Win ME a paměť >512MB
Moderátor: Loki5567
- Dictator
- Nováček
-
Win ME a paměť >512MB
Zdravim, na webu nvidie jsem se docetl, ze pry tento system nefunguje s vetsi pameti, konkretne, ze pry Geforce FX pry zobzazuje JEN 16 BAREV! Mate s tim nekdo zkusenosti? Diky.
- KOFis
- Mírně pokročilý
a proč s 512MB ram chces jeste dnes provozovat ME? neni lepsi si dat rovnou XP?
neco podobneho bylo tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=1376 treba ti to pomuze
neco podobneho bylo tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=1376 treba ti to pomuze
- Dictator
- Nováček
-
hádej, proč asi.... protože používám MEKOFis píše:a proč s 512MB ram chces jeste dnes provozovat ME? neni lepsi si dat rovnou XP?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám dual Me/XP a 1024RAM
V Me to omezíš pres msconfig na 512MB běžně funguje640MB.
Dokonce před týdnem sem chytil nějakýho vira a musel jsem v Me spustit obnovení systému a dostal jsem se do stavu před upravou msconfig a wokna Me se spustili s 1024MB jelo to asi 3h byl sem na netu hrál Winamp
jelo to ůplně v pohodě a zjistil sem to upravil msconfig resnul....... Takže fungujou i s 1024 asi ale ne dlouho
Dokonce před týdnem sem chytil nějakýho vira a musel jsem v Me spustit obnovení systému a dostal jsem se do stavu před upravou msconfig a wokna Me se spustili s 1024MB jelo to asi 3h byl sem na netu hrál Winamp
jelo to ůplně v pohodě a zjistil sem to upravil msconfig resnul....... Takže fungujou i s 1024 asi ale ne dlouho
- Shit
- Odborník PCT
Až do cca 710MB 768MB maká OK, ale nejdou "dosový příkazy a aplikace"- hlásej málo pamětiDzin píše:Taky mám dual Me/XP a 1024RAM
To je nesmysl , už z principu (obsluha AGP portu - snad nepočítáš 16 barev jako pohodu ). Možná je to v pohodě s grafikou do PCI , nebo snad při hodně velkým štěstí a náhodě, popř. s atypickým nastavením BIOSu , rozhodně to není běžnej standartDzin píše:Dokonce před týdnem sem chytil nějakýho vira ............... wokna Me se spustili s 1024MB jelo to asi 3h byl sem na netu hrál Winamp
- Slezman
- Středně pokročilý
na tuhle věc jsem se chtěl taky zeptat, čili abysme to zrekapitulovali:
jediná věc co funguje, je omezit RAM v msconfig na 512 MB. Mám tyto dotazy:
1. je v WinME msconfig ? nebo jakým jiným příkazem se to pouští přes "Spustit"
2. Kde to tam pak konkrétně je
díky za nějaký náznak návodu.
Mimochodem, ohledně dual-bootu, kde si zahraju Silent Hunter II nebo SWAT3, který pod XP nejedou?
jediná věc co funguje, je omezit RAM v msconfig na 512 MB. Mám tyto dotazy:
1. je v WinME msconfig ? nebo jakým jiným příkazem se to pouští přes "Spustit"
2. Kde to tam pak konkrétně je
díky za nějaký náznak návodu.
Mimochodem, ohledně dual-bootu, kde si zahraju Silent Hunter II nebo SWAT3, který pod XP nejedou?
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Shit píše:Až do cca 710MB 768MB maká OK, ale nejdou "dosový příkazy a aplikace"- hlásej málo pamětiDzin píše:Taky mám dual Me/XP a 1024RAM
V Me to omezíš pres msconfig na 512MB běžně funguje640MB.To je nesmysl , už z principu (obsluha AGP portu - snad nepočítáš 16 barev jako pohodu ). Možná je to v pohodě s grafikou do PCI , nebo snad při hodně velkým štěstí a náhodě, popř. s atypickým nastavením BIOSu , rozhodně to není běžnej standartDzin píše:Dokonce před týdnem sem chytil nějakýho vira ............... wokna Me se spustili s 1024MB jelo to asi 3h byl sem na netu hrál Winamp
Fakt to makalo
Všiml sem si až když jsem koukl na ikonku RamIdle kde bylo 790RamFree
Taky jsem se divil že to maká
Me jsou Rulezzzzz
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT
Nemusí....v nouzáku to jde bezproblémů i pak.Dzin píše:Hlavně to udělej před tím než tam dáš tu paměť
Popis problému od MS http://support.microsoft.com/default.as ... -us;253912 Ohledně AGP portu citace: "This problem may occur more readily with Advanced Graphics Port (AGP) video adapters because the AGP aperture is also mapped to addresses in the system arena. For example, if Vcache is using a maximum cache size of 800 MB and an AGP video adapter has a 128-MB aperture mapped, there is very little address space remaining for the other system code and data that must occupy this range of virtual addresses"
- Slezman
- Středně pokročilý
jasný, diky za popis menu.
Jen se chci zeptat, jestli je tohle řešení stabilní a bezproblémové, potřebuju pod WinME provozovat výpočtový model, který při iteracích využívá paměť naplno (je bohužel napsán tak, že jinde než pod WinME nejede). . Zároveň jsou na WinME vázány i některé starší hry.
dost by mi to pomohlo, mohl bych upgradnout a nepřijít o můj zlatej dual boot.
Jen se chci zeptat, jestli je tohle řešení stabilní a bezproblémové, potřebuju pod WinME provozovat výpočtový model, který při iteracích využívá paměť naplno (je bohužel napsán tak, že jinde než pod WinME nejede). . Zároveň jsou na WinME vázány i některé starší hry.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Shit
- Odborník PCT
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
100% stabilSlezman(CZE) píše:jasný, diky za popis menu.
Žádnej problém nepozoruju.