BOX alebo "neBOX"
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- k0$Ti
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
BOX alebo "neBOX"
Niekde som cital ze AMD-cka BOX sa taktuju lepsia ako bez BOX...
Je to pravda?
Je to pravda?
I'm breathing so I guess I'm still alive even if signs seem to tell me otherwise.
- J X P
- Středně pokročilý

Ne Ne. Rozdil je akorat v pribalenem chladici a delsi zaruce v pripade BOX. To jak je ktery procesor taktovatelny je spis otazka vyrobni serie. Takze spis hledej tyhle ty cisla a ktery serie jsou dobre taktovatelny, ale muze to byt hledani jehly v kupce sena. Mnoho prodejcu revizi na webu neuvadi takze celkem narocna prace.
Pokud to chces mit bez prace jsou 2 reseni bud
tohle http://shop.pctuning.cz/?id=CPA+XP+25+O1
nebo
tohle http://shop.pctuning.cz/?id=CPA+XP+26M
V případě XP-M, ale ještě záleží na desce do které ho budeš dávat. Pokud by jsi se rozhodl pro něj tak si o tom nejdřív něco zjisti
Pokud to chces mit bez prace jsou 2 reseni bud
tohle http://shop.pctuning.cz/?id=CPA+XP+25+O1
nebo
tohle http://shop.pctuning.cz/?id=CPA+XP+26M
V případě XP-M, ale ještě záleží na desce do které ho budeš dávat. Pokud by jsi se rozhodl pro něj tak si o tom nejdřív něco zjisti
---
- Lucifer
- Začátečník

Uz to tady bylo asi tak 1001x, doporucuji trochu pohledat kolem nez neco napises...
...nicmene, byl jsem presvedcen ze BOX je jen 2 roky zaruky navic+celkem prumerny chladic, mam ale doma 2 kousky, jeden BOX - jede v PC viz podpis, druhy "tray" a vic nez 180MHz FSB neda ani za nic...
Co z tohop vyplyva? Vubec nic, mel jsem v prvnim pripade stesti a v druhem smulu, dle jednoho - dvou - par kusu nemuzes vynaset absolutne zadne soudy...
(plati nejen u procesoru, napriklad vykriky do tmy "WD disky jsou shit, nekupujte je - odesel mi !!!" maj vypovidaci hodnotu absolutne nulovou)
...nicmene, byl jsem presvedcen ze BOX je jen 2 roky zaruky navic+celkem prumerny chladic, mam ale doma 2 kousky, jeden BOX - jede v PC viz podpis, druhy "tray" a vic nez 180MHz FSB neda ani za nic...
Co z tohop vyplyva? Vubec nic, mel jsem v prvnim pripade stesti a v druhem smulu, dle jednoho - dvou - par kusu nemuzes vynaset absolutne zadne soudy...
(plati nejen u procesoru, napriklad vykriky do tmy "WD disky jsou shit, nekupujte je - odesel mi !!!" maj vypovidaci hodnotu absolutne nulovou)
Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Někde se prodávají i BOX se třiletou zárukou.
Poslední dobou se ale stává, že tray jsou dočasně nedostupné a mají pouze BOX (hlavně rychlejší modely)
Jinak BOX vs. Tray se několikrát řešilo.
Poslední dobou se ale stává, že tray jsou dočasně nedostupné a mají pouze BOX (hlavně rychlejší modely)
Jinak BOX vs. Tray se několikrát řešilo.
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne čtv 12. srp 2004, 16:31, celkem upraveno 1 x.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

