GeForce 4 Ti4200 AGP 8x 128MB - vypadávají kusy obrazu
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- frontalkid
- Nováček

-
GeForce 4 Ti4200 AGP 8x 128MB - vypadávají kusy obrazu
custe,
mam rozplizlej problem s touhle kartou...moje konfig.: AMD Athlon XP 2000, viaKT400, 768 ddr333...a mam tam posazenou saphire radeon pro 9000 64mb...
no a dostala se mi do rukou vyse uvedena GeForce karta a tak jsem ji zkusil hodit do compu...vsechno v pohode, ovladace atd., ALE, pri spusteni jakekoli hry - vypadavaji kusy obrazu, ztraci se atd..pritom nemusi jit o hardwarove nejnarocnejsi hry nebo programy...zkousel jsem vsechny mozny ovladace i jiny sestavy, abych odzkousel, co je s kartou na p4 2,1ghz atd. fungovala naprosto v pohode...preinstalace windows atd., ale stale stejna chyba, pritom jiny karty se 128 i treba 256 pameti mi na tomhle starikovi jdou v poradku...
netusite nekdo, v cem by moh bejt problem??!
diky za jakoukoli radu...
mam rozplizlej problem s touhle kartou...moje konfig.: AMD Athlon XP 2000, viaKT400, 768 ddr333...a mam tam posazenou saphire radeon pro 9000 64mb...
no a dostala se mi do rukou vyse uvedena GeForce karta a tak jsem ji zkusil hodit do compu...vsechno v pohode, ovladace atd., ALE, pri spusteni jakekoli hry - vypadavaji kusy obrazu, ztraci se atd..pritom nemusi jit o hardwarove nejnarocnejsi hry nebo programy...zkousel jsem vsechny mozny ovladace i jiny sestavy, abych odzkousel, co je s kartou na p4 2,1ghz atd. fungovala naprosto v pohode...preinstalace windows atd., ale stale stejna chyba, pritom jiny karty se 128 i treba 256 pameti mi na tomhle starikovi jdou v poradku...
netusite nekdo, v cem by moh bejt problem??!
diky za jakoukoli radu...
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestli se ztrácí části obrazu, tak to může být buď ovladači - použít různé nebo z CD, nebo přehřátím pamětí či čipu karty.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- J X P
- Středně pokročilý

- frontalkid
- Nováček

-
diky, jen se chci zeptat, ja jsem pomoci programu rivatuner snizil agp z 8x na 4x a ted jde vse naprosto v pohode, akorat by me zajimalo, co jsem to vlastne udelal a proc nemuzu v pohode vyuzivat 8x AGP...J X P píše:A pokud neni nova, tak je to mozna predzvest jejiho odchodu na vejminek. Mozna ji nekdo uz radne vyudimal a uz si chce odpocinout. Zkus si ohlidat teplotu a netaktuj, pokud netaktujes tak podtaktuj. Uvidis jestli se problem bude projevovat i nadale, vykon bude nizsi, ale uvidis zda to pomuze.
a jeste se zeptam, jak se v rivatuneru podtaktuje?! protoze mi prijde, ze v nem jde jenom pretaktovat na vyssi vykon?!?...
diky moc
- J X P
- Středně pokročilý

No jak se to dela v RivaTuneru ti nereknu, protoze ho nepouzivam. Pouzivam NVHardPAge na odemceni skrytych taktovacich voleb primo v ovladacich a tam se da i prepnout rezim AGP posuvnikem. Tak si ho stahni odtud http://www.nvhardpage.com/, je v cestine a zapnes tam jen ty voby na zalozce Tweaks (neco malo si muzes precit tady http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ov ... hapID=5292)
Pak se ti otevrou volby taktovani v ovladacich a nemas v nicem problem
JEn neprehlidni ze tam jsou 2 rezimy 2D a 3D, kazdy ma jinou hodnotu frekvence GPU, podtaktuj hlavne to 3D.
JEn neprehlidni ze tam jsou 2 rezimy 2D a 3D, kazdy ma jinou hodnotu frekvence GPU, podtaktuj hlavne to 3D.
---
- frontalkid
- Nováček

-
J X P píše:No jak se to dela v RivaTuneru ti nereknu, protoze ho nepouzivam. Pouzivam NVHardPAge na odemceni skrytych taktovacich voleb primo v ovladacich a tam se da i prepnout rezim AGP posuvnikem. Tak si ho stahni odtud http://www.nvhardpage.com/, je v cestine a zapnes tam jen ty voby na zalozce Tweaks (neco malo si muzes precit tady http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ov ... hapID=5292)
diky moc, jen se jeste zeptam, znova
co jsem vlastne ty karte tim snizem z 8x AGP na 4x AGP udelal?! v jakym smeru jsem snizil jeji vykon??!
diky
- J X P
- Středně pokročilý

- Jája
- Středně pokročilý

Rozdíl ve výkonu mezi AGp 4x a 8x zvláště pak u takovéhle karty je nulový.
Ta GF4TI neni to náhodou značka inno3D? už sem se s tím taky setkal že na deskách s KT400 chodila jen v AGP4x režimu a na některejch (asus) nechodila vubec.
Ta GF4TI neni to náhodou značka inno3D? už sem se s tím taky setkal že na deskách s KT400 chodila jen v AGP4x režimu a na některejch (asus) nechodila vubec.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- creco
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no pokud ti vypadavaji kousky obrazu, tak to se me stavalo kdyz jsem pretaktovaval moc grafiku, zkus jestli dobre sedi chladic,, obcas se mi stalo ze karta ktera se mi dostala do ruky, tak ze se jeji chladic vyklal,, ale jinak nemam paru proc ti to dela,, mozna by to mohl byt bios,, ale na to bych moc nevsazel kdyz ti to fungovalo OK s R9000... no snad ti to nejak nakonec pude
HP NX6310