Proč nejdou obě? (2x 512 na KT4VL)

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
krucinal
Začátečník
Začátečník

Proč nejdou obě? (2x 512 na KT4VL)

Příspěvek od krucinal »

Včera jsem zapnul PC a z ničeho nic mi nejde jedna RAMka.Měl jsem 512MB asi půl roku,před měsícem jsem přikoupil ještě jednu od kámoše(obě jsou A-DATA 512MB DDR).Do včerejška mi šlapaly obě dvě a dneska už ne.Samostatně jdou,ale jak dám obě najednou tak mi nic nenaběhne,nebo mi to hlásí jen 512MB a když je přehodím tak to někdy jdou obě dvě,ale jenom do restartu,pak zase 512MB.Poraďte co s tím.Ďík.

//Edit Sent - mirne upraven nazev threadu.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Zkus prohodit sloty a memtest.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
krucinal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krucinal »

Zkoušel jsem je přehazovat a to někdy jdou a někdy ne.MEMtest,když najedou obě je po 30 min. bez chyby a samostatně jsou taky v pohodě.Základní deska je MSI KT-4VL.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

MSI KT4-VL je dost vybirava na pameti, ale ze by se ji znelibily az po mesici společny prace, to je divny.

Jak to popisuješ - zkus taky jiny pameti, treba je problem ve slotu a ne v pametech.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

krucinal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krucinal »

Opravdu z ničeho nic,ani žádnej kolaps ve hře nic.Zkoušel jsem všelijak přehazovat i sloty.Jiný paměti nemám,nepomohlo by třeba default nastavení BIOSu?Jak dlouho mám mít puštěnej memtest?Hodinu?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

krucinal píše:Opravdu z ničeho nic,ani žádnej kolaps ve hře nic.Zkoušel jsem všelijak přehazovat i sloty.Jiný paměti nemám,nepomohlo by třeba default nastavení BIOSu?Jak dlouho mám mít puštěnej memtest?Hodinu?
Zkus ty pameti nastavit na synchro s FSB, jestli to nemáš, pripadne pohrat s časováním pokud si to jeste nezkoušel. Memtest nech projet minimalne 3x pass, ale i probehnutej memtest neni zarukou bezproblemovyho běhu.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

krucinal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krucinal »

Obě jsou 512MB,400MHz 2,5cl.Mám nastaveno 333MHz,2,5cl.Myslíš zvednout cl na 3?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

krucinal píše:Obě jsou 512MB,400MHz 2,5cl.Mám nastaveno 333MHz,2,5cl.Myslíš zvednout cl na 3?
S tim muzes klidne experimentovat. Za zkoušku nic nedáš. Na jakym to jedeš CPU ?? jestli nejaky co ma FSB 133, tak zkus dat i ty pameti na 133.

krucinal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krucinal »

Mam tam Bartona 2500+ netaktovanýho-166MHz.
krucinal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krucinal »

Tak jsem s tím trochu zaexperimentoval a dneska to zatím šlo,ale moc tomu nevěřím.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“