Maxtor 120 GB nebootuje.
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Miriablo
- Začátečník

Maxtor 120 GB nebootuje.
Zdravím.
přikoupil jsem si 120GB maxtora a jelikož stará 17GB mrška už poletí do světa tak jsem na ten nový nainstaloval XP. Formátování NTFS v pořádku, instalace v pořádku. Systém jede.
Bootuje to z 17GB segate a před startem os samozřejmě nabídne na výběr ze dvou instalací.
Pokud ale 17GB vyndám a nastavím primární bootování z Maxtora tak nic.
Napíše se hláška:
NTLDR Nenalezen
Restartujte ctrl+alt+del
Zkoušel jsem přehazovat kšandu a pořád to stejný.
btw. při načítání disku mi u obou disků (těsně před BIOSem) skočí dodatek:
..capable but disabled
Můžete někdo poradit prosím?
Předem díky
přikoupil jsem si 120GB maxtora a jelikož stará 17GB mrška už poletí do světa tak jsem na ten nový nainstaloval XP. Formátování NTFS v pořádku, instalace v pořádku. Systém jede.
Bootuje to z 17GB segate a před startem os samozřejmě nabídne na výběr ze dvou instalací.
Pokud ale 17GB vyndám a nastavím primární bootování z Maxtora tak nic.
Napíše se hláška:
NTLDR Nenalezen
Restartujte ctrl+alt+del
Zkoušel jsem přehazovat kšandu a pořád to stejný.
btw. při načítání disku mi u obou disků (těsně před BIOSem) skočí dodatek:
..capable but disabled
Můžete někdo poradit prosím?
Předem díky
AMD XP2000+@2200+, FalconRockII. + CoolerMaster 4BLUE LED, MSI KT4VL, ATI R9700 275/270@375/325+Arctic Cooler VGA(hi), 1x512MBRAM Brand2,5(333), DVD Asus, CD Toshiba, Case CCC P4(Tuninque uder constructión), SBLive!, 300W, XPSP1, MS desktop elite. --omega drivers (cat.4.3) & Riva new year edition--
- johny128
- Začátečník

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ale dyť je to jasný, přece když tam byl jako primár ten 17GB tak se zavaděč nainstaloval do něj, do nabídky se přidala druhá instance WinXP a hotovo, měl jsi to instalovat bez té 17GB ludry, teď Ti asi nezbyde než to nainstalit znovu nebo vzít instalační CD a použít konzolu pro zotavení systému
prostě v té 120GB žádný MBR teď není a je to naprosto logický a v pořádku (chyba je na straně za klávesnicí
)
prostě v té 120GB žádný MBR teď není a je to naprosto logický a v pořádku (chyba je na straně za klávesnicí
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Miriablo
- Začátečník

MUH!
Uf, připadám si jako lamka. Takovou chybu...;o)
btw. z cd mi to bohužel nabootovat nešlo takže prvně formát disku, pak vytáhnout malej + nová instalace na velkej....
Díky všem za čas i za dobré rady ;o)
btw. z cd mi to bohužel nabootovat nešlo takže prvně formát disku, pak vytáhnout malej + nová instalace na velkej....
Díky všem za čas i za dobré rady ;o)
AMD XP2000+@2200+, FalconRockII. + CoolerMaster 4BLUE LED, MSI KT4VL, ATI R9700 275/270@375/325+Arctic Cooler VGA(hi), 1x512MBRAM Brand2,5(333), DVD Asus, CD Toshiba, Case CCC P4(Tuninque uder constructión), SBLive!, 300W, XPSP1, MS desktop elite. --omega drivers (cat.4.3) & Riva new year edition--