieťach LAN a siete VLAN, pokročilá sieť LAN a návrh prepínania siete LAN, Novell IPX, prípadové štúdie vláknovej architektúry.
Štvrtý semester: teória a návrh siete WAN, technológia siete WAN, PPP, Frame Relay, odstraňovanie problémov pri sieti ISDN, schopnosti SCANS pre daný región, prípadové štúdie vláknovej architektúry.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

zacal to promecon a mne sa ten napad straasne moc pacipavel.minarik píše:nevím proč je info Cisco Akademii tady, ale budiž
no, vy cesi to mate lahkepavel.minarik píše: kdybych měl možnost tady v Brně do toho jít za rozumný love, tak do toho fakt pudu, stačilo by i od druhého semestru
BTW: kdyby někdo věděl o něčem, byl bych mu vděčen
http://www.cisco.cz/CNA/seznam.asp?mesto=v%9Aechna