- Boin
- Začátečník

-
- g-m.name
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
urcite nic take nie je pravda, akurat ze ako uz bolo povedane boxy maju 36 mes. zaruku a tray iba 24. osobne som ale aj tak kupil tray, lebo chladic som chcel iny a dva roky ho mat urcite nebudem - a frci 200x11 pri 1,7V ako hodinky...Boin píše:Taky jsem už slyšel filozofie, že AMD do BOXovejch variant dává lepší kousky, ale osobně si myslim že to tak neni, protože u AMD neexistuje dělení horší a lepší 2500+. Spíš tomu daj vyšší rating, třeba 2600+.
Takže pochybuju, že by v tom byl rozdíl. Je to teda o štěstí
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Někde BOX 2 roky, jinde 3 rokyg-m píše:urcite nic take nie je pravda, akurat ze ako uz bolo povedane boxy maju 36 mes. zaruku a tray iba 24. osobne som ale aj tak kupil tray, lebo chladic som chcel iny a dva roky ho mat urcite nebudem - a frci 200x11 pri 1,7V ako hodinky...
Tray od vstupu do EU jenom rok.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- k0$Ti
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jaky na tom mas chladic?g-m píše:urcite nic take nie je pravda, akurat ze ako uz bolo povedane boxy maju 36 mes. zaruku a tray iba 24. osobne som ale aj tak kupil tray, lebo chladic som chcel iny a dva roky ho mat urcite nebudem - a frci 200x11 pri 1,7V ako hodinky...
I'm breathing so I guess I'm still alive even if signs seem to tell me otherwise.
- J X P
- Středně pokročilý

No ono je to se zarukou na BOXovane procesory tak, ze oficiální záruka od výrobce je 3 roky, ale prodejci případně dovozci si to trochu ulehčují. Mezi náma. Procesor je za 3 roky provozu stejně tak nějak už na pokraji produktivního života a komu vydrží přitom vývoji v PC tak dlouho, že.
Ježíš, to mě tak štve. Už abych začal vymýšlet co budu za 1/2 roku či za rok kupovat
.
Ježíš, to mě tak štve. Už abych začal vymýšlet co budu za 1/2 roku či za rok kupovat
---
- g-m.name
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

To jsou samozrejme jen reklamni triky, aby se boxy lip prodavaly..jaky z toho plynou pro AMD zavery, to se me neptejte... to musi rict nekdo patricne fundovanej. Spis bych rekl, ze pro AMD je lepsi prodavat traye, kdyz si to lidi kupuji i s kratsi zarukou... ale pritom propaguji spis sve boxy, proc ? Mozna proto, ze si tak od nic musite koupit i ten chladic, takze dostanou vic..Boin píše:Taky jsem už slyšel filozofie, že AMD do BOXovejch variant dává lepší kousky
show must go on..
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- J X P
- Středně pokročilý

54 C, mno ale za jakych podminek. Urcite ne ted, pokud nemas doma klimatizaci. 54 C s BOX chladicem je v plnem zatizeni ponekud zkreslujici informace. Zdá se mi občas, že všichni jsou schopní extrémních přetaktů s minimálním VCore a nenormální teplotou. Pak se člověk, který do toho nevidí diví, že zrovna ten jeho Barton topí s BOXem poněkud víc. A když se na to zeptá, dozví se že měl smůlu na kus. Není to poněkud nefér ?Lord píše: naprosta pravda o zaruce tu nebyla pred tim ani zminka
jo mimochodem mam BOX na 11,5 * 196 a teplotu 54°C
---
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Jakych programu ? (to je dost podstatne). Pokud ti tam nejede na pozadi nejaka kompilace videa, UD nebo prime, tak je to pro CPU prakticky IDLE stav.Lord píše:no vhledem k tomu z venku bylo v dobe mereni asi 32°C ve stinu, a okno mam na zapad tak me to prijde docela supr, klimatizaci nemam a to bezelo nekolik programu
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zákonem je dána min. záruka 24měsíců, na to nemá EU žádný vliv. Dokud ten zákon platí, tak se EU může třeba stavět na hlavu.-HNY- píše:Někde BOX 2 roky, jinde 3 rokyg-m píše:urcite nic take nie je pravda, akurat ze ako uz bolo povedane boxy maju 36 mes. zaruku a tray iba 24. osobne som ale aj tak kupil tray, lebo chladic som chcel iny a dva roky ho mat urcite nebudem - a frci 200x11 pri 1,7V ako hodinky...
Tray od vstupu do EU jenom rok.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100