Prepinani znakove sady v DOS modu

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
khorak
Nováček
Nováček

Prepinani znakove sady v DOS modu

Příspěvek od khorak »

Vazeni,
nevite nekdo jak a kde se nastavuje, ktera znakova sada se spousti pri spousteni DOS modu a kde se inicializuje prepinani znakovych sad pomoci kombinace klaves CTRL+ALT+F1(2,...).
PC s WinXP mi prestala reagovat na tuto kombinaci a nemohu za boha najit, kde se to da opet nejak zaktivovat.
Diky za kazdy tip. Karel.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Ted jsem to zkousel a prepina se mi to stejnyma klavesama, jaky mam nastaveny pro prepinani v XP (pokud myslis DOS mod spusteny pod XP).
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
khorak
Nováček
Nováček

Jeste varianta

Příspěvek od khorak »

Diky za snahu a jeste k tomu dodavam dalsi.
Uplne by mi stacilo dosahnout toho, aby mi DOS prostredi startovalo s vychozi strankou EN, event. US a nikoliv s 852(Latin2).
Kdyz to prepnu rucne v panelu jazyku a spustim patricnou aplikaci, je vse OK. Jenze kdyz se vratim zpet do windows, musim opet rucne prepnout na vychozi CS. Jinak by nebyla cestina v Notepadu a ostatnich aplikacich. Nechat uzivatele, aby si to takhle rucne sami prepinali neni dobre reseni. U nekterych by to nebyl problem, ale pro nektere by to byla velka prekazka.
Vite nekdo kde se konfiguruje prostredi pro DOS aplikace? Prolezl jsem registry, ale nenarazil jsem na nic, co by mi to nejak pripominalo.
Diky Karel.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Spoustej to batakem a na jeho zatatek dej kb16 US,437. Pak ti to bude startovat s EN klavesnici.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“