Kolik by měl stát kvalitní zdroj? Jaké by měl mít vlastnosti

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolik by měl stát kvalitní zdroj? Jaké by měl mít vlastn

Příspěvek od -HoNY- »

Shit píše:
-HNY- píše: Většina NONAME zdrojů je mírně lepší než EC za stejnou cenu ....
To bych zase netvrdil. Je to + - stejný, záleží taky jakej EC (dost širokej pojem)
Je pravda, že některý byly OEM fortrony (nebo aspoň byly ve stejné krabici);

Ty co se dávali do do kejsů kolem roku 2001, tak těm otec opravoval 5V SB (5 ks) model 200/250W (X6SF) a jednomu co jsem měl v descse AT/ATX nedávno (14 dní) taky (5V SB + monitorovací obvod) vybuchlo a to byl počítač jenom pod proudem a nikdo si ho nevšímal- stačilo by aby měl zdroj síťovej vypínač a nic se nemuselo stát.
U ECček záleží někdy na sérii ty z r 2001 se nějak nepovedly.
Jinak dávám SHITovi zapravdu EC nevyrábí jenom shity, některý ECčka jsou celkem slušný.

Největší sranda je že já mám nevím co za zdroj je to 300W, velký trafo, dvojitá izolace, stíněná zásuvka, vnitřní snímání teploty na regulaci ventilátoru, síťovej vypínač, kondíky 470uF, stabilizace 3,3V...
... a celý je to strčený v pěkně díravé kracičce na kterou byla nalepena dodatečne (ne odemě) nálepka EC 300W a nevím co je zač, ale podle mě to EC není
Dr Meduza píše:A co ten zdroj vyrobyt uplne celej doma :twisted:
Ale soucastky sou bezne v krame dost drahy :x
Když namotáš VF trafo tak neni problém :)

//edit: tohodle si chvíli nevšímejte, zmáčkl jsem edit místo cituj- jsou tady kraviny Ještě povracím smajlíky
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne pon 30. srp 2004, 16:06, celkem upraveno 4 x.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Kolik by měl stát kvalitní zdroj? Jaké by měl mít vlastn

Příspěvek od Dr Meduza »

-HNY- píše:
Dr Meduza píše:A co ten zdroj vyrobyt uplne celej doma :twisted:
Ale soucastky sou bezne v krame dost drahy :x
Když namotáš VF trafo tak neni problém :)
To trafo neni az tokovej problem a gdyz se to dela vopatrne a sou tam dost tlusty izolace tak je to i bezpecny :wink:
Nejlepsi by bylo mit tam udelany 2 upne doddeleny trafa na 12V a 5(3.3)V
Dat dost tlusty draty do MB a stabylizovat to napeti tak any bylo na MB presne tolik kolik tam ma bej 8)
Ale nevim jak poton narvat takovej zdroj do ty bedynky co v ni je normalne :roll:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
daniik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od daniik »

Zdroj jedině kvalitní značkový, svého miláčka si vážím víc než 5000Kč za kvalitní zdroj :-D
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

v jedny masince mam zdroj na kterym je nalepka Eurocasu a z druhe strany je Fortron... podle vnitrku je to economy line fortrona... mno... a ted sem v AOpenu dostal 350W AOpen (tedy fortron) s 12 cm fanem a konecne mam ticho... je super :)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

ICE píše:v jedny masince mam zdroj na kterym je nalepka Eurocasu a z druhe strany je Fortron... podle vnitrku je to economy line fortrona... mno... a ted sem v AOpenu dostal 350W AOpen (tedy fortron) s 12 cm fanem a konecne mam ticho... je super :)
Promiň ale Fortrony nebyli nikdy žádnej zázrak
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Anonymous píše:
ICE píše:v jedny masince mam zdroj na kterym je nalepka Eurocasu a z druhe strany je Fortron... podle vnitrku je to economy line fortrona... mno... a ted sem v AOpenu dostal 350W AOpen (tedy fortron) s 12 cm fanem a konecne mam ticho... je super :)
Promiň ale Fortrony nebyli nikdy žádnej zázrak
njn.. kazdej na Enermaxe za 3500 nema...
artaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od artaz »

ja jsem si vcera v cybexu objednal 350W fortona s 12cm fukem tak jsem zvedavej jak potahne muj comp
PC:AMD 64 3200+, MSI K8N NEO Pl. ed. bios Award 1.4, Transcend 512MB 500MHz, Maxtor 120Gb sata, MSI GF 5900XT, Forton 350W 12cm fun, myš MX510, kl. Genius Kb-16e, Flopy mech., DWD RW Lite-On 1653S, case EC 8830, ADI P755, Creative 5.1 P580, Sound Blaster Live, MSI Bluetooth k moji T610 , T630 a k750i@w800i+další vylepšení :)
Notebook: Asus A6KM-Q070
ASUS-TeK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nevite nekdo neco o...

Příspěvek od ASUS-TeK »

nevite nekdo neco o tomhle zdroji... jako treba ze ho nekdo mate a uz jste ho videli vevnitr a vypada to na slusnej no-name nebo tak neco... ;-)

http://shop.computershop.cz/storecsvs/P ... uctID=3683

/edit/ jo jeste co to je PFC? :-)
ASUS P4C800-E Deluxe | Intel Pentium 4 Northwood 2400@2820MHz ; FSB 800@940MHz (QDR) ; BOX | A-Data 2048MB (2x1GB) DDR Ram 400@470MHz ; Dual Channel | ASUS nVidia GeForce 6800GT 256MB ; GPU 350@410MHz ; RAM 1000@1120MHz | Hitachi Deskstar 7K250 160GB P-ATA + 2x Hitachi Deskstar 7K250 160GB S-ATA | ASUS CRW-5232AS + Sony DVD-DDU1611 | Chill Inovation 510W ATX ; Active PFC | Fujitsu ErgoPro x174 Trinitron | Key Tronic KT1000 | Razer DiamondBack Chameleon | ICEMAT 2nd.EDITION | ACER TravelMate 4101LMi
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: nevite nekdo neco o...

Příspěvek od SleepY.664 »

ASUS-TeK píše:/edit/ jo jeste co to je PFC? :-)
To už si přesně nepamatuju, ale je to myslím nějaká tlumivka,... a zabraňuje to vysílání rušení do el. sítě...nejspíš...aspoň co si pamatuju... :roll:
vacatko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vacatko »

no ja mnel driv ve starym casu no name zdroj nak sem se o to moc nezajimal v ty dobe sem este nevedel co zdroj muze vsechno zapricinit no az jednoho dne sem zapnul kompa zasmrdelo to a bylo po ptakach rozebral sem zdrioj pojistka cela a v kompu vsechno na uhel jen pamneti prezily no co aspon mne to donutilo k upgreadu a od ty dobi uz jen kvalitni zdroj momentalne jedu na 350 fortron
P4 nortwood 2.6@3.1-asus P4P 800-A DATA 3x512 -400@464,baracuda 80 gb- 7800gs 450/1300
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“