Jak zálohujete?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Swans
Nováček
Nováček

Jak zálohujete?

Příspěvek od Swans »

Chci se zeptat jakým způsobem provádíte zálohy dokumentů,obrázků,fotek atd.
Je mi jasný,že každý to dělá trochu jinak :)
Zajímá mě,když dejme tomu mám už jednu zálohu provedenou,třeba dokumentů a udělám tam další změnu,nebo něco přidám,jakou nejednodušší cestou to udělat abych nemusel vypalovat další CDR,CDRW ale používal pořát ty samé.
Zajímají mě vaše postupy :)
díky
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

začal jsem zálohovat na DVD. Kamarád si pořídil palírnu, tak proč toho nevyužít. Zatím má za úkol smahnout hudbu a pak přijdou na řadu fotky z dogitálu, dokumenty a výkresy do školy a pracovní. Prostě všechno nahrnu na dvd.
Předtím jsem zálohoval na klasická CD ale taky se dalo. Jednou za měsíc 2-3CD
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
register
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zálohujete?

Příspěvek od register »

Swans píše:...abych nemusel vypalovat další CDR,CDRW ale používal pořát ty samé...
zkus multisession :wink:
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Pokud potřebuješ semtam zálohovat nějakej menší soubor (nebo prostě jen malé množství dat), pak je docela dobrý řešení CD-RW + MountRainer.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Pro mne se jako optimalni ukazal DVD-RAM. Funguje to jako disketa s kapacitou 4.3GB. Medium se uz da poridit za 100Kc.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
HollyG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HollyG »

Tak to ja nezalohuju vubec :-D
Jednou toho budu litovat...
No ale az koupim DVD palirnu, tak nejaky menici se veci budu zalohovat na DVD+RW s UDF (tedy DVD ala disketa...)
Základní deska: DFI LP UT NF4Ultra-D nForce4 Ultra Procesor: AMD Opteron 144 1800MHz@1080*2400 0,95V*1,4V Paměti: DUALCHANNEL 2xA-DATA 512 MB Grafická karta: Sapphire Ati Radeon X800 HDD: PATA Hitachi 160GB 8MB 7200RPM, SATA Hitachi 250GB 8MB 7200RPM Mechaniky: DVD+RW DL Pioneer DVR-108 Klávesnice: KB-21e Krysa: Logitech MX510 Monitor: LCD 19" HP1955 3Dmark2001:: 25 230 3Dmark2003: 10 798 3Dmark2005: 4945 Inet by GTS/Telenor - Office 2M, 220KB down, 32KB up, NIX 10ms, NoFUP
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Já zatím na CDRW ideální by bylo na DVDRW dvouvrstvý asi 8,6GB, ale na to si budem muset ještě chvíli počkat. Jinak mam dva disky tak mam pro jistotu důležitý věci ještě tam. :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Jenze tady se taky nastoluje otazka, cemu ze to ma clovek verit. DVD media porad nejsou to, co CD. Staci trochu skrabnuti, a clovek se zalohou muze klidne i rozloucit. Musi se s nimi jednat, jak v rukavickach a ani to nekdy nestaci - viz Multidisky od Eximpa...
show must go on..
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ja zalohujem na DVD R media....... a zatial som uplne spokojni..... ( jednak to co zalohujem ma cca. 3.9 - 4.3GB takze je to uplne presne na 1ks DVD... ) .....
Naviac cena DVD ako mechanik tak aj medii je naozaj niska ( v pomere ku kapacite ovela nizsia ako CD... ) ..... takze toto medium asi len tak nieco nevistrieda.......
( naviac som celkom spokojni aj s citanim poskriabanich zaloznich DVD ...... ) .......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Neni ovšem důvod proč s DVDčkama nezacházet jako v rukavičkách. Když potřebuji zazálohovat důležitá data, šoupnu to na DVD a strčím to do skříně. Tam se mi nepoškrábe. DVD (případně DVD RAM)je podle mě ideální volba v poměru cena/kapacita.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

A pokud zálohuješ na nekvalitní médium, tak se ti i v té skříni poškodí a máš smůlu. Stačí, když se trochu rozlepí, dostane se tam vzduch a je hotovo.

Když už zálohovat, tak na kvalitní médium a i tu zálohu nějak pojistit.

Já dělám pravidelný zálohy na CD/RW + to samé na na dvou HDD. Jistota je jistota. :)
Na ty RW se přihrávám pouze nové soubory jako multisession a jednou za čas to zformátuju a z disku nahraju znova celý bez těch starších.
Na tohle je asi opravdu nejlepší DVD-RAM!!!
Naposledy upravil(a) Bathory dne čtv 28. říj 2004, 21:57, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Na rw nezalohuj! Je ovela citlivejsie ako obycaj. cd. Nie je to bezpecne robit na rw zalohy.... Ja osobne pouzivam Verbatim DL+ a vypalujem tak 8x a v pohode.......z 35cd so zalohamy nie je ani jedno nefunkcne/poskodene.....
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jak jsi na to přišel, že není bezpečný zálohovat na RW, tohle slyším poprvé. Většina lidí, co mají CD/RW vypalovačku zálohují na RW a nepamatuju se na nějakou stížnost od nich, že by s tím měli nějaký problémy. Určitě ne větší, než s normálními CD.

Já dělám zálohy na RW co mám vypalovačku a to už je víc jak dva roky. Celkem pravidelně zálohuju tak 3-4 do měsíce a to pořád na stejný dvě RW Verbatim média. Po zápisu dávám verifikaci a ještě se mi nikdy nestalo, že bych s tím měl jakýkoliv problém.
Naposledy upravil(a) Bathory dne čtv 28. říj 2004, 21:57, celkem upraveno 1 x.
Bathory
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

Max Casper píše:Neni ovšem důvod proč s DVDčkama nezacházet jako v rukavičkách. Když potřebuji zazálohovat důležitá data, šoupnu to na DVD a strčím to do skříně. Tam se mi nepoškrábe. DVD (případně DVD RAM)je podle mě ideální volba v poměru cena/kapacita.

Jak už říkal Bathory. S DVD jistotu prostě nemáš. Viděl jsem na to poměrně obsáhlej dokument na ČT2, kde říkali, že i když budeš na DVD dávat pozor, za deset let můžeš o ta data úplně v pohodě přijít. A pak tam naznačili něco ve smyslu, že se tomu ani nebudeš moci divit. Prostě normálka. Stejně tak jako X poškození DVD od mechanických až po biologické.
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“