jak vubec spravne postupovat?
diky moc
Moderátor: morke

néééé, sekundak tam nedavej!!! Tím teplem se odlepíSleepy.664 píše:Pokud to budeš lepit podle Jacka, nejdřív tu pásku sundej, doprostřed dej teplovodivou pastu a do rohu stačí kapička se****ovýho lepila (s pryskyřicí nemám zkušenosti)Jack O'Neal píše:mno ona někdy ta páska moc nelepí. Přilep to epoxidovou pryskyřicí
//dej ji na kraje a doprostřed pastu

To se mi ještě nestalo, aby se to odlepilo, Henkel to jistíJack O'Neal píše:néééé, sekundak tam nedavej!!! Tím teplem se odlepíSleepy.664 píše: Pokud to budeš lepit podle Jacka, nejdřív tu pásku sundej, doprostřed dej teplovodivou pastu a do rohu stačí kapička se****ovýho lepila (s pryskyřicí nemám zkušenosti)
Pryskyřice drží jak drak

Pryskyřice je něco jiného, ta je snad i na vysoké teploty stavěná (umí se roztahovat a shahovat), kežto sekunďák se promění v tvrdou hmotu, kerá po čase "vyprchá" nebo popraská a lepící účinek je po čase nulový...Jack O'Neal píše:jj, ale epox. pryskyřice můžeprf.KuBA píše:No nevim, ale sekunďák bych tam nedal...
Je to dobré lepidlo jen tak na chvíli...lepil sem s ním pár modelů a po roce jsem je chtěl oprášit a skoro všechny se rozpadly, tak takové teploty na čipech nemůže zvládat...

Kdes to vzal ?Jack O'Neal píše:jj, ale epox. pryskyřice můžeprf.KuBA píše:No nevim, ale sekunďák bych tam nedal...
Je to dobré lepidlo jen tak na chvíli...lepil sem s ním pár modelů a po roce jsem je chtěl oprášit a skoro všechny se rozpadly, tak takové teploty na čipech nemůže zvládat...

blbost!!! Nejde to sundat ani kladivem!!!TomV píše:Kdes to vzal ?Jack O'Neal píše: jj, ale epox. pryskyřice můžeEpoxid se sice teplem vytvrzuje (resp. IR zářením), ale dlouhodobě snáší vysoké teploty hůř, než vteřiňák. On jak se jednou vytvrdí (a tužidlo přestane být aktivní), tak zase teplem měkne... Čtyři kapky kvalitního (!) vteřiňáku na odmaštěnej povrch (!!) a nemá to šanci samovolně upadnout ani při teplotách nad 100°, které se tam stejně těžko vyskytnou...

Sekunďák působením vzdušné vlhkosti polymerizuje a vznikne z něj opravdu tvrdá hmota. Epoxid teplem "gumovatí", což sice přidává určitou pružnost, ale rozhodně to není u lepidla kladná vlastnost. Problém je obvykle v tom, že povrch chladiče a čipu není dostatečně odmaštěný a proto se vteřiňák "nechytne" pořádně a po zahřátí se díky tepelné roztažnosti kovu chladiče utrhne (což je logické, hliník má o mnoho větší tepelnou roztažnost, než pouzdro čipu a není tam žádná dilatace). Kvalitní vteřiňák na správně odmaštěném povrchu drží dost pevně i na to, aby roztahující se pasiv udržel.prf.KuBA píše:Pryskyřice je něco jiného, ta je snad i na vysoké teploty stavěná (umí se roztahovat a shahovat), kežto sekunďák se promění v tvrdou hmotu, kerá po čase "vyprchá" nebo popraská a lepící účinek je po čase nulový...Jack O'Neal píše: jj, ale epox. pryskyřice může

Jakže to neveme? Metoda "vzít to přez kroužky" je mi neznámá, asi sem debilcruzz píše:Pro boha aproc to nevemes pres krouzky? Je to nejjednodusi a nejjistejsi

A já jsem už pět let modelář, kterej dělá s lepidlama nejméně jednou týdně a v trochu kritičtějších podmínkách, než je lepení pasivů na GK...Jack O'Neal píše:![]()
Karta už jede 2 týdny a je řádně zahořována.
přetakt pamětí je 400@511