Barton 2800+ chlazeni ? 63°C ? Kdo cim chladi ?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
kolouch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Barton 2800+ chlazeni ? 63°C ? Kdo cim chladi ?

Příspěvek od kolouch »

Zdravim..

asi tri dny zpatky jsem koupil Bartona 2800+ s boxem (kvuli zaruce) :-)
Akorat, ze ten chladi dodavany v krabici je k nicemu. V BIOSu kdyz zapnu pocitac mi teplota vyjede na 63°C (myslim HW monitoring v BIOS) a to se mi nezda. Dale mam v umyslu jej pretaktovat. V dnesnim chaosu chladicu se abych pravdu rekl, nevyznam :-(

Potreboval bych poradit jaky chladic (asi klasicky s vetrackem, pze na vodni chlazeni nemam a ani se mi ho nechce delat) tedy pouzit, ktera znacka a typ uchladi nejvic. Uvitam vsechny napady, ale rad bych se s cenou vesel nejak kolem 700 .. kdyz bude drazsi budu o nem uvazovat, pokud bude dobre chladit.

Za nazory predem dekuju
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak to je asi jen jedno řešení...

Zalman 7000A nebo B AlCu nebo CU...tichej a chladí jak sviňa...

Záleží to na ceně a na dodavateli...ale nic lepšího asi neseženeš...pak už jedině vodník..
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Zalman CNPS7000A 8)

//Stoobi mě předběh :o :jaw:

Ber toho zalmana, je nejlepší :oha:
Naposledy upravil(a) XPM dne úte 10. srp 2004, 21:43, celkem upraveno 2 x.
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Jack O'Neal píše:Zalman CNPS7000A 8)
Vždyť to říkám... :) :D

EDIT// Jinak tady je link, ale není jistý, že ti půjde na desku...seženeš ho u Fabsy v bazaru (novej z DE), ale už vozí asi jen Bčka...to je o něco málo dražší...
Peta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peta »

A povíš nám, co máš za základní desku, ten Zalman potřebuje dost místa a hlavně nožky, což desky se Socketem A moc nemívaj, teda myslim :oops:
kolouch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolouch »

Deska je MSI KT880 DELTA FSR
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

kolouch píše:Deska je MSI KT880 DELTA FSR
Tak to budeš mít možná problém, protože jestli byl ten obrázek co jsem našel správnej, tak nemá díry okolo socketu...tak se schálně podívej jestli tam máš díry!
Peta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peta »

KT 880 Delta diíry okolo Socketu opravdu nemá
viz. http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=46419

musíš se zamýšlet na jiným větrníkem
kolouch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolouch »

No jo diry nema :-)

tak v tom pripade jaky chladic ?
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

kolouch píše:No jo diry nema :-)

tak v tom pripade jaky chladic ?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26042
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Patrox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Patrox »

Ja mám Thermaltake (viď moj podpis) a mám to tak na 54 stupňov. Akurát keď boli tie pekné teplá tak sa to šplhalo na 60 ale to aj v miestnosti bolo 35 :evil:
MB Microstar KT6-LS, CPU Barton 2800+@3000+ (10,5x200 / 1.65V), RAM 2x512MB PQI DDR400, VGA Sapphire Radeon 9600Pro@451/632 HDD Seagate Barracuda 120GB a 40GB, DVD Sony DDU1621, CDRW Teac CD-W552E, Case EuroCase MDL5410, Zdroj ENERMAX EG365AX, Cooling CPU Thermaltake A1889 Silent Boost, Cooling NB Zalman ZM-NB47J, Cooling GPU AC VGA Silencer, TV Leadtek WinFast 2000XP Expert, Monitor Hyundai Q790
nanuk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nanuk »

barton2,5k+
BOX+WT(cca5cm dlzka+8cm vetrak)
CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

zdravim mam bartna 2500+ a chlazeni nestalo za nic mam solteka a ten nema okolo socketu dirky tak jsem hloubal hloubal a nakonec jsem tam dal toto Gigabyte GH-PCU21-VG(3D Cooler-Pro) odkaz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25876
vaha je presne na hranici unosnosti na sponu a teplota parada pri zatezi na 2000ot. coz neni prakticky slyset 50 z jadra procesoru pod cpu mam 45 jo a je taktlej na 200*11.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 kolouch : Víš co ? Jen se pěkně v klidu posaď, zapomeň na všelijaký Zalmany (který rozhodně nestojí do 700 Kč, ale obvykle dvakrát tolik) a zauvažuj nad tím, jestli má ten BOX dobrý přístup vzduchu a jestli máš dobře větraný case, jestli dobře sedí pasiv na procesoru a mj. taky jestli ti deska nekecá a nenadhodnocuje teplotu (což je u desek MSI poměrně běžná věc). On ten BOX není zas takový shit - včera jsem dělal dva kompy s 2500+ a 2800+, oboje BOX chladiče. Jediný rozdíl je v tom, že jsem odstranil původní AMD žvejkačku z pasivů a dal tam kvalitní silikonovou pastu. A výsledek : ten Barton 2500+ jede na 200*11 (3200+) / 1.675V @ 65°C max (Prime stress-test, CPU Burn), a ten druhej jede na 180*12.5 (3200+) / 1.7V @ 64°C max. Na "volnoběh" mají oba cca 39°C, což je dáno tím, že mám ve zvyku používat utilitku, která povoluje Bus Disconnect. U přetaktovaných procesorů s BOX chladiči to považuju za poměrně dobrý výsledek.

Jenže, do obou casů jsem přidával 80 mm větrák do pozice pod zdroj, který odsává teplý vzduch (a že toho odsával dost) a kabely jsou tam perfektně uspořádány, aby nebránily opravdu ničemu. Zkus si teda v casu nejdřív (!) pořádně (!) uklidit (kabely svázat, ty, co jdou, někam zastrkat, IDE kabely se dají docela dobře přeložit a vést kolem stěn a dna, atp...) a zauvažovat, jestli se kolem toho chladiče nevytváří "oblak" teplého vzduchu, kterou si ten chladič nasává. Teplým vzduchem se chladit nedá a kde není přívod studeného, resp. odvod teplého, tam ani Zalman nepomůže...

Btw, můj Barton 2500+ @ 3200+ / 1.6V jde na 51°C max (!) a to je chlazenej "obyčejným" Spire FalconRockem II za necelé tři stovky...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“