Maxtor 120 GB nebootuje.

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Miriablo
Začátečník
Začátečník

Maxtor 120 GB nebootuje.

Příspěvek od Miriablo »

Zdravím.

přikoupil jsem si 120GB maxtora a jelikož stará 17GB mrška už poletí do světa tak jsem na ten nový nainstaloval XP. Formátování NTFS v pořádku, instalace v pořádku. Systém jede.
Bootuje to z 17GB segate a před startem os samozřejmě nabídne na výběr ze dvou instalací.
Pokud ale 17GB vyndám a nastavím primární bootování z Maxtora tak nic.

Napíše se hláška:
NTLDR Nenalezen
Restartujte ctrl+alt+del

Zkoušel jsem přehazovat kšandu a pořád to stejný.

btw. při načítání disku mi u obou disků (těsně před BIOSem) skočí dodatek:

..capable but disabled

Můžete někdo poradit prosím?
Předem díky
AMD XP2000+@2200+, FalconRockII. + CoolerMaster 4BLUE LED, MSI KT4VL, ATI R9700 275/270@375/325+Arctic Cooler VGA(hi), 1x512MBRAM Brand2,5(333), DVD Asus, CD Toshiba, Case CCC P4(Tuninque uder constructión), SBLive!, 300W, XPSP1, MS desktop elite. --omega drivers (cat.4.3) & Riva new year edition--
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

to s tym capable je s.m.a.r.t. , musis ho vypnut...alebo zapnut..inac vidim to na MBR, takze daj tam iba novy disk a spusti instalaciu winXP, niekde pri rozdelovani disku to normalne ukonci a malo by ist...alebo spustacu disketu a prikaz "fdisk /mbr"
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ale dyť je to jasný, přece když tam byl jako primár ten 17GB tak se zavaděč nainstaloval do něj, do nabídky se přidala druhá instance WinXP a hotovo, měl jsi to instalovat bez té 17GB ludry, teď Ti asi nezbyde než to nainstalit znovu nebo vzít instalační CD a použít konzolu pro zotavení systému

prostě v té 120GB žádný MBR teď není a je to naprosto logický a v pořádku (chyba je na straně za klávesnicí :oops: )
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Vytáhni ten malej disk, nabootuj z cédéčka, najeď do recovery console, přihlaš se k té nové instalaci a napiš FIXMBR. To by mělo problém se zavaděčem opravit.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

nebo fixboot...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Miriablo
Začátečník
Začátečník

MUH!

Příspěvek od Miriablo »

Uf, připadám si jako lamka. Takovou chybu...;o)
btw. z cd mi to bohužel nabootovat nešlo takže prvně formát disku, pak vytáhnout malej + nová instalace na velkej....

Díky všem za čas i za dobré rady ;o)
AMD XP2000+@2200+, FalconRockII. + CoolerMaster 4BLUE LED, MSI KT4VL, ATI R9700 275/270@375/325+Arctic Cooler VGA(hi), 1x512MBRAM Brand2,5(333), DVD Asus, CD Toshiba, Case CCC P4(Tuninque uder constructión), SBLive!, 300W, XPSP1, MS desktop elite. --omega drivers (cat.4.3) & Riva new year edition--
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

podruhy uz budes vedet, to se stava kazdymu :D
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“